• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۱۳۶۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۸
بین الملل » غرب آسیا
عراقچی در واکنش به پیام‌های مکرر آمریکا به ایران

تا وقتی تهاجم متوقف نشود، گفت‌وگو معنا ندارد

وزیر امور خارجه تصریح کرد: صراحتا گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود حرف از گفت‌وگو جایی ندارد و با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم.

عراقچی: تا وقتی تهاجم متوقف نشود، گفت‌وگو معنا ندارد

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما در تشریح اقدامات دستگاه دیپلماسی پس از تهاجم رژیم صهیونی گفت: از بدو شروع این تجاوزی که صورت گرفت، وزارت امور خارجه در کنار نیرو‌های مسلح که شروع به مقاومت جانانه و دفاع همه جانبه از کشور کردند، ما هم در عرصه سیاست خارجی این اقدام را انجام دادیم. تماس‌های مکرری را با وزرای خارجه شاید حدود ٣٠ کشور صورت گرفت. آقای رییس‌جمهور نیز با تعدادی از سران کشور‌ها صحبت کردند. با دبیرکل سازمان ملل صحبت کردم و درخواست جلسه اضطراری شورای امنیت و نامه‌ای خدمت ایشان نوشتم که این جلسه هفته قبل تشکیل شد و این هفته نیز باز به درخواست چین و روسیه و پاکستان و الجزایر، جمعی از اعضای شورای امنیت تشکیل می‌شود.

از شورای امنیت توقع نمی‌رود که اقدامی علیه رژیم صهیونی انجام دهد

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مکاتبه داشتیم و درخواست جلسه اضطراری شورای حکام که دوشنبه تشکیل شد، گفت: جلسه اضطراری کنفرانس خلع سلاح سه‌شنبه تشکیل شد. جلسه اضطراری یا جلسه مربوط به حمله به ایران در روز شنبه در جلسه وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برگزار خواهد شد. این جلسه طبق روال خودش و طبق برنامه قرار بود انجام شود، اما به درخواست ما یک جلسه ویژه به این حمله اختصاص داده شد.

عراقچی افزود: طبیعی است که از شورای امنیت، از شورای حکام و سازمان‌های اینگونه که غربی‌ها اکثریت آن را دارند توقع نمی‌رود که اقدامی علیه رژیم صهیونی انجام دهند و ما هم توقعی نداشتیم ولی می‌خواستیم این به دنیا ثابت شود و نشان داده شود. در عرصه کشور‌های عربی و کشور‌های منطقه موج محکومیت خیلی قوی بود و من کشوری در منطقه را سراغ ندارم که این محکومیت را انجام نداده باشد. شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب محکوم کردند. کشور‌های مختلف منطقه و برخی کشور‌ها به ابتکار خودشان یک بیانیه مشترک را آماده کردند و کشور‌های عربی و اسلامی آن را امضا کردند. در شورای حکام وقتی غربی‌ها نگذاشتند کار جلو برود، ١١ کشور به ابتکار خودشان بیانیه مشترک صادر و حمله رژیم صهیونسیتی به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کردند.

به لحاظ قوانین بین‌الملل و به لحاظ وجدان بشری، واقعا دست بالاتر را داریم

وی با بیان اینکه مصاحبه‌های متعددی توسط بنده، همکارانم و سخنگوی وزارت امور خارجه انجام شد، گفت: ما الان در مجموع با سیاست‌هایی که اتخاذ کردیم به لحاظ حقوق بین‌الملل و به لحاظ قوانین بین‌الملل و به لحاظ وجدان بشری، واقعا دست بالاتر را داریم. حتی وقتی با غربی‌ها صحبت می‌کنم، استدلال ما را که می‌شنوند، هیچ حرفی برای گفتن ندارند. ما در حال مذاکره و اجرای دیپلماسی بودیم و بعد ناگهان رژیم صهیونی این حمله تجاوزکارانه را انجام میدهد، این چه دلیلی و چه مشروعیتی میتواند داشته باشد که آن را محکوم نمی‌کنند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه برخی کشور‌ها تماس می‌گیرند و از سر خیرخواهی یا هرچیزی می‌گویند کاهش تنش دهیم و به دیپلماسی برگردیم، گفت: من پاسخ می‌دهم که ما وسط دیپلماسی بودیم به چه چیزی برگردیم. با حمله رژیم صهیونسیتی به تاسیسات هسته‌ای؛ هیچکس نمی‌تواند بگوید که چرا غربی‌ها اجازه نمی‌دهند این تجاوز محکوم شود. خودشان هم نمی‌توانند توضیح دهند و فقط از زیر این سوال فرار می‌کنند و یک حمایت غیرقابل توجیه وجود دارد. براساس قوانین بین‌الملل حمله به تاسیسات هسته‌ای یک خلاف غیرقابل بخشش است و بار‌ها در سازمان‌های بین‌المللی بحث شده است و کاملا روشن است، اما خودشان هم میدانند، اما اجتناب می‌کنند.

اثبات حضور و مشارکت آمریکا احتیاج به دلیل و مدرک ندارد

وی با اشاره به اینکه آمریکا را همراه و همکار اسرائیل در تجاوز به ایران می‌دانیم، گفت: در شرایطی که تجاوزات با رژیم صهیونیستی ادامه دارد آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام دادند ولی صراحتا گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود حرف از گفت‌و‌گو جایی ندارد. با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم. نشانه‌های متعددی مبنی بر همکاری نیرو‌های موجود آمریکا در منطقه با رژیم صهیونسیتی وجود دارد ولی از همه اینها مهم‌تر، توییت‌ها و مصاحبه‌هایی است که رئیس‌جمهور آن کشور انجام میدهد و صراحتا از لفظ ما استفاده می‌کند و می‌گوید ما این کار را انجام دادیم. باید این و آن شود؛ بنابراین حضور آمریکا و مشارکت آمریکا احتیاج به دلیل و مدرک ندارد. الحمدالله مشارکت جانانه‌ای که نیرو‌های مسلح ما کردند به تدریج آشکار میکند که آن فکری که آنها کرده بودند که با یک ضربات برق‌آسا می‌توانند ملت ایران را تسلیم کنند، فکر باطل و بیهوده‌ای است و لذا فکر میکنم در اثر این مقاومت به تدریج شاهد این خواهیم بود که کشور‌ها از تجاوزی که رژیم انجام داده، فاصله بگیرند. تقاضا برای پایان این جنگ از حالا شروع شده و بیشتر هم خواهد شد؛ و این نشان دهنده این است که مقاومت مردم ایران چقدر موثر بوده و چقدر موثر خواهد بود.

با آمریکا به عنوان شریک این جنایت صحبتی نداریم

وزیر امور خارجه در واکنش به خبرسازی‌های رسانه‌های غربی درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: به نظر می‌رسد آنها با این خبرسازی‌های تمایل خود به مذاکره و دیپلماسی را به زبان بی‌زبانی اعلام می‌کنند، اما در این زمینه باید تکلیف روشن شود، ما در شرایط حاضر و در حالی که تهاجمات رژیم صهیونی ادامه دارد، خواهان مذاکره با هیچ‌کسی نیستیم. در خصوص این موضوع با هیچ‌کسی ما خواهان مذاکره نیستیم، اما آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند و چند بار پیام‌های خیلی جدی هم داده‌اند. ولی ایران صراحتا اعلام کرده است که تا وقتی که این تهاجم و تجاوز متوقف نشود، اصولا حرف از گفت‌و‌گو و دیپلماسی جایی ندارد.

وی تصریح کرد: ما در حال دفاع مشروع از خود هستیم و این دفاع به هیچ‌وجه نمی‌تواند متوقف شود و با آمریکا به عنوان شریک این جنایت هم صحبتی نداریم. برخی کشور‌ها واسطه شده و پیشنهاداتی را در تماس‌های تلفنی مطرح کردند، اما جمهوری اسلامی ایران هیچ تماس و گفت‌وگویی با آمریکایی‌ها نداشتیم و با شرایط کنونی هم نخواهیم داشت.

 رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: خبرسازی‌ها صحت ندارد و ناشی از برخی اهداف است. ما درخواست مذاکره با هیچ‌کس نداریم، آمریکایی‌ها هم درخواست مذاکره کردند که جواب ما منفی است، اما اگر دیگران درخواست گفت‌و‌گو کنند، (در حال حاضر مذاکره معنایی ندارد و در مرحله گفت‌و‌گو هستیم) ایران مشکلی ندارد. هم اکنون سه کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درخواست گفت‌وگوی ۴ طرفه داشتند که در ژنو انجام خواهد شد.

هیچ فرصت و صحنه‌ای را که بتوانیم در آن از حقوق مردم ایران دفاع کنیم، از دست نخواهیم داد

عراقچی با اشاره به اینکه با اروپایی‌ها همیشه و در موضوعات مختلف گفت‌و‌گو داشتیم، گفت: در حال حاضر هم اگر حرفی داشته باشند می‌شنویم و برای دفاع از حقوق مردم ایران از موضوعی خجالت نمی‌کشیم و از هیچ‌کس فراری نیستیم و در هر صحنه‌ای حاضر هستیم، مگر اینکه منافع ما اقتضا نکند. پیش از این هم با اروپایی‌ها درباره راه‌حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو داشتیم و این گفت‌و‌گو‌ها ادامه خواهد داشت و من در ژنو با آنها دیدار خواهم کرد تا موضع آنها را بشنوم ما هیچ فرصت و شانس و صحنه‌ای را که بتوانیم در آن از حقوق مردم ایران دفاع کنیم، از دست نخواهیم داد.

عراقچی با تاکید بر اینکه موضوع گفت‌و‌گو با اروپا فقط هسته‌ای خواهد بود، گفت: برخی مسائل منطقه و مشکلات و جنگی که در حال حاضر وجود دارد هم محور گفت‌وگوست. ما هرگز با اروپا مانعی در گفت‌و‌گو نداشتیم. گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران با آمریکا فقط درباره مسائل هسته‌ای بود، اما با اروپا معمولا در هر موضوعی گفت‌و‌گو داشتیم، اما این گفت‌و‌گو به معنای هیچ تعهدی برای هیچ‌کس نیست و به معنای شنیدن حرف‌های یکدیگر و دفاع از مواضع برحق جمهوری اسلامی و منافع مردم است و ما اینکار را انجام خواهیم داد.

ایران درباره مسائل موشکی با هیچ‌کس هیچ گفت‌وگویی ندارد

وی با تاکید مجدد بر اینکه موضوع گفت‌و‌گو در ژنو فقط هسته‌ای و مسائل منطقه‌ای است، گفت: ایران درخصوص مسائل موشکی با هیچ‌کس هیچ گفت‌وگویی ندارد و اگر کسی در این زمینه تردید داشت، در حال حاضر دیگر برای هیچ‌کس تردیدی وجود ندارد که توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران، یک توانمندی فوق‌العاده دفاعی از کشور است. موشک‌های ما هرگز برای حمله به هیچ‌کس نبوده‌اند بلکه برای دفاع از کشور است و در حال حاضر موشک‌های ما این دفاع را انجام داده و بازدارندگی ایجاد می‌کنند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: هرگز هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند بپذیرد که ایران درباره توانمندی‌های دفاعی خود گفت‌و‌گو یا سازشی کند. اصلا چنین موضوعی در دستور کار ما وجود ندارد و این اطمینان را به همه مردم ایران می‌دهم که این موضوع را جز اصول اصلی از منافع مردم و حقوق مردم ایران می‌دانیم که به هیچ‌عنوان قابل مذاکره نیست.

عراقچی درباره ادعای حمله ایران به بیمارستانی در سرزمین‌های اشغالی که از سوی رژیم صهیونی مطرح شده است، گفت در این زمینه دو موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، اول اینکه نیرو‌های مسلح توانمند ایران در وهله نخست تنها اهداف و مراکز نظامی را سرزمین‌های اشغالی مورد هدف قرار می‌دهند و پس از اینکه رژیم صهیونی به مراکز اقتصادی ایران حمله کرد، ایران هم به مراکز اقتصادی آنجا حملاتی را اضافه کرد.

وی تصریح کرد: منطقه مسکونی، مردم عادی و ساختمان‌های عادی به ویژه بیمارستان‌ها به هیچ‌وجه در اهداف ما وجود ندارد و به این موضوع کاملا دقت داریم و من باخبرم که حملات موشکی بسیار با دقت طراحی شده و موازین اخلاقی و حقوق بین‌الملل درباره جنگ در آن رعایت می‌شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: شنیدن این مویه‌ها و مظلوم‌نمایی‌های و پذیرفتن چنین ادعا‌هایی از رژیمی که خود در غزه بیمارستان‌ها را عمدا مورد هدف و بمباران قرار داده و حتی برخی وقت‌ها به بمباران هم کفایت نکرده و نیرو‌های مسلح آنها وارد بیمارستان شده و بیماران را در آنجا به رگبار بسته و به قتل رسانده‌اند، مضحک و خنده دار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش شیر خوارگان حسینی در استان سمنان
هوای گیلان تا اواسط هفته آینده در بیشتر ساعات پایدار است
توزیع ۱۲۵۰ تن روغن خوراکی در فروشگاه‌ها و روستابازار‌ها
استخراج رمز ارز با ساخت نیروگاه خورشیدی
اعتراض ایران به بازداشت خودسرانه مهدیه اسفندیاری در فرانسه
برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در اردبیل
وداع با پیکر شهید سید داود شیروانی در معراج‌الشهدا شهرکرد
تصادف مرگبار زانتیا با تریلی در آزادراه تهران – قزوین، دو نفر جان باختند
انفجار کپسول گاز ٨ مصدوم برجای گذاشت
لالایی مادران یزدی به یاد حضرت علی اصغر(ع)
طنین نوای لالایی مادران زنجانی به یاد دردانه امام حسین (ع)
شمیم عطر سردار شهید رستمیان در بهشهر
تجارت خارجی در ۱۲ روز جنگ تحمیلی پایدار ماند
مراسمی به یاد شهدای ملاسرای شهرستان شفت
ضرورت حمایت فوری از تولید
همایش شیرخوارگان حسینی در مسجد جمکران
افزایش دما در استان یزد
شهادت ۳۶ شهید در حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان در استان همدان
زیرساخت‌های فرودگاهی استان ارتقا می‌یابد
لزوم ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد
موشک های هیولایی ایران علیه اسرائیل
قالیباف: آژانس بین‌المللی اتمی اندک اعتبار خود را نیز حراج کرد
دیدار رئیس جمهور با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا
خدمات درمانی مجروحان حملات رژیم صهیونی رایگان است
خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل
اسماعیل نژاد امتیازآورترین بازیکن دیدار ایران با صربستان
اجرای طرح آرامش در تبریز 
۶ شهید جنگ اخیر در قبله تهران تشییع می‌شوند
جمعه،آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش
بازداشت جاسوس در متروی تهران
ثبت‌نام خسارت‌دیدگان حملات اخیر در تهران آغاز شد
موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است
افزایش بی سابقه بازگشت مهاجران افغان از ایران
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۳۱۲ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)
آماده بازگشایی در‌های فرهنگی به روی گردشگران جهانی هستیم  (۱ نظر)
ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست  (۱ نظر)