• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۳
سیاسی » سیاست خارجی

سازمان همکاری اسلامی حملات آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کرد

وزرای امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی، در نشست استانبول قطعنامه‌ای را در محکومیت قاطع تجاوز رژیم صهیونی و آمریکا به ایران صادر کردند.

حملات آمریکاواسرائیل به ایران را سازمان همکاری اسلامی محکوم کردند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست وزرای خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی که طی روز‌های ۳۱ خرداد و یکم تیرماه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد، علاوه بر برگزاری نشست ویژه، طی قطعنامه‌ای تجاوز رژیم صهیونی و آمریکا به جمهوری اسلامی ایران را قاطعانه محکوم نمود.

مفاد قطع نامه مذکور به شرح زیر می‌باشد:

قطعنامه شماره ۶۹/۵۱-POL

در مورد تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران

پنجاه و یکمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی (با موضوع: سازمان همکاری اسلامی در جهانی در حال تحول) که در استانبول، جمهوری ترکیه، در تاریخ ۲۱ تا ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ (۲۵ تا ۲۶ ذی‌الحجه ۱۴۴۶ هجری قمری) برگزار شد.

با محکومیت شدید اعمال تجاوزکارانه مستمر رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران که از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ آغاز شده است، از جمله حملات مکرر نظامی به زیرساخت‌های غیرنظامی، تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و ترور دانشمندان، فرماندهان ارشد نظامی و شهروندان بی‌گناه از جمله زنان و کودکان، که نقض فاحش قواعد آمره حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد، از جمله ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سایر کشور‌ها محسوب می‌شود.

با تأکید بر اینکه چنین حملاتی مصداق تجاوز طبق منشور ملل متحد، از جمله ماده ۲ (۴) آن، و جنایت جنگی بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی است.

با تأکید مجدد بر همبستگی کامل سازمان همکاری اسلامی و کشور‌های عضو آن با مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوزات رژیم اسرائیل.

بر اهمیت توقف عملیات نظامی اسرائیل علیه ایران تأکید می‌کند و از تمامی طرف‌های جامعه بین‌المللی درخواست می‌کند به دلیل تهدید جدی آن برای صلح و امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای، به تشدید مناقشات دامن نزنند.

با یادآوری مفاد قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای را به شدت محکوم کرد و از اسرائیل خواست در آینده از هرگونه اقدام یا تهدید مشابهی خودداری کند.

با تأکید بر مفاد قطعنامه (۴۴۴) مصوب نوزدهمین اجلاس عادی کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه (۴۷۵) مصوب سی و یکمین اجلاس عادی آن، و قطعنامه (۵۳۳) مصوب سی و چهارمین اجلاس عادی آن، که همگی به طور قاطعانه حملات علیه تأسیسات هسته‌ای کشور‌های عضو آژانس را محکوم می‌کنند.

با تأکید مجدد بر حق مسلم ایران برای دفاع از خود طبق ماده (۵۱) منشور ملل متحد.

با تأکید مجدد بر اهمیت ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه؛

۱. به شدت تجاوز نظامی رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله حملات نظامی تجاوزکارانه به زیرساخت‌های غیرنظامی، تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و ترور دانشمندان، فرماندهان ارشد نظامی و شهروندان بی‌گناه از جمله زنان و کودکان را محکوم می‌کند.

۲. همچنین حملات رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، از جمله نطنز، فردو و اصفهان، که تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، را محکوم می‌کند. این حملات نقض قطعنامه‌های کنفرانس عمومی و هیئت حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که حملات یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای را ممنوع می‌کنند؛ از آژانس درخواست می‌کند این حملات را به صراحت محکوم کند و آنها را به شورای امنیت گزارش دهد.

۳. از اسرائیل می‌خواهد بدون تأخیر به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بپیوندد و تمامی تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد؛

۴. اعلام می‌کند که چنین حملات وحشیانه‌ای نقض حقوق بین‌الملل، از جمله کنوانسیون‌های ژنو، است و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به شدت تهدید می‌کند.

۵. خواستار توقف فوری تمامی اعمال تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران است و تأکید می‌کند که رژیم اسرائیل باید به طور کامل در قبال جنایات خود بر اساس حقوق بین‌الملل پاسخگو باشد.

۶. همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهد به طور فوری به این تهدید عمده علیه صلح و امنیت بین‌المللی رسیدگی کند و تحت فصل هفتم منشور ملل متحد اقدامات قاطعی برای وادار کردن رژیم اسرائیل به توقف فوری این تجاوز انجام دهد؛ از اعضای سازمان همکاری اسلامی در شورای امنیت می‌خواهد تمامی اقدامات لازم را برای تصویب قطعنامه‌ای جهت الزام رژیم اسرائیل به رعایت تعهدات خود تحت حقوق بین‌الملل، از جمله قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل متحد، به عمل آورد.

۷. از بیانیه‌های محکومیت و حمایت کشور‌های عضو قدردانی می‌کند و اعلام همبستگی و حمایت کامل از دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران در این دوران دشوار مقابله با این تجاوز را بیان می‌دارد؛

۸. تصمیم می‌گیرد یک گروه تماس وزیران با عضویت آزاد تشکیل دهد که وظیفه برقراری ارتباط منظم با طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط را به منظور حمایت از تلاش‌های کاهش تنش، توقف تجاوز علیه ایران و دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز بر عهده خواهد داشت؛

۹. بار دیگر بر حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود و اتخاذ تمامی اقدامات لازم جهت حفاظت کامل از حاکمیت و شهروندان خود و جلوگیری از تکرار چنین اعمال جنایتکارانه‌ای علیه قلمرو خود در آینده تاکید می‌کند.

۱۰. نقض آشکار حریم هوایی عراق را که نقض صریح اصول حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود، محکوم می‌کند و رژیم صهیونیستی را از نظر حقوقی و سیاسی مسئول این عمل تجاوزکارانه می‌داند.

۱۱. از گروه‌های سفرای سازمان همکاری اسلامی در پایتخت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد اقدام فوری انجام دهند تا موضع سازمان را به پایتخت‌ها، رسانه‌ها و جامعه مدنی کشور‌ها و سازمان‌های محل مأموریت خود منتقل کنند و به صورت جمعی تلاش‌های خود را برای محکومیت و توقف تجاوز رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران تسریع بخشند.

۱۲. از دبیرکل می‌خواهد این قطعنامه را به عنوان یک سند رسمی سازمان ملل متحد ثبت کند.

۱۳. تصمیم می‌گیرد به صورت فعالانه این موضوع را پیگیری نماید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر تعدادی از شهدای حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به البرز
نمایشگاه عکس اقتدار ملی در کوهدشت
کیش، مشکی پوش عزای شهادت امام حسین (علیه السلام )
عراقچی: هیچ توافقی برای مذاکره با آمریکا صورت نگرفته است
اهتزاز پرچم عزای امام حسین (ع) در حسینیه محبین الحسین
دستگیری عامل همکاری با معاندان و ضد انقلاب در رشت
تحقق ۵۰۶ میلیارد تومان درآمد در سه‌ماهه نخست کهگیلویه و بویراحمد
اهداء پلاک افتخار به خانواده 5 شهید در مشهد
اهتزاز پرچم عزای حسینی در سلسله
وزیر کشور: در جنگ ۱۲ روزه از ذخایر استراتژیک استفاده نشد
وداع مردم قم با شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی در حرم مطهر
طراحی سامانه‌های ارتباطی و پاسخگویی هوشمند دراصفهان
دستگیری عامل موساد درخراسان شمالی
نامگذاری خیابان باشت به نام شهدای جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل
آسمان غبار آلود چهارمحال و بختیاری
تشییع پیکر شهدای آستانه ایِ حمله رژیم صهیونی
راه نورانی شهدا با قدرت و قاطعیت ادامه دارد
تاکیدبر نقش محوری رهبر معظم انقلاب در مسیر تعالی تمدن اسلامی
خبر‌هایی از مصوبات جلسه هماهنگی هیات های مذهبی در ایوانکی
اقامه نماز جمعه در شهر‌های گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات برپایی هیئت‌ها و بیرق‌های حسینی در محرم امسال
شکست صهیونیست‌ها در شیراز به تصویر کشیده شد
آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه
رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل
سردار شادمانی به شهادت رسید 
همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی تعلیق شد
رشد ۴ برابری دستگیری اتباع خارجی
افزایش ۴۶ درصدی تولید گیلاس در آذربایجان شرقی
ادای احترام مدیرعامل توانیر به مقام شهیده ندا رفیعی پارسا
اهدای انگشتر متبرک رهبر معظم انقلاب اسلامی به خانواده شهید شایان فرد
برگزاری مراسم ملی تشییع پیکر شهدای والامقام اقتدار ایران
۳ جاسوس موساد در ارومیه به دار مجازات آویخته شدند
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۲۶۴ نظر)
حمله به سه سایت هسته ای ایران  (۳ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
واکنش آمریکایی‌ها به ادعای ترامپ برای حمله به ایران  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
ایران تمام گزینه‌ها را برای دفاع از خود محفوظ می‌دارد  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
تأیید تهاجم دشمنان ایران اسلامی به سایت‌های هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
مجید مسیبی جاسوس رژیم صهیونیستی اعدام شد  (۱ نظر)
آغاز موج نوزدهم «وعده صادق ۳»  (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)