• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۷۳۷۴
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
بین الملل » سیاسی

عراقچی: ایران قربانی یک‌جانبه‌گرایی آمریکاست

وزیر امور خارجه گفت: ایران از قربانیان یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و ماجراجویی رژیم صهیونیستی است، ولی این مسائل باعث نشده که ما از وظایف خود به عنوان یک بازیگر فعال بین‌المللی غافل شویم.

عراقچی: ایران قربانی یک‌جانبه‌گرایی آمریکاست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در افتتاحیه دومین همایش ملی «ایران و سازمان همکاری اقتصادی (اکو)» که به ابتکار معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی برگزار شد، گفت: «جهان امروز بیش از هر زمان دیگری با یک‌جانبه‌گرایی افسارگسیخته روبروست. این روند نگران‌کننده، نظم بین‌المللی را شکننده‌تر کرده، حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی را با چالش‌های جدی مواجه ساخته و فرصت‌های همکاری بین کشورها را محدود و مخدوش کرده است.»

عراقچی با تأکید بر ضرورت تقویت سازوکارهای چندجانبه، افزود: «همکاری و هم‌افزایی کشورهای در حال توسعه در قالب‌های چندجانبه دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. جمهوری اسلامی ایران از قربانیان یک‌جانبه‌گرایی ظالمانه آمریکا و ماجراجویی‌های خطرناک رژیم صهیونیستی بوده است و کماکان درگیر تبعات آن است، اما از مسئولیت‌های خود به‌عنوان بازیگری فعال و اثرگذار در مناسبات اقتصادی و توسعه‌ای چندجانبه و منطقه‌ای غافل نبوده و این همایش گواهی بر این مدعاست.»

وزیر امور خارجه با اشاره به سابقه بیش از ۶ دهه‌ای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و پیشینه آن در قالب سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه (RCD)، این سازمان را قدیمی‌ترین سازوکار همکاری اقتصادی منطقه‌ای در جهان در حال توسعه دانست و اظهار داشت: «هرچند بنیان‌های خوبی برای همکاری در حوزه‌های مختلف اقتصادی ایجاد شده، اما دستاوردهای کنونی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های عظیم منطقه اکو تناسب ندارد. اکو می‌تواند به الگویی موفق از همکاری‌های چندجانبه اقتصادی بین کشورهای همسایه تبدیل شود.»

وی با اشاره به اقبال روزافزون کشورهای عضو به‌ویژه اعضای جدیدتر اکو که در دهه ۹۰ میلادی به این سازمان پیوستند، افزود: «کشورهای عضو اکنون به ارزش اکو برای پیشبرد اهداف ملی توسعه و مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود واقف‌اند. این ساختار با عضویت کشورهای مهم آسیای مرکزی، جنوبی و غربی، ارزش افزوده‌ای غیرقابل‌چشم‌پوشی برای همه ما دارد.»

عراقچی با تأکید بر لزوم حرکت جمعی و همسو برای تحقق «اکوی مطلوب»، اظهار داشت: «فرآیند تدوین چشم‌انداز ۱۰ساله اکو فرصت مناسبی برای اقدام جمعی فراهم کرده است. نشست اخیر سران اکو در جمهوری آذربایجان نیز تبلور این اراده جمعی در بالاترین سطح بود. اکو در مواجهه با فرازونشیب‌های اقتصاد جهانی، چالش‌های ژئوپلیتیکی و تحولات سریع فناوری، بستری مناسب برای هم‌افزایی تلاش‌ها به‌سوی توسعه پایدار، امنیت منطقه‌ای و رفاه مشترک است.»

وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر نقش کلیدی اکو، گفت: «به باور جمهوری اسلامی ایران، اکو می‌تواند و باید نقشی پیشرو و مؤثر در شکل‌دهی به معماری جدید اقتصادی در منطقه ایفا کند؛ معماری‌ای که بر اصول مشارکت، احترام متقابل و منافع مشترک استوار باشد.»

وی با قدردانی از تلاش‌های دبیرکل اکو، سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو در تدوین پیش‌نویس چشم‌انداز ۲۰۳۵، تأکید کرد: «چشم‌انداز جدید اکو باید واقع‌گرایانه، علمی، عملیاتی و قابل‌سنجش باشد و از تجربیات اجرای چشم‌اندازهای قبلی، از جمله چشم‌انداز ۲۰۲۵، بهره‌برداری کند تا این سازمان را در مسیر شکوفایی در دهه آینده قرار دهد.»

عراقچی با اشاره به تحولات سریع فناوری، به‌ویژه هوش مصنوعی، اظهار داشت: «هوش مصنوعی دیگر صرفاً یک ابزار فناورانه نیست، بلکه تحولی بنیادین است. کشورهای عضو اکو باید با نگاهی آینده‌نگر، بهره‌گیری از این فناوری را در دستور کار قرار دهند تا از موج عظیم توسعه عقب نمانند.»

وی در این راستا به پیشنهاد رئیس‌جمهور ایران، آقای مسعود پزشکیان، در نشست اخیر سران اکو برای تأسیس «مرکز هوش مصنوعی اکو» اشاره کرد و افزود: «این مرکز می‌تواند سکوی پرشی برای همکاری‌های فناورانه منطقه‌ای و پیشران همکاری‌ها در همه حوزه‌های موردعلاقه اعضا باشد.»

وزیر امور خارجه همچنین بر لزوم تقویت تاب‌آوری فردی و جمعی کشورهای عضو اکو در برابر بحران‌های آینده تأکید کرد و گفت: «ناامنی انرژی، ناامنی غذایی، بحران‌های ژئوپلیتیکی، همه‌گیری‌ها، تغییرات اقلیمی، بلایای طبیعی، نوسانات اقتصاد جهانی و اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی از جمله تهدیداتی هستند که منطقه ما را در بر گرفته و مواجهه با آن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی و هماهنگی است. چشم‌انداز ۱۰ساله اکو باید به‌طورجدی به این موضوعات بپردازد.»

عراقچی در پایان از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش در معاونت دیپلماسی اقتصادی و مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همچنین از شرکت‌کنندگان بخش‌های دولتی، خصوصی و دانشگاهی که با جدیت در این تلاش ملی برای ارتقای سازمان اکو مشارکت کردند، قدردانی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)