• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۵۰۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۴
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است

زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶.۳ ریشتر دیشب حوالی شهر مزار شریف در شمال افغانستان را لرزاند که بر اثر آن تاکنون ۳۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از شبکه الجزیره قطر، مرکز این زمین‌لرزه در منطقه «خُلم» واقع در ولایت بَلخ، نزدیک به شهر مزار شریف بوده و عمق آن حدود ۱۰ کیلومتر گزارش شده است.

ساکنان مناطق دوردست از جمله پایتخت کابل نیز لرزش‌ها را احساس کرده‌اند و بسیاری از مردم از ترس پس‌لرزه‌ها به خیابان‌ها پناه برده‌اند.

اداره بهداشت ولایت بلخ اعلام کرد که بیمارستان «ابو علی سینا» در مزار شریف تاکنون ۷۵ زخمی را پذیرش کرده و جسد دو تن را تحویل گرفته است.

اداره بهداشت بلخ تأکید کرد که این آمار نهایی نیست و احتمال افزایش قربانیان وجود دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رسانه‌های افغانستان نیز گزارش دادند که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۳ ریشتر بامداد امروز به وقت افغانستان (دوشنبه) بخش‌هایی از شمال کشور از جمله ولایت‌های سمنگان، بلخ و چندین شهر دیگر از جمله کابل را لرزاند.

بر اساس این گزارش، شدت این زمین‌لرزه به حدی بود که در کشور‌های همسایه نیز احساس شد.

بنابر اعلام رسانه‌های افغانستان بر اثر شدت زمین لرزه، تنگه تاشقرغان بین ولایات سمنگان و بلخ مسدود شده است.

افغانستان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش در منطقه‌ای لرزه‌خیز قرار دارد و بار‌ها شاهد زمین‌لرزه‌های مرگبار بوده است.

در ماه‌های گذشته نیز زلزله‌ای در ولایت هرات جان بیش از ۱۵۰۰ نفر را گرفت و هزاران خانه را ویران کرد.

 

افزایش شمار تلفات زلزله افغانستان به ۳۴۰ نفر
شمار تلفات و مجروحان زمین لرزه در شمال افغانستان به ۳۴۰ نفر افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ شبکه رادیو تلویزیون دولتی افغانستان، شمار تلفات زمین لرزه بامداد امروز در شمال افغانستان را بیست نفر و تعداد مجروحان را سیصد و بیست نفر اعلام کرد و گفت این امار ابتدایی است برخی رسانه‌های محلی افغانستان تعداد تلفات را تا بیست و نه نفر و شمار مجروحان را حدود چهارصد نفر اعلام کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت افغانستان نیز در پیامی با خانواده‌های قربانیان زمین لرزه بامداد امروز ابراز همدردی کرد.

در پیام مجاهد آمده است: ارگان‌های مسئول در افغانستان موظف شده‌اند کمک‌های لازم را در اختیار زلزله زدگان قرار دهند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز با انتشار پیامی اعلام کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران برای جان باختگان این حادثه رحمت واسعه الهی و برای مجروحین شفای عاجل از خداوند متعال مسألت دارد و با خانواده‌های آسیب دیده همدردی می‌کند. جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه در کنار مردم افغانستان در شرایط سخت خواهد بود و پس از رایزنی با مقامات افغانستان و اطلاع از جزئیات واقعه و نیاز‌های مردم محل، کمک‌های لازم را انجام خواهد داد.

دفترنمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان نیز در پیامی ضمن ابراز همدردی با زلزله زدگان شمال این کشور اعلام کرد: تیم‌های امداد و نجات این سازمان به محل وقوع زمین لرزه اعزام شده‌اند.

سفارت ژاپن در افغانستان نیز در پیامی با ابراز همدردی با مردم افغانستان و خانواده‌های زلزله زده برای کمک به حادثه دیدگان اعلام آمادگی کرد.

وقوع زمین لرزه بامداد امروز در استان‌های سمنگان، بغلان و بلخ که قدرت آن شش ممیز سه دهم درجه درمقیاس ریشتر اعلام شده است، برق وارداتی ازبکستان را نیز قطع کرد که هم اکنون برق نه استان این کشور از جمله کابل قطع شده است.

همچنین این زمین لرزه باعث بسته شدن مسیر سمنگان- بلخ در شمال افغانستان شده بود که اکنون بازگشایی شده است.

این دومین زمین لرزه مرگبار در سال جاری است که در افغانستان روی می‌دهد، حدود دو ماه قبل نیز زمین لرزه‌ای قدرتمند درشرق افغانستان دو هزار و دویست کشته و بیش از سه هزار و ششصد زخمی برجای گذاشت.

 

تخریب ۸۰۰ خانه مسکونی براثر زلزله شمال افغانستان در بدخشان
حدود ۸۰۰ خانه مسکونی براثر زمین لرزه شب گذشته در استان بدخشان درشمال شرق افغانستان تخریب شده است.

«عبدالرشید رشاد» فرماندار شهرستان «شهر بزرگ» استان بدخشان امروز اعلام کرد: براثر زمین لرزه و شش مورد پس لرزه شب گذشته، حدود هشتصد خانه مسکونی در این شهرستان به صورت کامل یا نسبی تخریب شد.

وی افزود: هیئت‌های بررسی خسارات متشکل از نمایند‌گان هلال احمر، مؤسسات غیر دولتی و اداره مبارزه با حوادث طبیعی بدخشان برای ارزیابی وضعیت به محل اعزام شده‌اند.

شرافت زمان امرخیل سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان، شمار تلفات این زمین لرزه را تاکنون بیش از بیست نفر و تعداد مجروحان را پانصد و سی و چهار نفر اعلام کرد.

دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز با انتشار اعلامیه‌ای با خانواده‌های آسیب دیده از زمین لرزه در شمال افغانستان ابراز همدردی کرد.

این نمایندگی امروز با انتشار اعلامیه‌ای گفته است: اتحادیه اروپا در کنار مردم افغانستان ایستاده است.

اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که با همکاری نهاد‌های امدادی، تیم‌های کمک رسانی به استان‌های آسیب دیده از زمین لرزه شب گذشته در شمال افغانستان اعزام شده‌اند و عملیات فوری امدادرسانی آغاز شده است.

اوچا در خبرنامه اش گفته است براساس گزارش‌های رسیده از مناطق زلزله زده، احتمال افزایش تلفات ناشی از این رویداد وجود دارد.

‏سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده است که ساعاتی پس از زمین لرزه شب گذشته در شمال افغانستان، تجهیزات نجات و خدمات فوری درمانی را ارسال کرده و تیم‌های امدادرسان این نهاد برای ارزیابی نیاز‌ها در محل حضور دارند.

قبل از این سفارت جمهوری اسلامی ایران و سفارت ژاپن در افغانستان برای کمک به زلزله زدگان شمال این کشور اعلام آمادگی کرده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)