با دستگاه تهویه مکانیکی
درمان سریع و مؤثر سندرم زجر تنفسی بالغین در مشهد
درمان سریع و مؤثر سندرم زجر تنفسی بالغین با استفاده از دستگاه تهویه مکانیکی در مشهد انجام میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فوق تخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زمانی که سیستم تنفسی بیمار شامل ریهها، قفسه سینه و اعصاب قادر به انجام وظیفه خود نباشد و نتواند به طور مؤثر اکسیژن را از هوا بگیرد و دیاکسیدکربن را از بدن خارج کند، از دستگاه تهویه مکانیکی برای کمک به بیمار استفاده میشود.
دکتر آرش پیوندی یزدی افزود: این دستگاه به طور موقت وظایف سیستم تنفسی را به عهده میگیرد تا وضعیت ریه بیمار بهبود یابد.
او افزود: سندرم زجر تنفسی بالغین (ARDS)، یکی از مشکلات شایع در بخشهای مراقبتهای ویژه است که به دلایل مختلفی مانند عفونتهای ویروسی (مثل کووید یا آنفلوانزا)، عفونتهای باکتریایی، پرتاب لختههای خون یا آسیبهای دیگر ایجاد میشود.
دکتر پیوندی با بیان اینکه این وضعیت باعث اختلالات شدید تنفسی میشود و میتواند منجر به نارسایی تنفسی شود، گفت: پارسال در مشهد، ماهانه شاهد حدود پنج مورد بیمار مبتلا به سندرم تنفسی بالغین بودیم که این نشان میدهد با این مشکل شایع در بخشهای مراقبتهای ویژه روبهرو هستیم.
وی با بیان اینکه در مجموع، پارسال بیش از ۷۰۰ بیمار مبتلا به این سندرم در این بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند، درباره روند درمان افزود: درمان بیماران مبتلا به سندرم زجر تنفسی بالغین، به ویژه در مراحل اولیه، بسیار مهم است و استفاده از دستگاه تهویه مکانیکی به بیمار کمک میکند تا زمانی که ریهها بهبود یابند، اکسیژن کافی دریافت کند و تنفس طبیعیتری داشته باشد.
فوق تخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا (ع) همچنین بر اهمیت پیشگیری از بروز این وضعیت تأکید کرد و گفت: با کوچکترین علائم تنفسی از جمله تنگی نفس، افراد باید فوراً به پزشک مراجعه کنند، چون تأخیر در درمان میتواند وضعیت بیمار را وخیمتر کند و احتمال بروز عوارض شدیدتر را افزایش دهد.
دکتر پیوندی بیان کرد: در بیمارانی که مبتلا به سندرم تنفسی بالغین هستند، با مداخلات سریع و استفاده از دستگاه تهویه مکانیکی، میتوان پیشرفت بیماری را کنترل کرد؛ اگر این بیماران به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند و درمانهای لازم را دریافت کنند، احتمال بهبودی آنها بسیار بالا خواهد بود.