به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن،
دولت بوریس جانسون در پی انتشار گزارش دخالتهای روسیه در انتخابات انگلیس، قدرت سازمانهای جاسوسی این کشور را افزایش میدهد.
پس از انتشار گزارش کمیته اطلاعاتی و امنیتی مجلس عوام انگلیس که دولت را به بی توجهی به نفوذ روسیه در انتخابات و همه پرسیهای انگلیس متهم کرد، دولت انگلیس در صدد است به سازمانهای جاسوسی این کشور بیشتر قدرت بدهد. روزنامه گاردین در این باره نوشت: بوریس جانسون میخواهد قوانین مبارزه با جاسوسی در این کشور را تقویت کند و عوامل دولتهای خارجی را وادار به ثبت نام کند. مشابه این قانون قبلا در کشورهای آمریکا و استرالیا ابلاغ شده است تا از دخالت بیگانه در امور داخلی، پیشگیری شود. در آمریکا، همه افرادی که برای مقامات و دولتهای خارجی کار میکنند، باید در سامانه وزارت دادگستری آمریکا ثبت نام کنند و گزاشی از فعالیت هایشان را ارائه دهند.
این روزنامه نوشت: امروز چهارشنبه، پیش از تعطیلی مجلس عوام در فصل تابستان، حزب کارگر انگلیس در صدد بر خواهد آمد تا در پی انتشار گزارش دخالتهای روسیه در انتخابات انگلیس، دولت را به خاطر بی توجهی به این گونه نفوذها، مورد حمله قرار دهد.
گزارش پنجاه صفحهای آنچه که دخالت روسیه در انتخابات انگلیس عنوان شد سه شنبه این هفته، پس از ۹ ماه تاخیر به علت آنچه که مخالفت دولت اعلام شد، در نشست خبری سه نفر از اعضای کمیته امور امنیتی و اطلاعاتی و دفاعی مجلس عوام انگلیس بیان شد. حاضران در آن نشست خبری، اعضای کمیته امور امنیتی و اطلاعاتی و دفاعی مجلس عوام انگلیس از سه حزب اصلی محافظه کار، کارگر و حزب ملی اسکاتلند بودند که مهمترین بخشهای این گزارش را قرائت کردند و به پرسشهای خبرنگاران در فضای مجازی، پاسخ دادند.
کوان جونز نماینده حزب کارگر در آغاز نشست خبری با انتقاد از رویکرد دولت در ایجاد تاخیر ۹ ماهه (از اکتبر ۲۰۱۹ تا کنون) در ارائه این گزارش گفت: دولت هیچ علت قانع کنندهای برای به تاخیر انداختن این گزارش ارائه نکرده است او این اقدام دولت محافظه کار را با انگیزه سیاسی نامید.
در گزارش کمیته بررسی کننده دخالت روسیه در انتخابات انگلیس آمده است: بررسیها نشان داد سازمانهای اطلاعاتی روسیه بسیار قوی عمل میکنند و در هم آمیختگی بخش دولتی و خصوصی نیز کار بررسی را چه در زمینه رخنه و دیگر موارد مشکلتر کرد. بدین ترتیب مشخص شد که نیروهای روسی، در قالب رخنه گران اینترنتی، دارندگان حساب در شبکههای اجتماعی و نیز با انتشار اخبار و اطلاعات مورد نظر، در روندهای دموکراتیک همچون انتخابات در انگلیس، دخالت کرده اند.
دراین گزارش همچنین آمده است: در بررسیها این نتیجه حاصل شد که هماهنگی میان سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی انگلیس در مورد روسیه وجود نداشت و اکنون ضروری است سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی کشور هماهنگ با یکدیگر عمل کنند.
نمایندگان بررسی کننده این ماجرا گفتند: اکنون در صددیم با کشورهای دوست یک ائتلاف بین المللی علیه حملات سایبری ایجاد کنیم بنابراین هم رسانههای دولتی روسیه، هم رخنه گران شبه نظامی روسی و فعالیتهای روسیه در شبکههای اجتماعی در بررسیها باید مد نظر قرار گیرند. در گزارش منتشره آمده است درباره همه پرسی سال ۲۰۱۶ بر سر جدایی این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت، بررسیها نشان میدهد دولت انگلیس هیچ فعالیتی درباره شناسایی و سد کردن نفوذ روسیه، انجام نداد و مشکل بتوان نتیجه گرفت که روسیه در آن دخالت کرده است. بررسی کنندگان اعلام کردند مقامات دولتی اعلام کردند هیچ شواهدی پیدا نکردند که بتوان بر اساس ان ثابت کرد که روسیه برای تغییر نظر مردم در این همه پرسی دخالت کرده باشد.