• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۶۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷
اقتصادی » آب و انرژی

صرفه جویی ۲۰ درصدی، کلید عبور از ناترازی انرژی

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر با تاکید بر نقش پررنگ مردم در همراهی با صنعت برق، از ضعف بهره‌وری انرژی، معضلات زیرساختی و ضرورت تمرکز بر فناوری‌های نوین به عنوان محور‌های اصلی عبور از ناترازی تولید و مصرف انرژی کشور یاد کرد.

 صرفه جویی ۲۰ درصدی، کلید عبور از ناترازی انرژی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه بهره‌وری انرژی در ایران همچنان با استاندارد‌های جهانی فاصله‌ای چشمگیر دارد، گفت: «شاخص شدت انرژی در کشور بیش از دو و نیم تا سه برابر میانگین جهانی است. این یعنی ما برای تولید یک واحد محصول، سه برابر انرژی مصرف می‌کنیم و همین مسئله، برنامه‌ریزی‌های کلان را ناکارآمد می‌سازد.»

وی با اشاره به اهمیت معماری بهینه در ساختمان‌ها و رعایت استاندارد‌های انرژی، افزود: «بخش قابل توجهی از مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به نبود عایق مناسب و طراحی غیراستاندارد باز می‌گردد؛ در حالی که نمونه‌هایی از معماری سنتی نشان داده‌اند که بدون تجهیزات پیشرفته هم می‌توان مصرف را بهینه کرد.» یاقوتی با اشاره به اینکه مقوله بهره‌وری انرژی دست‌کم چهار دهه است که در سیاست‌گذاری‌ها مطرح شده، اظهار داشت: «اگرچه قانون‌گذاری‌ها از مجلس پنجم و حتی پیش‌تر آغاز شده، در عمل بیشتر از آنکه اقدام کنیم، سخن گفته‌ایم. بخشی از عقب‌ماندگی ناشی از تحریم‌هاست، اما نباید از اصلاح اقتصاد انرژی نیز غافل شد.»

وی با تأکید بر اینکه مردم در مدیریت مصرف «همکارانی صادق» بوده‌اند، گفت: «نمی‌توان مردم را مقصر دانست. آنها تا جایی که توان داشته‌اند، همراه بوده‌اند؛ مشکل اصلی مشترکان پرمصرف است که توجهی به تامین برق سایر مشترکان ندارند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر در پاسخ به گلایه برخی از مشترکان درباره بی عدالتی و یا بی‌نظمی در جدول خاموشی‌ها، توضیح داد: «تا هفته قبل هر مشترک روزانه حداکثر یک نوبت خاموشی داشت که با افزایش دما در همه مناطق کشور و به دنبال افزایش مصرف تا دو نوبت افزایش یافت. اگر مشترکان ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند شرایط بهبود خواهد یافت. تنظیم دمای کولر بر روی ۲۵ و خاموشی وسایل برقی غیر ضرور کلید عبور از ناترازی است. وی در خصوص نحوه اطلاع مشترک از برنامه خاموشی گفت برای ارائه دقیق برنامه خاموشی، باید موقعیت هر مشترک نسبت به خط تغذیه برق مشخص باشد. در برخی مناطق جابه‌جایی در خطوط تامین برق ممکن است باعث شود که برنامه‌های اعلامی دقیق اجرا نشوند، اما این موضوع با مراجعه به امور برق توزیع و ثبت اطلاعات قابل اصلاح است.»

وی در ادامه به موضوع تعرفه برق مشترکان پرمصرف نیز پرداخت و گفت: «تعرفه‌گذاری پلکانی موجب شده تفاوت چشمگیری میان هزینه مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف ایجاد شود؛ برخی از مشترکان پرمصرف در ماه چندین برابر دیگران پرداخت می‌کنند. افزون بر این، امسال به دلیل محدودیت تولید نیروگاه‌های برق آبی، بسته‌های جدید مدیریت مصرف طراحی و اجرا شد، از جمله اعمال محدودیت فنی برای برخی مشترکان پرمصرف.»

توسعه فناوری؛ شرط بقای صنعت برق

یاقوتی با اشاره به اقدامات فناورانه در صنعت برق، از هوشمندسازی شبکه به عنوان مسیر اصلی ارتقای بهره‌وری نام برد و گفت: «بیش از ۵.۶ میلیون کنتور هوشمند نصب شده که امکان پایش و کنترل دقیق مصرف را فراهم کرده است. در کنار آن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، هدف‌گذاری شده تا پایان سال به ۱۰ هزار مگاوات برسد.»

وی همچنین از برنامه‌های ارتقای راندمان نیروگاه‌ها خبر داد و افزود: «افزایش بازدهی نیروگاه‌ها و اصلاح ساختار تولید، از ارکان مهم خروج از ناترازی انرژی کشور است.»

یاقوتی در پایان ضمن قدردانی از همراهی مردم، گفت: «صنعت برق همه تلاش خود را برای توزیع عادلانه برق و اعمال خاموشی خانگی به کار می‌گیرد و مردم توجهی به اخبار غیر رسمی و غیر مسئول در این خصوص نکنند. وی افزود اگر در این روز‌های گرم تابستان همچون گذشته و با صرفه جویی ۲۰ درصدی در مصرف برق با ما همکاری کنند، ما نیز شرمنده آنان نخواهیم شد. امیدواریم با ادامه این همدلی و توسعه فناوری، بتوانیم مسیر پایدار و مطمئنی برای تأمین برق کشور ترسیم کنیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار مزدا در دامغان
یک فوتی و دو مصدوم در حادثه واژگونی سمند
تقویم روز و اوقات شرعی پنجم آذر به افق آبادان و خرمشهر
سرمربی تیم فوتبال سپاهان: برنامه از پیش‌تعیین‌شده‌ای برای تعویض‌ها نداشتیم
ظرفیت بالای بوشهر برای تبدیل شدن به قطب مهم شیلاتی کشور
احیای ۱۸۰ هکتار از مراتع بجنورد برای توسعه گیاه دارویی باریجه 
۳ ماهواره سنجشی ایران ۷ دی‌، پرتاب می‌شوند
راه یابی تیم بسپارشیمی سپیدان به فینال لیگ ملی چوگان
فشار آلودگی برگلوی اصفهان
سرمربی تیم فوتبال الحسین: مقابل سپاهان شایسته مساوی بودیم
سازمان برنامه و بودجه موتور محرک دستگاه‌های اجرایی است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
موزه‌های پایتخت تعطیل شد
حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری
سفر وزیر صمت به ترکیه برای شرکت در اجلاس اکو
برگزاری اردوی تیم پاراتیروکمان جوانان از ۷ آذر
مراکز اهدای خون استان فعال است
بازگشت تیم ملی کبدی بانوان از مسابقات قهرمانی جهان
پیش‌بینی وضعیت جوی کشور
انتشار جدول نمایش آثار چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)