• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۹۶۶
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

فرا رسیدن ماه مبارک رمضان انگیزه‌ای مناسب برای آشنایی با آثاری است که می‌توانند مایه بصیرت بیشتر مخاطب درباره فضیلت‌ها و فرصت‌های این ماه شود که در این بسته به برخی از این آثار اشاره داریم.

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، ماه مبارک رمضان افزون بر بهره‌های معنوی، ماه مطالعه قرآن، کتاب‌های آموزشی دینی، ادعیه و مناجات‌ها و دیگر آثاری است که راه تقرب انسان به خدا را در این ماه و ماه‌های دیگر، نزدیک‌تر و هموارتر می‌سازند.

 

کتاب «عارفانه: مباحثی در تهذیب نفس و اخلاق و خودسازی»

 این کتاب نوشته جواد محدثی به بررسی موضوعات مرتبط با تزکیه نفس، اخلاق و خودسازی می‌پردازد. این اثر به خوانندگان کمک می‌کند تا با مباحثی همچون چیستی تهذیب نفس، اهمیت اخلاق در زندگی، و روش‌های خودسازی آشنا شوند. نویسنده کتاب در مقدمه این کتاب آورده است: «هجرت آفاقی و انفسی و حرکت در مسیر کمال، جهاد «نفس» می‌طلبد. سرمایه وجود را باید به بهره‌وری برسانیم باید بذر وجود را برویانیم و شکوفا سازیم. هستی ما در چرخه معرفت و اطاعت به ثمر می‌نشیند و قلب ما کانوان انوار الهی می‌شود. اینکه چگونه می‌توان از «آنچه هست» به «آنچه باید» رسید نیازمند «راهنما» است. بهترین راهنمای ما در طی این مسیر رهنمود‌های قرآن و اهل‌بیت اسلام و معارف وحی و حدیث است. این کتاب  که در ۲۲ فصل به رشته تحریر درآمده کاری از نشر معارف است.

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

 

کتاب «بهجت الدعاء»

این اثر مجموعه ادعیه و اذکار مورد توصیه حضرت آیت‌الله بهجت است که به همت مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی بهجت قدس سره گردآوری شده و در انتشارات واژه پرداز اندیشه به چاپ رسیده است. این کتاب یکی از آثار ارزشمند در حوزه‌ی دعا و نیایش است که به بررسی جایگاه دعا در زندگی انسان می‌پردازد.

دعا و عبادت، از بارزترین ویژگی‌های شخصیتی عالم عامل و عارف ربانی، حضرت آیت‌الله بهجت رحمه‌الله، بود. ایشان وقت را همچون طلا قیمت‌گذاری می‌کردند و برای لحظه‌هایشان برنامه داشتند. در تمام عمر شریفشان لحظه‌ای را هم از دست نمی‌دادند. در این میان بیشتر ساعت‌های شبانه‌روزشان به دعا و عبادت اختصاص داشت و نزدیک به دوازده ساعت طول می‌کشید. در میان برنامه‌های کاری خودشان نیز اذکار و اوراد گوناگون بر لبانشان جاری بود؛ حتی زمانی که در میان مطالعه از جا بر‌می‌خاستند تا از قفسه، کتابی را بردارند، زیر لب ذکر می‌گفتند.ایشان می‌فرمودند: «به‌تجربه برای من معلوم شده که اگر از مسائل عبادی کم نشود، درسی که نیاز به یک ساعت مطالعه دارد، با ده دقیقه تمام می‌شود».

مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت با در نظر گرفتن این مهم در زندگانی ایشان، تصمیم گرفت مجموعه‌ای از عبادات و دعا‌هایی را که ایشان ملتزم به انجام آنها بودند و به دیگران توصیه می‌کردند، جمع‌آوری کند و در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

اینک بهجت‌الدعاء صفحاتی است بهجت‌آفرین از نور ادعیه و عبادات برای روشن‌شدن ساعت‌های زندگی، که در شش فصل تنظیم شده است:

درآمدی بر دعا (از منظر روایات و آیت‌الله بهجت).

سوره‌هایی از قرآن.

دعاها.

زیارات.

اذکار و دستوالعمل‌ها.

نمازها.

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

 

کتاب «راه‌های نرفته ات را بپر»

کتاب «راه‌های نرفته ات را بپر» نوشته محمدعلی مفیدی و مصطفی امیرزرگر به نوعی کتاب سیروسلوک و عرفان به زبان امروزی و خودمانی است و می‌خواهد بگوید برخلاف آنچه عمدتاً در ذهن ما جا خوش کرده که برای سیروسلوک، لازم است از دیگران بِبُریم، باید به این حقیقت اعتراف کرد که هر مسیر پروازی که جز از راه جامعه ترسیم شود، سرابی بی‌پایان خواهد بود و انسان را از آرزوی دیرینش منحرف خواهد کرد و انسان تنها در جمع همنوعانش و با کمک آنهاست که می‌تواند مشق پرواز کند. این کتاب گام‌هایی دارد برای استفاده از ظرفیت فوق العادۀ جامعه تا هریک از افراد جامعه به‌مثابه حلقه‌هایی از زنجیر دست‌دردست یکدیگر و با کمک یکدیگر راه‌های سعادت را بپیمایند. انتشارات کتاب جمکران ناشر این اثر است.

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

 

کتاب «پیامبر بی معجزه»

این اثر به قلم محمد علی رکنی که داستان جنگ و جدال میان روح و نفس آدمی را روایت می کند کاری از نشر صاد است. لغزش‌هایی که هر لحظه رخ می‌دهد و تمایلات و تردیدهایی که مسیر زندگی انسان را مشخص می‌کند.

پیامبر بی معجزه داستان بخشی از زندگی وحید است؛ سید روحانی و مبلغی که قرار است برای برگزاری یک مراسم روضه به روستایی برود. از همسرش می‌خواهد همراهش نیاید و پیش پدر و مادرش بماند اما زنش قبول نمی‌کند. در راه، اشرار به آن‌ها حمله می‌کنند و دستگیرشان می‌کنند. شخصی به نام قادر که سردسته دزدها است، می‌خواهد سید را نزد آسا ببرد. آسا سر دسته اشرار است. مردی که به تازگی پسرش حاتم را از دست داده است. آن هم به جرم قاچاق مواد مخدر. حالا آسا می‌خواهد انتقام پسرش را از سید بگیرد.

فراز و نشیب‌های داستان ما را به درون ذهن و فکر وحید می‌برد. مردی که در نفس خودش هم محبوس شده است و مدام در ذهنش درگیر است. با نزاع‌ها و جدال‌هایی دائمی که برای پیروز شدن در آن به مجاهدتی خالصانه و دائم نیاز است. تلاشی بی وقفه و هر روزه که صادقانه باشد و هرگز قطع نشود. محمد علی رکنی به خوبی این تلاش و درگیری‌های ذهنی را نشان داده است و با توصیف‌های دقیق و نوینش، کتابی جذاب با داستانی متفاوت رقم زده است.

بسته کتابشناسی ماه مبارک رمضان

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ذخایر سدها ملاک قطعی تنش آبی نیست
رئیس سازمان فنی وحرفه‌ای به جاعلان گواهی‌های مهارتی هشدار داد
آغازساخت مدرسه خیّر ساز در منوجان
پیروزی حقوقی دیگر برای حامیان فلسطین در انگلیس
اطلاعیه پلیس خوزستان درباره رعایت نکات ضروری در ماه رمضان
تشدید نظارت انگلیس بر شبکه‌های اجتماعی با مهلت ۴۸ ساعته
تأکید دادستان مرکز آذربایجان‌غربی بر حفظ حرمت ماه رمضان و رعایت شئونات اسلامی در جامعه
پایان جاماندگی از تحصیل در دستور کار
نشست کمیته فنی استقلال برای تعیین تکلیف ساپینتو
تسلیت مشاور و دستیار رهبری به حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمی
اختصاص اعتبار به کارگاه فراوری خرما
افت سهم بازار بازی‌های ایرانی به ۶ درصد
تسلیت مشاور و دستیار رهبری به دکتر محسن رضایی
سه‌راهی ملکشاهی–میشخاص؛ نقطه خطر باران
یازدهمین جشنواره بازی‌های ویدیویی ایران در ایستگاه آخر
تاکید بر توسعه زیرساخت ها و اشتغال روستایی
تیم حوزه شهید باکری قهرمان مسابقات فوتسال
قم در ماه رمضان؛ یکپارچه میزبان محافل ترتیل‌خوانی قرآن
قیمت های جدید زولبیا و بامیه
پخش برنامه زنده «محفل انس با قرآن کریم» از شبکه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ
از سرزمین چین (۱۰)
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
برگزاری مراسم‌گرامیداشت چهلم شهدا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)