• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۱۰۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۸
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

احیاء و نجات‌بخشی بافت تاریخی بلاد شاپور

طرح جامع تفصیلی شهر دهدشت پس از ۲۰ سال انتظار، تصویب و ابلاغ شد؛ طرحی سرنوشت‌ساز که علاوه بر ساماندهی شهری، پیوند عمیقی با توسعه گردشگری و احیای بافت تاریخی و بی‌نظیر «بلاد شاپور» دارد.

احیاء و  نجات‌بخشی بافت تاریخی بلاد شاپور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست کمیسیون ماده پنج استان کهگیلویه و بویراحمد با ابراز خرسندی از پایان انتظار طولانی‌مدت شهروندان دهدشتی برای دسترسی به سند جدید توسعه شهری گفت :با تصویب و ابلاغ طرح جامع تفصیلی جدید شهر دهدشت پس از دو دهه انتظار در کمیسیون ماده پنج استان، نقشه راه توسعه پایدار شهری با تمرکز بر حفظ هویت باستانی بافت تاریخی بلاد شاپور و رونق گردشگری فرهنگی ترسیم شد. 

رحمانی افزود : تدوین و ابلاغ طرح‌های توسعه شهری از اقدامات مهمی است که در این مدت انجام شده و باید با دقت و کیفیت بیشتری ادامه یابد تا از تأخیرهای طولانی در بازنگری و تهیه طرح‌های جدید جلوگیری شود.

وی با تأکید بر ضرورت پویایی در مدیریت شهری گفت : طرح‌های توسعه نباید به‌گونه‌ای باشد که پس از گذشت ۱۰ سال، با تأخیرهای چندساله جایگزین شوند بلکه باید دیدگاه‌ها و برنامه‌های توسعه شهری به‌موقع در آن‌ها لحاظ شود تا شهرها بتوانند متناسب با نیازهای روز رشد کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از اهتمام جدی تمامی دستگاه‌های متولی، به‌ویژه در بخش‌های فنی، عمرانی و میراث فرهنگی تاکید کرد : فرآیندی که برای طرح تفصیلی دهدشت طی شده، نشان‌دهنده تلاش و پیگیری جدی مجموعه‌های مرتبط است و خوشبختانه این طرح پس از حدود ۲۰ سال از تصویب طرح قبلی، آماده ابلاغ شده است.

رحمانی در ادامه با تبریک این رویداد مهم به جامعه محلی و فعالان حوزه گردشگری افزود : این طرح مبارک مردم دهدشت باشد و شهرداری دهدشت و اداره‌کل راه و شهرسازی با جدیت تلاش کنند تا همه مفاد آن به‌درستی اجرایی شود.

وی با اشاره به ابعاد فنی، جمعیتی و موقعیت استراتژیک دهدشت گفت : در طرح جدید، جمعیت دهدشت در افق ۱۰ ساله حدود ۷۸ هزار نفر پیش‌بینی شده است، اما با توجه به قرارگیری این شهر در مسیر محور ترانزیتی یاسوج ـ پاتاوه ـ دهدشت پیش‌بینی می‌شود جمعیت این شهر افزایش بیشتری داشته باشد و به یکی از قطب‌های مهم پذیرش مسافر و گردشگر در جنوب کشور تبدیل شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم آینده‌نگری در برنامه‌ریزی‌های کلان شهری تأکید کرد: از هم‌اکنون باید مقدمات لازم برای بازنگری و تدوین طرح تفصیلی بعدی فراهم شود تا این فاصله و گسست در برنامه‌ریزی شهری دیگر تکرار نشود.

انطباق طرح تفصیلی جدید با حریم و ضوابط اختصاصی بافت تاریخی بلاد شاپور، یک نقطه عطف در تاریخ مدیریت شهری دهدشت است. 

در ادامه این نشست، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت بی‌بدیل بافت تاریخی بلاد شاپور (دهدشت قدیم) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و منحصربه‌فردترین بافت‌های تاریخی ایران گفت : انطباق طرح تفصیلی جدید با حریم و ضوابط اختصاصی بافت تاریخی بلاد شاپور، یک نقطه عطف در تاریخ مدیریت شهری دهدشت است که می‌تواند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری، ایجاد اقامتگاه‌های سنتی و احیای کاروانسراها و بناهای تاریخی این منطقه را تسهیل کند.

وی با اشاره به اینکه عدم ابلاغ این طرح در دو دهه گذشته مشکلاتی را برای شهروندان مجاور بافت تاریخی ایجاد کرده بود، افزود: طرح تفصیلی جدید با رعایت دقیق ضوابط میراث فرهنگی تدوین شده است تا ضمن حفظ کالبد ارزشمند و ثبت‌ملی‌ شده بلاد شاپور، خدمات‌رسانی شهری به محلات همجوار نیز ساماندهی شده و زمینه را برای جذب توریست‌های داخلی و خارجی هموارتر سازد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، یکشنبه ۳۱ خرداد
معاون ترامپ هم راهی سوئیس شد
البرغوثی: توافق آمریکا و ایران تأثیر مثبتی بر قضیه فلسطین خواهد داشت
یورش نظامیان صهیونیست به مناطقی از کرانه باختری و قدس اشغالی
هشدار شورای امنیت درباره خطر قریب الوقوع کشتار جمعی در سودان
احتمال استعفای نخست وزیر انگلیس تا دو روز آینده
هیئت عالی رتبه پاکستان عازم سوئیس شد
ضرورت مدیریت مصرف و پایش کولرهای آبی در لرستان
چتر حمایتی بزرگ‌ترین شرکت بیمه‌ای کشور در آیین تشییع امام شهید
تأثیر منفی افزایش دما بر اقتصاد کشور‌های اروپایی
مذاکره اسلواکی با روسیه برای تامین گاز
نشست چهارجانبه مصر، عربستان، ترکیه و آمریکا درباره تحولات منطقه
خودکفایی ۸۵ درصدی در تامین امنیت غذایی کشور
تسلیت مدیرکل بنیاد شهید لرستان در پی درگذشت همسر شهید کریم پور
بیانیه شبکه الجزیره در محکومیت ترور یکی از فیلمبرداران خود در غزه
رزمایش مدیریت هوشمند تلفات انرژی برق در سلسله لرستان
8 شهید و زخمی در حمله صهیونیست ها به لبنان
برتری دیرهنگام آلمان مقابل ساحل عاج؛ صعود ژرمن ها به دور حذفی
هشدار زلنسکی به مردم اوکراین درباره حملات سنگین روسیه
افزایش ۳۳ درصدی ظرفیت خرید تضمینی گندم در مراغه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد
واکنش صداوسیما به اظهارات یک نماینده مجلس در شبکه خبر
جام جهانی ۲۰۲۶، ترکیه حذف شد
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه
آزادسازی پنج هزار مترمربع زمین کشاورزی در لرستان
وزارت اطلاعات: بازداشت ۳ سرکرده اصلی کودتای دی در ایلام
ثبت نام كاردانی به کارشناسی ناپيوسته ۱۴۰۵ تا ، ۵ تير تمدید شد
تسریع در عملیات بازسازی آزادراه شمالی کرج
ایران خودرو: دوباره گران می‌کنیم
صورت حساب‌های کاغذی از ابتدای تیر حذف می‌شوند
قالیباف و عراقچی عازم سوئیس شدند
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۰ نظر)
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۲ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۲ نظر)
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد  (۲ نظر)
پزشکیان یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را امضا کرد  (۱ نظر)
کاهش اندک قیمت ۳ محصول ایران‌خودرو با اصلاحات وزارت صمت  (۱ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
مذاکرات آینده به معنای پذیرش نظر دشمن نخواهد بود  (۱ نظر)
سناتورهای دموکرات: ایران پیروز شد  (۱ نظر)
برتری سه شیرها برابر کرواسی در دیداری پُرگل  (۱ نظر)
سخنگوی حماس: غزه در خون است و جهان نظاره‌گر  (۱ نظر)
دیدار مردمی دادستان تهران با ۶۳ نفر از شهروندان  (۱ نظر)
ابوترابی‌فرد: هیئت حاکمه آمریکا به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست  (۱ نظر)