• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۱۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵
اقتصادی » آب و انرژی

شبکه انتقال فرآورده‌های نفتی به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: با بهره‌برداری رسمی از خطوط انتقال جدید، طول شبکه انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی کشور به بیش از ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد.

شبکه انتقال فرآورده‌های نفتی به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: بسیاری از تعهد‌های اجرایی و پروژه‌هایی که برای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در نظر گرفته شده در مسیر اهداف کلان و برنامه‌های راهبردی وزارت نفت همچون رفع ناترازی فرآورده‌های نفتی کشور و توزیع بدون وقفه و کامل آن است که نمونه آن را می‌توان در تلاش برای تحویل هرچه سریع‌تر خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان دید؛ خط لوله‌ای که راه‌اندازی آن برای شبکه انتقال کشور بسیار حیاتی است.

او گفت: خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان یک پروژه انتقال فرآورده‌های نفتی و شامل چند بخش است. این خط لوله به طول ۴۶۰ کیلومتر و قطر ۲۶ اینچ از تلمبه‌خانه بندرعباس تا پایانه رفسنجان ادامه دارد. عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است و ظرفیت انتقال ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس را به شمال کشور دارد.

مشکین فام بیان کرد: ساخت خط لوله جدید بندرعباس - سیرجان - رفسنجان از سال ۹۸ به‌منظور پوشش ظرفیت انتقال دو پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس به مقاصد نیمه شمالی کشور در دستور کار قرار گرفت. این طرح افزون بر سه تلمبه‌خانه در بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران، دارای دو پایانه در سیرجان و رفسنجان است. سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این پروژه بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است و اجرای آن از تردد روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کامیون سوخت در محور‌های مواصلاتی جلوگیری می‌کند، همچنین این پروژه زمینه‌ساز صرفه اقتصادی و افزایش ضریب ایمنی انتقال فرآورده در کشور و افزایش قطب‌های صنعت انتقال در کشور می‌شود.

مشکین‌فام با اعلام اینکه احداث بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار دارد و پروژه خط لوله ۴۶۰ کیلومتری بندرعباس به رفسنجان مراحل پایانی را می‌گذراند، می‌گوید: در آذر پارسال و در اوج زمان مصرف و ناترازی فرآورده‌ها توانستیم نزدیک به ۱۰۰ هزار بشکه فرآورده نفتی را از بندرعباس به مرکز کشور منتقل کنیم.

وی تکمیل و بهره‌برداری نهایی از این خط لوله را گشایشی خوب در روند انتقال فرآورده در کشور برمی‌شمرد و بیان می‌کند: این پروژه در حال تکمیل است و انتظار داریم تا شهریور امسال (۱۴۰۴) ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه‌ای کنونی به سقف ظرفیت، یعنی ۳۰۰ هزار بشکه افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به خط لوله ۳۷ کیلومتری راهبردی انشعابی از خط لوله گوره جاسک به پالایشگاه بندرعباس برای تأمین خوراک این پالایشگاه اظهار می‌کند: پیش از این خوراک از طریق شناور دریایی تأمین می‌شد و ما تصمیم به اجرای خط لوله زمینی گرفتیم و با این خط لوله، تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس نیز انجام شد.

او افزود: طرح احداث خط لوله نفت خام ترش سبزآب - ری از دیگر پروژه‌های مهم و در دستور کار شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۹۳ شروع شده و اجرای آن با تأخیر در این سال‌ها ادامه داشته است. هدف از احداث این خط لوله، تأمین خوراک تکمیلی پالایشگاه‌های کرمانشاه، شازند، تهران، تبریز و زیرساخت لازم برای تأمین خوراک پالایشگاه آناهیتا است و طبق پیش‌بینی‌ها بهره‌برداری از آن به‌زودی رقم می‌خورد.

مشکین‌فام درباره روند اجرای طرح خط لوله نفت خام ترش سبزآب - ری‌ می‌گوید: این طرح شامل احداث خط لوله ۳۰ اینچ در حدفاصل مراکز انتقال نفت سبزآب تا تنگه فنی با طول حدود ۱۰۲ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۴۵۰ هزار بشکه در روز و یک رشته خط لوله ۲۶ اینچ از مرکز انتقال نفت تنگه فنی تا مرکز انتقال نفت شازند با طول حدود ۲۴۰ کیلومتر و ظرفیت انتقال روزانه ۲۹۵ هزار بشکه است، همچنین در ادامه این خط لوله در محل گذر از مراکز انتقال نفت آسار، پل‌بابا، رازان و شازند نیز دارای یک رشته خط لوله ۱۸ اینچی با طول حدود ۲۸۰ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۱۰۵ هزار بشکه در روز است که در انتها به پایانه ری ختم می‌شود.

وی درباره این خط لوله می‌افزاید: عملیات اجرایی خط لوله سبزآب به ری با ۳۴۰ کیلومتر خط لوله و ۶ ایستگاه انجام شده است و تابستان امسال کل ۳۴۰ کیلومتر وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در ادامه به بخش دیگری از پروژه‌های مهم و راهبردی این مجموعه اشاره و تصریح می‌کند: ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ ارومیه به تبریز و ۳۷ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ سلماس به خوی تبریز نیز آماده بهره‌برداری است و تا پایان مرداد نهایی می‌شود.

مشکین‌فام همچنین با اشاره به اهمیت پروژه احداث خط لوله پارس می‌گوید: خط لوله ۴۰۰ کیلومتری پارس قرار است روزانه ۱۲ میلیون لیتر فرآورده نفتی را از تلمبه‌خانه مهرآران به شیراز و مرکز کشور انتقال دهد و این خط لوله جایگزین انتقال سوخت از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای و حمل با نفتکش‌های حمل سوخت شود. مناقصه «آی‌پی‌سی‌اف» این پروژه انجام شده و بخش خصوصی قرار است این پروژه‌ها را کاملاً داخلی اجرا کند.

وی در ادامه با اشاره به پروژه ساخت انبار نفت شهید مهدوی که قرار است به‌زودی عملیات اجرایی آن در مجاورت پالایشگاه نفت بندرعباس آغاز شود، می‌افزاید: منـاقصه اجرای این پروژه به‌صورت «بی‌اوتی» انجام شده است و طبق برنامه در سه سال آینده اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه خط لوله رفسنجان - یزد تأکید می‌کند: تلاش بر این است که این پروژه بسیار راهبردی و مهم ۲۲۰ کیلومتری تا پایان امسال (۱۴۰۴) به بهره‌برداری برسد.

مشکین‌فام با تأکید بر اینکه ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله در قالب پروژه‌های مختلف در اقصی نقاط کشور تا شهریور امسال به‌طور کامل وارد مدار می‌شود، بیان می‌کند: با تکمیل و بهره‌برداری از این خطوط انتقال در بخش تأمین فرآورده و در بخش انتقال نفت خام به گشایش خیلی مطلوبی می‌رسیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
همایش صلح و امنیت برای فلسطین در دهلی
صدور پروانه ساخت برای ۴ فیلمنامه
بسته حمایتی دولت، تسهیل‌گر تولید و حذف موانع اقتصادی
اجرای طرح شوق زیارت در استان یزد
قطع گاز برخی مشترکان در شیراز
دیدار فرماندهان سپاه لرستان با دو خانواده شهید پدافند هوایی ارتش و سپاه
توصیه‌هایی برای در امان مانده از اشعه فرابنفش خورشید
دیپلماسی رسانه ای ؛ تاکید اعضای سازمان شانگهای
اجلاسیه سراسری مدیران حوزه‌های علمیه کشور در مشهد
روایت زندگی مردم افغانستان از شبکه مستند
معرفی تیم‌های راه‌یافته به جام ملت‌های فوتبال بانوان آسیا
عقب ماندگی ۱۲ ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه