• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
اجتماعی » جامعه و شهری
شهردار تهران؛

ستادهای محله، بستر تحقق مشارکت اجتماعی شود

شهردار تهران گفت: حمایت کامل از ستادهای محلات در دستور کار قرار دارد و نگاه درآمدزایی از سراهای محلات جای خود را به رویکرد سرمایه‌گذاری اجتماعی برای مردم داده است.

**ستادهای محله، بستر تحقق مشارکت اجتماعی شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شهردار تهران در سومین نشست هم‌اندیشی ارکان مدیریت محلات ، بر ضرورت نقش‌آفرینی مردم در تسریع روند آبادانی و پیشرفت کشور تأکید کرد و گفت: بر اساس اصل صدم قانون اساسی، شوراها با هدف جلب مشارکت مردمی در اداره امور شکل گرفته‌اند.

علیرضا زاکانی با اشاره به دیداری در سال ۱۳۸۶ با رهبر معظم انقلاب و مباحث مطرح‌شده در حوزه آموزش، نقل شد که ایشان با اشاره به تجربیات دهه ۶۰ تأکید داشتند دولت به‌تنهایی قادر به تحمل بار سنگین اداره کشور نیست و باید امور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد، به مردم واگذار شود؛ رویکردی که در مقاطعی مورد توجه قرار نگرفت و به باور حاضران، یکی از ریشه‌های چالش‌های امروز، کنار گذاشتن مردم از عرصه‌های تصمیم‌سازی و اجراست.

در این نشست بر اساس مباحث مطرح‌شده، اداره محلات از طریق ستادهای محله و هیئت‌های امنا می‌تواند نقش مؤثری در حل مسائل اجتماعی ایفا کند. همچنین عنوان شد که تهران، فراتر از جایگاه پایتختی، نیازمند هویت‌سازی اجتماعی است و با وجود حدود ۲۴۰ سال سابقه پایتختی، می‌توان این هویت را به سطح محلات تسری داد و آن را تقویت کرد.

در ادامه، به طرح‌های مشارکتی شهرداری تهران از جمله «من شهردارم» و اقدامات قرارگاهی اشاره و اعلام شد که با وجود شرایط خاص کشور و وقوع جنگ در سال جاری، بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این طرح‌ها مشارکت داشته‌اند. بر همین اساس، تأکید شد که مردم باید در تصمیم‌گیری درباره نحوه هزینه‌کرد بودجه‌های شهری، از جمله بودجه پیش‌بینی‌شده سال آینده، نقش مستقیم داشته باشند.

در بخش دیگری از نشست، منطق شکل‌گیری ستادهای محله تشریح و اعلام شد که این ساختار با محوریت مسجد و با اتصال خانه‌های تخصصی، کانون‌های جهادی، مدارس و خانواده‌ها، به‌دنبال ایجاد یک جریان منسجم اجتماعی در محلات است. هدف اصلی این ستادها، رشد و ارتقای همه‌جانبه محله و شناسایی ظرفیت‌های محلی برای حل مسائل است.

حاضران تأکید کردند که شناسایی ظرفیت‌های محلات می‌تواند منجر به تغییر شاخص‌های اجتماعی شود؛ به‌گونه‌ای که کاهش آسیب‌هایی همچون اعتیاد، افزایش شاخص‌های مثبت نظیر زادآوری و رشد تحصیلی دانش‌آموزان به‌صورت ملموس قابل رصد باشد و رقابت مثبت میان محلات شکل گیرد.

در این نشست، ضمن انتقاد از رویکرد مکانیکی نظام آموزشی، بر لزوم تغییر نگاه به تربیت نسل آینده با رویکرد «باغبانی» تأکید شد و نقش هیئت‌های امنای محلات در تحقق این تجربه اجتماعی مهم ارزیابی گردید. به گفته سخنرانان، در صورت موفقیت این الگو، تأثیرات آن می‌تواند به سراسر کشور تسری یابد و به جهت‌دهی صحیح جامعه کمک کند.

همچنین با اشاره به شرایط منطقه‌ای و عبور کشور از دو جنگ در سال جاری، بر ضرورت آمادگی و تقویت انسجام اجتماعی تأکید شد و عنوان گردید که هرچند دشمن توان مقابله مستقیم ندارد، اما غفلت از مسائل داخلی می‌تواند موجب دوگانگی اجتماعی شود؛ از این‌رو، گره‌گشایی از مشکلات مردم و حمایت از اقشار در سختی، یک ضرورت اساسی است.

در پایان این نشست اعلام شد که حمایت کامل از ستادهای محلات در دستور کار قرار دارد و نگاه درآمدزایی از سراهای محلات جای خود را به رویکرد سرمایه‌گذاری اجتماعی برای مردم داده است. همچنین تأکید شد که مشکلات مربوط به ستادهای محلات تا هفته آینده برطرف خواهد شد و اجرای عملی این طرح‌ها به‌طور رسمی آغاز می‌شود.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی فرمانده قرارگاه امام سجاد (ع) و سپاه مهاباد ازحضور حماسی مردم
مرکزی، یک استان شور و شعور در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حضور پرشور و حماسی مردم لارستان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
وزش باد همراه با تندباد‌های لحظه‌ای در جنوب غرب خوزستان
یادواره‌ای به پاس قدردانی از مقام شامخ شهدا در فومن
برگزاری جلسه داوری جایزه ملی صنایع‌دستی در جشنواره صنایع فرهنگی و خلاق ایران
سکوت انگلیس درباره حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
عباس اقبال؛ از تصحیح انتقادی تا تاریخ نگاری نوین
­آغاز لیگ ژیمناستیک هنری از فردا
قدردانی رئیس قوه قضائیه از حضور پرشکوه مردم در یوم‌الله ۲۲ بهمن
حضور دهه نود و چهارصدی‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن زنجان
بازدید میدانی وزیر میراث فرهنگی از طرح‌های گردشگری
انگلیس شمار نظامیانش را در نروژ دو برابر می‌کند
حضور حماسی روستائیان اردبیل در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مردم ایران پای عهد خود ایستاده‌اند
افتتاح ۶۵ طرح عمرانی و خدماتی در کازرون
اعزام بانوان زائر اولی همدانی به کربلا معلی
قدردانی نماینده ولی‌فقیه در لرستان از حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برگزاری چهلمین روز شهادت «فرج الله شوشتری»، پنجشنبه در مشهد
پیام زینبیان ایلامی به دنیا مخابره شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)