• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
خوزستان » اقتصادی

تأمین نیاز بازار با بازنگری در روال ترخیص کالا‌های وارداتی از خوزستان

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با تاکید بر اهمیت راهبردی بنادر استان در تامین کالا‌های اساسی کشور، از استاندار خوزستان خواست با استفاده از ظرفیت‌ها و اختیارات استانی و با پیگیری در سطح ملی، روند ترخیص کالا از گمرکات استان به‌ویژه در بندر امام خمینی را تسهیل کرده تا از بروز اختلال در زنجیره تأمین و عرضه کالا جلوگیری شود.

تأمین نیاز بازار با بازنگری در روال ترخیص کالا‌های وارداتی از خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، شهلا عموری با اشاره به شرایط حساس کشور و ضرورت تامین به‌موقع نیاز‌های عمومی مردم، اظهار کرد: اگرچه دولت در اقدامی قابل تقدیر، مجوز ترخیص ۱۰۰ درصدی کالا‌های اساسی بدون نیاز به کد منشأ ارز را صادر کرده و در حال حاضر این کالا‌ها به‌طور کامل از گمرک ترخیص می‌شوند، اما در خصوص کالا‌های تجاری، هنوز ۱۰ درصد از محموله‌ها به دلیل نبود کد منشأ ارز در گمرک باقی می‌مانند و این موضوع روند تأمین کالا‌های تولیدی را با تأخیر مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه اخذ کد منشأ ارز از بانک مرکزی برای برخی محموله‌ها ممکن است زمان بر باشد ادامه داد: ضروری است در این بازه زمانی، با اتخاذ تدابیر استانی و پیگیری در سطح ملی، این فرآیند تسهیل شود تا چرخه تولید و عرضه دچار وقفه نشود.

عموری با اشاره به عوامل زمان‌بر در فرآیند ترخیص افزود: نمونه‌برداری و آزمایش‌های جداگانه از سوی دستگاه‌های صادرکننده مجوز نظیر استاندارد، قرنطینه و دامپزشکی، به‌صورت موازی انجام می‌شود که منجر به افزایش زمان ترخیص کالا، به‌ویژه کالا‌های اساسی، می‌شود و پیشنهاد اتاق بازرگانی اهواز آن است که این دستگاه‌ها با یکدیگر هماهنگ شده و نمونه‌برداری مشترک انجام دهند تا صدور مجوز‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

وی همچنین به موضوع دریافت کارمزد از سوی دستگاه‌های مجوزدهنده اشاره کرد و گفت: این هزینه‌ها بعضا مانع صدور به‌موقع مجوز‌ها می‌شود؛ در شرایط فعلی، پیشنهاد می‌شود این کارمزد‌ها برای شرکت‌های دولتی مانند پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران به‌صورت تعهدی دریافت شود تا فرآیند ترخیص تسریع یابد.

رئیس اتاق اهواز افزود: در بحث حمل و نقل، استفاده از ظرفیت راه‌آهن می‌تواند نقش مهمی در سرعت‌بخشی به توزیع کالا‌ها از بنادر ایفا کند. با پیگیری‌های انجام‌شده، راه‌آهن موافقت خود را برای افزایش تعداد واگن‌ها اعلام کرده است که لازم است این موضوع با حمایت استاندار و هماهنگی ملی، عملیاتی شود.

عموری همچنین خواستار پیگیری موضوعات دیگری از سوی مقام عالی استان شد و خاطرنشان کرد: برای ترخیص کالا‌های اساسی ۱۰ درصد کرایه حمل ناوگان خارجی را باید وزارت راه (اداره کل راهداری) به عنوان حق پایانه اخذ کند که این موضوع جز یکی از موارد است که اگر روند اخذ آن با تعهد صاحب کالا به بعد موکول شود امکان ترخیص با تایید اداره کل راهداری استان تسریع خواهد شد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان همچنین خواستار تسریع و ساده‌سازی فرآیند دریافت مجوز سامانه بازارگاه (موکول شدن پرداخت هزینه‌های مربوطه به بعد توسط صاحبان کالا) برای ترخیص دانه‌های روغنی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی شد تا امکان مشارکت و همکاری بخش خصوصی به منظور کمک به تامین نیاز بازار داخلی با شتاب بیشتری همراه شود.

وی ادامه داد:حضور و پیگیری مستمر نمایندگان تام‌الاختیار صاحبان کالا‌های دولتی در استان برای جلوگیری از بروز تأخیر در فرآیند‌های اجرایی همواره ضروری است.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز در پایان خاطرنشان کرد: اجرای این پیشنهادات در سطح ملی و با محوریت مدیریت استانی می‌تواند ضمن تسریع در فرآیند ترخیص و خروج کالا از گمرک، به تامین به‌موقع نیاز کشور و استان خوزستان کمک کند و از بروز کمبود، افزایش قیمت و فشار بر بازار مصرف جلوگیری خواهد شد. اتاق بازرگانی اهواز با تمام ظرفیت خود، آماده پشتیبانی و همکاری در اجرای این مسیر راهبردی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصرف برق به ۷۶ هزار مگاوات می‌رسد
هرگونه افزایش قیمت تا اطلاع ثانوی ممنوع
کارگاه آموزش فن رثا و مرثیه سرایی در شاهرود
تخصیص ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل مجتمع فرهنگی، هنری سرخس
زنجان، میزبان کشتی ساحلی جوانان قهرمانی کشور
ابراز عشق و ارادت مردم آذربایجان غربی به ابا عبدالله الحسین(ع)
حریق در مراتع جاجرم مهار شد
احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی مهمترین هدف قیام امام حسین (ع) 
تخصیص مرحله دوم برنج هندی برای مصرف نذورات ماه محرم و صفر شهروندان زنجانی
حدنگاری املاک دستگاه‌های اجرایی کرمان در اولویت
تمدید مهلت ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی به مدت دو ماه
معرفی داوران انتخابی درون اردویی تیم کشتی آزاد نوجوانان
بحران داخلی در سرزمین های اشغالی
توزیع ۶۹ تن کالا برای حفظ ثبات بازار و امنیت غذایی در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی
اجرای طرح تثبیت شن‌های روان در شهرستان هیرمند
ادای احترام استاندار اصفهان به مقام شامخ شهید مدافع وطن
بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس از خانه‌های آسیب دیده جنگ
شب سوم محرم؛ فرصت شورانگیز ابراز ارادت به سید و سالار شهیدان
تشییع سپهبد شهید غلامعلی رشید و فرزندش و سردار نصیر باغبان بر دستان خوزستانی‌ها
عیادت استاندار از مجروحان حملات رژیم صهیونیستی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان جدید آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
سرلشکر موسوی: برای پاسخ به هر تجاوزی آماده‌ایم
علی لاریجانی: تهدید کردند در ۱۲ ساعت کشور را ترک کنم
مراسم تشییع و تدفین شهدای اقتدار ایران
عارف: آتش بس نشانه پایان جنگ نیست
قیمت جدید محصولات سایپا اعلام شد
تخت‌روانچی: هیچ قرار ملاقاتی با آمریکایی‌ها نداریم
جوانان دهه هفتادی و هشتادی درس وطن دوستی دادند
دشمنان در محاسبات خود درباره ایران اشتباه کردند
پیکر سردار محقق بر دستان مردم قدرشناس تشییع شد
حمله صهیونیست‌ها به زندان اوین ۷۱ شهید داشته است
آماده‌ایم فصل نوینی را در روابط با همسایگان آغاز کنیم
کتاب زندگی و میراث فکری رهبر انقلاب منتشر شد
آغاز صادرات گاز تولیدی از ردیف سوم پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۷ نظر)
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
سرلشکر پاکپور: در دفاع از کشور لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد  (۱ نظر)
گزارش وزارت اطلاعات از مصافی بی‌امان با استکبار و صهیونیزم  (۱ نظر)
موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است  (۱ نظر)
تأکید پزشکیان بر بررسی اخبار تعرض پهپاد‌های رژیم صهیونی  (۱ نظر)
برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت  (۱ نظر)
پایان جنگ را فرزندان سپاه رقم زدند  (۱ نظر)
ایران اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد  (۱ نظر)
قانون «تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی» ابلاغ شد  (۱ نظر)
امیر نصیر زاده: مبارزه با تروریسم نیازمند اتحاد و همکاری جهانی است  (۱ نظر)