• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۷۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
درخواست وزارت بهداشت:

از بازنشر تصاویر دلخراش و شایعات فضای مجازی خودداری کنید

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم مراقبت از سلامت روان در شرایط بحرانی، از مردم خواست اخبار را تنها از منابع رسمی دنبال کرده و از بازنشر تصاویر دلخراش و شایعات در فضای مجازی خودداری کنند.

از بازنشر تصاویر دلخراش و شایعات فضای مجازی خودداری کنید

به گزارش خبرگزاری صداو سیما،  محمدرضا شالبافان در پی حملات رژیم صهیونیستی، ضمن تسلیت، با تاکید بر اهمیت حفظ آرامش و مدیریت سلامت روان، بیان کرد: در مواجهه با چنین حوادثی، بسیاری از شهروندان ممکن است احساساتی مانند ترس، اضطراب، غم، خشم یا سردرگمی را تجربه کنند، این واکنش‌ها در چنین اتفاقات ناگواری طبیعی هستند، آنچه اهمیت دارد آگاهی نسبت به مدیریت سلامت روان در مواقع بروز بحران و افزایش تاب آوری است.

احساسات خود را بپذیرید

وی افزود: احساس ترس یا نگرانی در برابر خطر واقعی، پاسخی طبیعی است. سرکوب این احساسات نه‌تنها کمکی به آرامش شما نمی‌کند، بلکه ممکن است توان فرد برای استفاده از حمایت‌های فردی و اجتماعی خود را نیز کاهش دهد. سعی کنید احساسات خود را بدون قضاوت بپذیرید و در صورت نیاز با دیگران درباره‌شان صحبت کنید.

با دیگران در ارتباط باشید

شالبافان گفت: حفظ ارتباط با خانواده، دوستان و همکاران باعث می‌شود احساس تنهایی نکنید. صحبت کردن درباره‌ی تجربه‌ها و نگرانی‌ها، از طریق حضوری یا تلفنی، می‌تواند بسیار آرامش‌بخش باشد. اگر اطرافیانتان نیاز به گوش شنوا دارند، برایشان وقت بگذارید. همچنین سلامتی خود را به اطلاع دوستان و نزدیکانتان برسانید تا سعی نگرانی در ایشان کاهش یابد.

اطلاعات را با آگاهی پیگیری کنید

وی درخصوص پیگیری مداوم اخبار استرس زا، تصریح کرد: دریافت مداوم اخبار ناگوار می‌تواند اضطراب را افزایش دهد. توصیه می‌شود زمان مشخصی را در روز به پیگیری اخبار اختصاص دهید و تنها از منابع رسمی و معتبر استفاده کنید و از دنبال کردن شایعات و اطلاعات نادرست به‌ویژه در فضای مجازی و بازنشر آن‌ها پرهیز کنید.

به سلامت جسمی خود توجه داشته باشید

وی گفت: تغذیه مناسب، خواب کافی، نوشیدن آب و تحرک بدنی حتی به صورت نرمش‌های ساده، به تنظیم سیستم عصبی کمک می‌کند. بدن سالم، پایه‌ای محکم برای حفظ سلامت روان است؛ فعالیت‌هایی مانند خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی ملایم، نوشتن احساسات و تمرینات تنفس عمیق نیز می‌توانند باعث کاهش استرس و افزایش احساس کنترل شوند.

کودکان و سالمندان را دریابیم

شالبافان در ادامه ضمن تاکید بر توجه ویژه به گروه‌های آسیب‌پذیر، عنوان کرد: کودکان، سالمندان و افرادی با سابقه اختلالات روانی، بیش از دیگران به حمایت نیاز دارند. با آرامش و صداقت و در نظر گرفتن سطح درک آنها، وضعیت را برای کودکان توضیح دهید و به احساسات آنها احترام بگذارید. در مورد سالمندان نیز، تلاش کنید ارتباط مداوم و حس امنیت را برایشان فراهم کنید.

مراقب باشید چه می‌خوانید و چه منتشر می‌کنید!

وی گفت: در شرایط بحرانی، اخبار می‌توانند همچون شمشیری دولبه عمل کنند؛ از یک سو، آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی صحیح می‌تواند آرامش و آمادگی جامعه را افزایش دهد؛ و از سوی دیگر، انتشار اخبار نادرست، اغراق‌شده یا ترسناک می‌تواند به گسترش اضطراب جمعی و ناپایداری روانی دامن بزند.

وی افزود: از بازنشر شایعات خودداری کنید؛ در فضای مجازی به‌راحتی می‌توان با یک کلیک، موجی از اضطراب را ایجاد کرد. پیش از بازنشر هر خبر، به صحت منبع، تاریخ انتشار، و نیت پشت آن دقت کنید.

شالبافان تاکید کرد: اگر درباره صحت مطلبی تردید دارید، آن را منتشر نکنید. اخبار تصویری و ویدئویی را با احتیاط ببینید و به اشتراک بگذارید؛ تصاویر دلخراش یا ویدئو‌های خشونت‌آمیز می‌توانند آثار روانی عمیقی، به‌ویژه در کودکان، نوجوانان و افراد حساس، ایجاد کنند. در بازنشر چنین محتوا‌هایی مسئولانه رفتار کنید.

وی ادامه داد: زمان‌بندی برای دریافت اخبار داشته با شید؛ قرار گرفتن مداوم در معرض خبر‌های اضطراب‌آور می‌تواند شما را دچار فرسودگی روانی کند. پیشنهاد می‌شود تنها در ساعات مشخصی از روز اخبار را دنبال کرده و در باقی اوقات، ذهن خود را به فعالیت‌های سازنده و آرامش‌بخش معطوف کنید.

تاب‌آوری روانی، با آگاهی و خویشتن‌داری امکان پذیر است

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت عنوان کرد: به یاد داشته باشیم که آرامش امروز ما، تاثیر مستقیمی بر سلامت فرزندان، خانواده، همکاران و جامعه خواهد داشت. با انتخاب درست در مصرف و انتقال اخبار، سهمی موثر در کاهش اضطراب عمومی ایفا کنیم.

کارشناسان سلامت روان وزارت بهداشت در کنار مردم آسیب دیده

وی تاکید کرد: بالغ بر ۳۰۰۰ روانشناس در سراسر کشور در ساختار نظام شبکه بهداشتی درمانی و مراکز جامع سلامت در حال خدمت رسانی به مردم عزیز برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی جامعه هستند و در اتفاقات ناگوار برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان و عموم مردم آموزش دیده‌اند و آمادگی کامل دارند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهارت و تخصص، زیرساختی پایدار برای پیشرفت آینده جامعه است
تندروان: هنوز قدم‌های زیادی مانده است
کشف ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر در چهار ماه نخست سال در ماکو
جبران ناترازی انرژی با احداث شهرک های انرژی خورشیدی
دستگیری عامل تشویش اذهان عمومی در ازنا
پایان عملیات نصب علمک گاز در روستا‌های نوآباد ودشتی از توابع شهرستان میرآباد
کمینه و بیشینه دمای سی‌ و یکم تیر در سمنان
اجرای عملیات بهسازی در ۳۲ روستای شهرستان نهاوند
خلاء قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد
کشف ماینرهای قاچاق از مرغداری در نقده
اردوغان: هرکس سکوت کند شریک جرم اسرائیل است
محسن فروزان به صنعت نفت آبادان پیوست
محکومیت مشاور املاک متخلف در ارومیه
در شرایط بحرانی آب احتمال ادامه تعطیلی‌ها وجود دارد
قوه قضاییه عهده دار مسئولیت اجرای عدالت در جمهوری اسلامی ایران
پایان هفته‌ای گرم در جنوب غرب خوزستان
هیچ تجاوزی به خاک افغانستان بی پاسخ نمی‌ماند.
ضبط ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق
تیم ووشو جوانان ایران عازم چین شد
تعطیلی ادارات تبریز و اسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)