به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل، آلمان از برنامههای اتحادیه اروپا برای مذاکره درباره برگزیت صرفنظر کرد، زیرا ”هیچ پیشرفتی در این بحثها حاصل نشده است و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس درک نمیکند که این مذاکرات چه کارکردی دارند. “
مقامات اتحادیه اروپا معتقدند انگلیس برای پذیرش خطر برگزیت بدون توافق در پایان دوره انتقال در ۳۱ دسامبر آماده میشود و تلاش خواهد کرد بروکسل را مقصر جلوه دهد.
دولت آلمان که ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، تصمیم داشت در جریان نشست هفته آینده درباره برگزیت مذاکره کند، اما این برنامه را کنار گذاشت، زیرا هنوز پیشرفت محسوسی در مذاکرات به چشم نمیخورد.
امید میرفت که انگلا مرکل در جریان مذاکرات جدی در پاییز امسال در نقش یک میانجیگر ظاهر شود.
یک مقام اتحادیه اروپا به این روزنامه گفت: افراد این موضوع را که تا چه اندازه وضعیت ناامیدکنندهای در تیم مذاکره کننده وجود دارد دست کم میگیرند. ما تمام تابستان را هدر داده ایم، دولت انگلیس درک نمیکند این مذاکرات چه عملکردی دارد، بوریس جانسون هم درک نمیکند این مذاکرات چه کاربردی دارد، زیرا او این تصور اشتباه را دارد که میتواند مذاکرات را تا لحظه اخر ادامه دهد.»
این منبع ادامه داد: «اگر آنها (دولت انگلیس) ببینند که نمیتوانند این کار را انجام دهند، واقعا برای پیشبرد مذاکرات تلاش خواهد کرد.»
یک دیپلمات اتحادیه اروپا که از دستور کار مطلع بود، گفت برگزیت پس از مذاکرات هفته گذشته میان لندن و بروکسل که پیشرفت چندانی نداشت، از دستور کار کنار گذاشته شد.
البته یک مقام انگلیسی به این روزنامه گفت: این اتحادیه پیشرفتهای کندی داشته، زیرا تلاش کرده است مطمئن شود تصمیمها در هر زمینهای به طور موازی اتخاذ میشود.
میشل بارنیه مذاکره کننده اصلی اتحادیه اروپا در ارتباط با برگزیت روز چهارشنبه درخواست خود را برای توافق با انگلیس درباره روابطه آینده تا پایان اکتبر تکرار کرد.
وی گفت: برای دیدار با دیوید فراست همتای انگلیسی اش در این هفته برنامهای ندارد و افزود «در صورتی که شرایط اجازه دهد شاید هفته آینده دیدار خواهد کرد.»
اختلاف نظرها درباره قوانین مربوط به کمکهای دولتی و سهمیههای ماهیگیری موجب شده است توافقی حاصل نشود. اتحادیه اروپا میگوید این توافق باید به موقع یعنی در نشست ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در ۱۵- ۱۶ اکتبر حاصل شود.
اختلاف نظرهایی نیز در موضوعات مهاجرت، امنیت، سازو کارهای حل و فصل اختلاف ها، ضمانت نامههای حقوق بشر و سایر حوزهها وجود دارد.
در ساعات اولیه روز پنجشنبه ادعا شد تونی آبوت نخست وزیر سابق استرالیا که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ هدایت این کشور را بر عهده داشت، به خدمت گرفته شده است تا به انگلیس در پیشبرد ماموریت تجارت جهانی پس از برگزیت کمک کند.