• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۸۵۶۷
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۵ - ۰۷:۴۸
مازندران » اقتصادی

ضرورت اصلاح الگوی کشت مرکبات در مازندران

وابستگی گسترده باغ‌های مرکبات مازندران به رقم تامسون با توان صنایع تبدیلی و فرآوری استان همخوانی ندارد.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تولید سالانه حدود ۸.۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران و سهم نزدیک به ۵۰ درصدی باغبانی در این سبد تولید، گفت: ظرفیت‌های این بخش به‌مراتب فراتر از اعتبارات و حمایت‌های فعلی است و تداوم این فاصله می‌تواند مانع بالفعل شدن مزیت‌های رقابتی استان شود.
 
تیموری یانسری باغبانی مازندران را یکی از مهم‌ترین پیشران‌های اشتغال، ارزش افزوده و صادرات دانست و افزود: توسعه این حوزه نیازمند افزایش اعتبارات، تقویت زیرساخت‌های آب و خاک، گسترش مکانیزاسیون، حمایت از گیاهان دارویی و هدایت علمی الگوی کشت است.
 
او با تاکید بر اینکه توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار و مناطق بالادست بدون تامین منابع مطمئن آب ممکن نیست، خواستار همکاری نزدیک معاونت باغبانی با معاونت آب و خاک برای اجرای طرح‌های زیرساختی و تامین اعتبارات لازم شد.
 
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اصلاح الگوی کشت مرکبات را یکی از ضرورت‌های فوری استان برشمرد و گفت: وابستگی گسترده باغ‌های مرکبات به رقم تامسون، در شرایط کنونی با توان صنایع تبدیلی و فرآوری استان همخوانی ندارد. 

به گفته تیموری یانسری، باید با معرفی و توسعه ارقام جدید، مقاوم و سازگار با تنش‌های اقلیمی، سهم تامسون به‌تدریج کاهش یابد و ترکیب متنوع‌تری از ارقام در باغ‌های استان شکل بگیرد.
 
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر استانداردسازی زمان برداشت و صدور گواهی‌های صادراتی تاکید کرد و افزود: تعیین تاریخ برداشت به‌صورت سلیقه‌ای، نه‌تنها به کیفیت محصول آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند به اعتماد بازار‌های خارجی نیز لطمه وارد کند.

 او پیشنهاد کرد نهاد‌های تخصصی و مؤسسه استاندارد، شاخص‌های فنی مشخصی برای رسیدگی و بلوغ مرکبات و کیوی تدوین کنند.
 
تیمور رنگ‌آمیزی مرکبات را نیز از چالش‌های جدی صادرات دانست و گفت: نبود استاندارد روشن درباره نوع رنگ، دمای مجاز و آثار آن بر کیفیت میوه، می‌تواند موجب افزایش ضایعات و کاهش ماندگاری محصول شود و تدوین استاندارد ملی در این زمینه یک ضرورت جدی است.
 
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه صادرات تنها به معنای ارسال محصول نیست، افزود: باید کیفیت، استمرار و اثرات صادراتی سالانه به‌صورت دقیق پایش شود تا محصولات بی‌کیفیت یا غیررقابتی، بازار‌های هدف را برای سال‌های آینده از بین نبرد.
 
تیموری همچنین به نوسانات قیمت نهاده‌ها، به‌ویژه کود، اشاره کرد و گفت: نبود تقویم مشخص برای اعلام و اعمال قیمت‌ها، هم تولیدکننده و هم شبکه توزیع را با سردرگمی مواجه می‌کند و برنامه‌ریزی زمان‌بندی‌شده و شفاف در این حوزه ضروری است.
 
 اوبه تعارضات میان زراعت و باغبانی اشاره کرد و گفت: تغییرات ناگهانی در سودآوری محصولات، برخی اراضی را به‌سرعت میان کشت برنج و باغداری جابه‌جا می‌کند؛ در حالی که این تغییرات باید بر پایه ارزیابی‌های اقلیمی، اقتصادی و فنی انجام شود.

او گسترش کیوی و حذف تدریجی برخی محصولات در مناطق مختلف استان را نیازمند سیاست‌گذاری فرابخشی و دقیق دانست و با اشاره به ضعف پوشش بیمه باغ‌ها گفت: سهم پایین اراضی باغی بیمه‌شده نشان می‌دهد مدیریت ریسک در این بخش هنوز جدی گرفته نشده است و افزایش یارانه‌های بیمه‌ای و توسعه پوشش بیمه‌ای باغ‌ها باید در اولویت قرار گیرد.
 
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره تولید مرکبات و کیوی نیز گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد تولید مرکبات استان در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی خواهد داشت و در حوزه کیوی نیز با توجه به افزایش سطح زیرکشت و جبران بخشی از خسارت‌ها، تولید مطلوبی پیش‌بینی می‌شود.
 
تیموری با اشاره به مشکلات تسهیلات آبیاری، افزود: سقف و شیوه پرداخت تسهیلات باید با هزینه واقعی اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در باغات متناسب شود؛ در غیر این صورت، بخش زیادی از اعتبارات جذب نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشاجره تند سناتورها با وزیر جنگ ترامپ: شما شکست خورده‌اید
شخصیت‌های اردن خواستار لغو توافق نظامی با آمریکا شدند
انفجار و آتش سوزی در مقر تروریست‌ها در کردستان عراق
ایران می‌تواند سالانه تا ۴۰ میلیارد دلار از تنگه هرمز درآمد کسب کند
با مراکزی که آغاز کننده آسیب به منافع ما باشند، مقابله می‌کنیم
حمله هوایی دشمن آمریکایی به جنوب غرب تبریز
حمله متجاوزان آمریکایی به اطراف شهر‌های بهبهان و امیدیه
شنیده شدن صدای انفجارهای متعدد در تبریز
انسجام ملی، شکست را برای آمریکا مسجل کرده است
امنیت با خرید سلاح از خارج تأمین نمی‌شود
افتخار ترامپ به کشته‌شدن نیرو‌های آمریکایی نهایت بی‌شرمی است
موافقت کمیته دفاع مجلس بلغارستان با استقرار هواپیما‌های آمریکا
هگست: بدون شک ایران هنوز هم توانمند است
۹ هزار واحد مسکن ملی در استان زنجان به صورت گروهی واگذار شده است
واکنش قاطع قرارگاه خاتم به ادعای حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای
ابراز نگرانی سازمان ملل از حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی ایران
پیشرفت ۶۰ درصدی پست برق ۴۰۰ کیلوولت دزفول
اجرای عدالت آموزشی در خوزستان با تمرکز بر زبان‌آموزی و رایگان شدن پیش دبستانی
هشدار سازمان ملل درباره جنایت جنگی در نوار غزه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۱ تیر ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس و نوع خدمات مواکب اربعین حسینی استان مرکزی مستقر در ایران و عراق در سال ۱۴۰۵
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید
تشکیل پرونده قضایی برای حادثه حمله سگ‌های ولگرد به کودک سنندجی
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد
رفتار دو دیپلمات فرانسه در تهران غیرقابل قبول است
واکنش عربستان سعودی به محاصره دریایی یمن
هشدار به بلغارستان درباره میزبانی از هواپیماهای نظامی آمریکا
حملات ایران آسیب‌پذیری پدافند هوایی آمریکا را آشکار کرد
امیر سرتیپ طالب‌زاده: نهاجا ضربه سختی به ترامپ در کویت زد
درخواست محکومیت فوری حمله آمریکا به نیروگاه دارخوین
۲۹۰ میلیون بشکه نفت از ذخیره‌راهبردی جهان برداشت شد
۶ میلیون لیتر نفت‌گاز برای ناوگان اربعین تامین شد
گزارش رویترز از کاهش عرضه جهانی نفت در پی محاصره عربستان
آمار پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکایی در حملات ایران
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۴ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد  (۱ نظر)
تنگه هرمز عامل تعیین سرنوشت مردم ایران است  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
مالزی گسترش شهرک‌سازی در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کرد  (۱ نظر)
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش  (۱ نظر)
عملیات گستره بازداشت عوامل داعش در ترکیه  (۱ نظر)
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید  (۱ نظر)
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد  (۱ نظر)