• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۵۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲
اقتصادی » صنعت

کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف، عامل اصلی برنگشتن ارز حاصل از صادرات فولاد

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با انتقاد از گسترش استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف در صادرات فولاد گفت: ورود صادرکنندگان غیر واقعی باعث شده بخش زیادی از ارز صادراتی به کشور بازنگردد و در نتیجه، صادرات واقعی تولیدکنندگان فولاد به کمتر از ۴۰ درصد کاهش یابد.

کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف، عامل اصلی برنگشتن ارز حاصل از صادرات فولاد

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) خبر از توافق بر سر عرضه، ارز صادراتی زنجیره فولاد در تالار دوم مرکز مبادله داد و افزود: بر اساس پیگیری‌های وزارت صمت با بانک مرکزی، شرایطی فراهم شده تا زنجیره صنعت فولاد بتواند ارز حاصل از صادرات را در تالار دوم مرکز مبادله، عرضه کنند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین در توضیح آخرین وضعیت نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد، گفت: تا ابتدای سال ۱۴۰۳ طبق مصوبه بانک مرکزی، صادرکنندگان زنجیره فولاد موظف بودند ارز حاصل از صادرات خود را که پیش‌تر در سامانه نیما عرضه می‌شد، در تالار اول مرکز مبادله و با نرخ دولتی ارائه کنند که این نرخ همواره کمتر از قیمت بازار آزاد بود.

وی افزود: در ماه‌های اخیر، فاصله قابل‌توجهی میان نرخ تالار اول و تالار دوم ایجاد شده بود؛ به‌گونه‌ای که تقریبا همه صادرکنندگان، به‌جز صنایع فولاد و پتروشیمی، امکان عرضه ارز خود در تالار دوم را داشتند و این موضوع عملا نوعی اجحاف در حق این دو صنعت به شمار می‌رفت؛ زیرا واحد‌های فولادی برای تامین قطعات یدکی، مواد مصرفی و تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز خود مجبور بودند از بازار آزاد و یا نرخ‌های نزدیک به نرخ و بازار آزاد، ارز خریداری کنند، اما هنگام صادرات باید ارز خود را با نرخ دولتی عرضه می‌کردند و طبیعی است که در چنین شرایطی، صادرات برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی نداشته باشد.

سایه کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف و صادرات فولادی‌ها

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: متاسفانه در کنار مشکلات صنعت کشور، این روز‌ها شاهد هستیم که افرادی با کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف وارد حوزه صادرات شدند و بخش قابل‌توجهی از ارز حاصل از صادرات آنها هرگز به کشور باز نمی‌گردد. این در حالی است که تولیدکنندگان واقعی در زنجیره فولاد همواره ارز صادراتی خود را باز می‌گردانند و نتیجه این وضعیت آن شده که میزان ارز بازنگشته در آمار کل زنجیره فولاد افزایش یافته، اما صادرات واقعی تولیدکنندگان به کمتر از ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد و عملا توجیه اقتصادی خود را از دست داده است.

یعقوبی ادامه داد: با این حال، به‌دنبال افت صادرات واحد‌های تولیدی در صنعت و زنجیره فولاد، دولت تصمیم گرفت تا زنجیره فولاد نیز مانند سایر صنایع امکان عرضه ارز صادراتی خود در تالار دوم مرکز مبادله را داشته باشد.

وی گفت: این تصمیم بدون شک برای واحد‌های صادرات‌محور اثر مثبت خواهد داشت و می‌تواند به توسعه صادرات فولاد کشور کمک کند.

یعقوی با اشاره به پیگیری‌های دولت و وزارت صمت افزود: اخیرا با رایزنی‌هایی که وزارت صمت با بانک مرکزی انجام داده‌اند، مقرر شده که طی روز‌های آینده ارز صادراتی زنجیره فولاد در تالار دوم عرضه شود، اما نکته اصلی اینجاست که طبق بخشنامه فعلی بانک مرکزی، این امکان فعلا فقط برای محصولات نهایی زنجیره فولاد در بخش مقاطع طویل شامل میلگرد و پروفیل فولادی در نظر گرفته شده و سایر حلقه‌های زنجیره همچنان مشمول این مقررات نشده‌اند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: اگر این سیاست به کل زنجیره فولاد تعمیم پیدا نکند، نتیجه آن ایجاد رقابت منفی در بازار‌های صادراتی و برهم خوردن تعادل در تنظیم بازار داخلی خواهد بود و این ناهماهنگی می‌تواند باعث ایجاد تفاوت‌های غیرمنطقی در قیمت حلقه‌های مختلف زنجیره شود و برای جلوگیری از این اتفاقات لازم است نگاه یکپارچه‌ای به کل زنجیره وجود داشته باشد و همه حلقه‌ها بتوانند ارز صادراتی خود را در تالار دوم عرضه کنند. در این صورت انگیزه استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف نیز کاهش می‌یابد و بخش قابل‌توجهی از ارز صادراتی به کشور بازمی‌گردد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
پیگیری مشکلات طرح هادی روستایی در گیلان
نشست ستاد اقامه نماز شهرستان سیاهکل
سقوط آسانسور ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد
تعطیلی سالن‌های نمایش به مناسبت شهادت امام علی‌النقی
آغاز نام نویسی مراسم اعتکاف در گیلان
فراخوان جمع‌آوری فرآورده‌های غیرمجاز و دارای مشکلات کیفی
کمبودی در بازار مرغ خراسان شمالی وجود ندارد 
همبستگی بیش از پیش نیرو‌های مسلح در راستای خدمت مضاعف به مردم
بسته خبر‌های کوتاه ۲ دی در یک نگاه
نمایشگاه رباتیک و مدار‌های هوشمند در صومعه‌سرا
ورزشی‌های دوم دی ماه در استان سمنان
برگزاری مجمع عمومی سالیانه هیات گلف آذربایجان‌شرقی
برگزاری انتخابات هیأت چوگان گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
رونمایی از نماهنگ رسمی فیلم «احمد»
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)