• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۷۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸
بین الملل » آفریقا
آنتونیو گوترش:

نگران گزارش‌های اخیر درباره نقض حقوق بشر در سودان هستم

دبیرکل سازمان ملل گفت: آفریقا شاهد درگیری‌های بسیار و رنج‌های فراوان است. در سودان، به شدت نگران گزارش‌های اخیر از جنایات گسترده و نقض فاحش حقوق بشر در الفاشر و تشدید خشونت در کردفان هستم.

نگران گزارش‌های اخیر درباره نقض حقوق بشر در سودان هستم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل چهارشنبه در جمع خبرنگاران درباره توافق آتش بس غزه گفت: از همه می‌خواهم آتش‌بس را کاملا رعایت کنند و مسیر را برای مذاکرات مرحله دوم هموار سازند، تا شرایط برای تعیین سرنوشت مردم فلسطین و ایجاد راه‌حل دو کشور مناسب شود.

گوترش تصریح کرد: از سوی دیگر، هم اکنون کمک‌های انسانی در غزه به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است، هرچند هنوز موانع و مشکلاتی وجود دارد که رفع نشده‌اند و البته گام‌های بعدی سازمان ملل را شورای امنیت تعیین خواهد کرد.

آفریقا شاهد درگیری‌های بسیار و رنج‌های فراوان است

دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: آفریقا نیز شاهد درگیری‌های بسیار و رنج‌های فراوان است. در سودان، من به شدت نگران گزارش‌های اخیر از جنایات گسترده و نقض فاحش حقوق بشر در الفاشر و تشدید خشونت در کردفان هستم.

گوترش تاکید کرد: جریان سلاح و جنگجویان از طرف‌های خارجی باید قطع شود و کمک‌های بشردوستانه باید سریعا به غیرنظامیان نیازمند برسد و خشونت‌ها باید متوقف شوند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: من از نیرو‌های مسلح سودان و نیرو‌های پشتیبانی سریع می‌خواهم که با فرستاده ویژه سازمان ملل به سودان تعامل کنند و گام‌های سریع و ملموسی را برای رسیدن به یک توافق از طریق مذاکره بردارند.

او تصریح کرد: من همچنین عمیقا از افزایش ناامنی در ساحل عاج نگران هستم، زیرا گروه‌های مسلح و شبکه‌های تروریستی از ضعف حکومت و تنش‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

گوترش افزود: تحولات در مالی، از جمله محاصره سوخت، وضعیت وخیم را تشدید می‌کند و خطرهای  جدیدی را برای کل منطقه و قاره ایجاد می‌کند. اعتماد باید فورا بازسازی شود و همکاری بین کشور‌های منطقه دوباره از سر گرفته شود.

در سودان جنوبی، تاخیر در اجرای توافق صلح، چشم‌انداز برگزاری انتخابات معتبر و مسالمت‌آمیز در دسامبر ۲۰۲۶ را تیره کرده است. رهبران این کشور باید فورا اراده سیاسی لازم برای انجام دادن سازش‌های دشوار و جلوگیری از بازگشت به درگیری را به کار گیرند.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: در سومالی، کمبود مزمن بودجه برای مأموریت حمایت و تثبیت اتحادیه آفریقا مسیر بازگشت از درگیری به بهبود را محدود کرده است. قطعنامه ۲۷۱۹ شورای امنیت چارچوبی برای تامین مالی قابل پیش‌بینی عملیات تحت هدایت اتحادیه آفریقا ایجاد کرد که از طریق سهمیه‌های ارزیابی شده شورا مجاز شده‌اند و متاسفانه، شورا هنوز درباره چگونگی عملی کردن این تعهد به توافق نرسیده است.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیرو‌های پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» بر سر قدرت و تنش در ارتباط با چگونگی ادغام نیرو‌های پشتیبانی سریع در ارتش پس از کودتای سال ۲۰۲۱ شروع شد و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن تاکنون ثمری نداشته است.

نیرو‌های پشتیبانی سریع که برای بیش از یک سال شهر الفاشر سودان را محاصره کرده بودند چهارم آبان به این شهر حمله و آن را تصرف کردند که مقامات خارطوم، سازمان ملل و سایر نهاد‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، نیرو‌های پشتیبانی سریع را به ارتکاب «کشتار‌ها و نقض گسترده حقوق بشر علیه غیرنظامیان» در این شهر از جمله اعدام‌های میدانی، بازداشت‌ها و کوچ اجباری اهالی متهم کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)