با حضور کشاورزان و تولید کنندگان نان
برگزاری گرامیداشت روز ملی گندم و نان در مشهد
آئین گرامیداشت روز ملی گندم و نان با رونمایی از زنجیره تولید نان کامل در خراسان رضوی، در دهکده فناوری کشاورزی در مشهد برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم با بیان اینکه در جهان سالانه از چهار میلیارد تن تولیدات کشاورزی، حدود ۱.۲ میلیارد تن به هدر میرود، گفت: برآوردها نشان میدهد که در ایران ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل تولیدات کشاورزی، معادل ۱۳۰ میلیون تن، از مرحله برداشت تا مصرف و حتی پس از مصرف دچار ضایعات میشود و نان هم از این امر مستثنی نیست.
غلامرضا گلمحمدی افزود: هم اینک ارزش ریالی و دلاری تحقیقات این سازمان در حوزههایی نظیر بذر، واکسن، کود و سم، حدود دو میلیارد دلار برآورد میشود، اما ظرفیت بیشتری برای توسعه وجود دارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ۳۰ طرح کلان این سازمان هم اشاره کرد و گفت: از این تعداد، ۲۲ طرح در حال اجرا است که یکی از مهمترین آنها کاهش ضایعات کشاورزی است؛ به عنوان نمونه، گندمهای سنزده که پیشتر برای پخت نان نامناسب بودند، با تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان، فرآوری و قابل استفاده در نانواییها شدهاند.
او تأکید کرد: اسراف در مصرف غذا بهویژه نان و برنج به هدررفت منابع حیاتی کشور از جمله آب، منجر میشود.
گلمحمدی توضیح داد: هر دانه برنج برای تولید خود به ۹۴ سیسی آب نیاز دارد و هر کیلوگرم برنج، شش مترمکعب آب مصرف میکند در حالی که روزانه هشت تن برنج پختهشده در کشور دور ریخته میشود و این یعنی سالانه حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب از بین میرود.
مدیر کل جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم گفت: این مراسم با حضور کشاورزان و تولید کنندگان نان، به میزبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و با مشارکت آرد قدس رضوی برگزار شد.
جعفری افزود: در این مراسم، از زنجیره تولید نان کامل در خراسان رضوی و طرحهای فناورانه متعدد در حوزه غلات و صنایع وابسته، با هدف ارتقای سلامت غذایی جامعه، بهبود کیفیت نان و بهرهمندی از ظرفیتهای بومی، رونمایی شد.
در کنار آئین گرامیداشت روز ملی گندم و نان، محصولات دانشبنیان و فناورانه در حوزه آرد و نان، رونمایی و نمایشگاهی تخصصی در این زمینه برپا شد.