• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۷۰۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رئیس دیوان عالی کشور:

تاخیر و تعویق امور مراجعان حتی برای یک روز مجاز نیست

حجت الاسلام منتظری گفت: ارتقاء حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع از اولویت‌های دستگاه قضایی در دوره تحول است.

تاخیر و تعویق امور مراجعان حتی برای یک روز مجاز نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در جلسه شورای معاونین افزود:  قوه قضاییه به عنوان حاکمیتی‌ترین قوه در نظام جمهوری اسلامی ایران، مشروعیت خود را از ولی فقیه می‌گیرد و در دوران امام راحل (ره) و امام شهید (قدس الله نفسه الزکیه) و نیز در دوران زعامت سومین رهبر معظم انقلاب با اطاعت محض از ولایت به خدمتگزاری ادامه خواهد داد.

 وی با تبریک ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) به حدیثی از آن حضرت اشاره نمود و گفت: «من کان لله مطیعا فهو لنا ولی، و من کان لله عاصیا فهو لنا عدو.» هر که مطیع خداوند باشد او ولی ماست و او که معصیت خداوند می‌کند، او دشمن ماست و ولایت ما به قدر اطاعت ماست.

وی به حدیث «اتقوا الله وَکُونُوا لَنَا زَیناً ولا تَکُونوا لَنَا شَیناً» به وظایف شیعیان و انتظار اهل بیت (ع) از محبان و ارادتمندان ایشان در این خصوص اشاره و تصریح کرد: یکی از مهمترین انتظارات امامان معصوم از شیعیان این است که پیروان آنها از نظر اخلاقی برخوردار از اوصاف نیک و پسندیده و دارای اخلاق زیبای اسلامی باشند و عمل به وظایف دینی و خودداری از گناهان نیز باید مورد توجه شیعیان آنها باشد. این نکته در روایات متعددی از امامان معصوم (ع) تاکید و به آن سفارش شده است، لذا شیعیان باید در رفتار، کردار و گفتار زینت اهل بیت علیهم السلام باشند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: اطاعت از خداوند، برابر با دوستی با اهل بیت و سرپیچی از فرمان خدا برابر با دشمنی با اهل بیت علیهم السلام است؛ در عصر غیبت نیز اطاعت از ولی فقیه راه سعادت و رستگاری است.

رئیس دیوان عالی کشور در تشریح این مطلب به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِى الأَمْرِ مِنْکُمْ» (نساء، ۵۹) اشاره و عنوان کرد: در این آیه اطاعت از اولی ‏الامر در کنار اطاعت از پیامبر با یک امر و به صورت مطلق و بدون هیچ قید و شرطی آمده است، ولی فقیه نائب امام عصر است و اطاعت از او اطاعت از امام معصوم است و همه مسئولین باید شرعا خود را مطیع محض ولی فقیه بدانند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری خاطرنشان کرد: مردم مومن و انقلابی ما با رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و رهبر شهید انقلاب امام خامنه‌ای (ره) از گردنه‌های سخت عبور کرده‌اند و به فضل خدا با رهبری آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (مدظله العالی) این راه نورانی را با قدرت ادامه خواهند داد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: قضات و کارکنان دستگاه قضایی طی سال گذشته و از همان نخستین روز‌های جنگ تحمیلی و جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا علیه کشورمان با ارائه خدمات مطلوب، مناسب و موثر خدمتی جهادی به مراجعین ارائه کردند و در دوره دوم نیز با هدف تحول و تعالی این مهم در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه پیام مهم رهبر انقلاب در هفتم تیرماه سرلوحه فعالیت ما در دوره دوم ریاست قوه قضاییه است، گفت: ارتقاء حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع از اولویت‌های دستگاه قضایی در دوره تحول بوده است، عدم تعویق کار مراجعان و رسیدگی به هنگام و به موقع به درخواست‌های مراجعین یکی از مواردی است که در مجموعه دیوان عالی کشور در اولویت امور قرار گرفته به طوری که با ساماندهی نحوه حضور مراجعین و شفافیت زمان حضور هر یک از قضات و مدیران به گونه‌ای عمل شده که هیچ مراجعه کننده‌ای پشت درب‌های شعب دیوان معطل نماند و در بازدید از شعب تاکید کرده‌ام که تاخیر و تعویق امور مراجعین ولو برای یک روز مجاز نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایش مصرف برق ۳۴۲ مرکز تجاری در اصفهان
برگزاری مراسم تجلیل از اعضای ستاد بدرقه قائد شهید
برگزاری مرحله ملی رویداد کشوری لیگ «جت» با محوریت موضوع انرژی
پایان یک جراحی موفق؛ خروج توده شکمی از بانوی ۴۳ ساله در سنندج
یمن محاصره دریایی عربستان سعودی را اعلام کرد
این خاک، پُر است از زن و مرد جگرآور ...
الزام ثبت محصولات گلخانه‌ای در سامانه یکتا
بدون علامت بودن تب کریمه کنگو در دام‌ها؛ ضرورت آگاهی دامداران و شهروندان
تسهیلات وزارت میراث فرهنگی برای گردشگری سلامت
افتتاح نخستین زمین چمن مصنوعی بزرگ نهاوند
دیدار جمعی از مسئولان بهزیستی استان با خانواده شهید سید سجاد تقوی
برقراری پرواز اراک - نجف از ۹ مرداد
مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی قزوین
آغاز اجرای طرح تاریخ شفاهی ایثارگران در تهران بزرگ
۱۱ مجموعه شعر به مرحله نهایی جایزه ادبی «کتاب سال الوند» راه یافته‌اند
نشست هم‌اندیشی دستیاران قرآنی فرمانداران استان یزد
حضور خانواده‌های شهدای میناب، حال‌وهوای همایش سه‌ساله‌های حضرت رقیه (س) را دگرگون کرد
سختگیری پلیس در جاده‌ها بیشتر می‌شود
سرتیپ شیخ: آمادگی دفاعی مؤثرترین ابزار حفظ صلح است
حذف کیسه‌های پلاستیکی؛ از قانون تا سبد خرید مردم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
در حمله به ایران شکست خوردیم
با کاهش مصرف برق، پشتیبان هموطنان جنوب کشور باشیم
اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است
برتری پرگل انگلیس مقابل فرانسه و ایستادن در جایگاه سوم
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نظارت ایران بیشتر می‌شود
فینال جام جهانی ۲۰۲۶: قهرمانی اسپانیا پس از ۱۶ سال
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران
تاکید وزیر نیرو بر ادامه خدمت‌رسانی پایدار و بی‌وقفه به مردم هرمزگان
بررسی خاموشی‌های تابستان و تأمین آب شرب و کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰
برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم در روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
جنایت آمریکایی در هرمزگان  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
سردار موسوی: شلیک‌ها تا بازگشت آرامش به ایران ادامه دارد  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)
هشت شهید در حملات ارتش تروریستی آمریکا به هرمزگان  (۱ نظر)