• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۲۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
سیاسی » دولت
آقای پزشکیان در اختتامیه جشنواره خوارزمی:

حل مشکلات جامعه درگرو مسئله‌محور بودن دانشگاه‌هاست

رئیس جمهور در اختتامیه جشنواره خوارزمی گفت:اگر قرار است مشکلات کشور حل شود، کسانی قادر به این کار هستند که درد دارند و می‌دانند، می‌فهمند و اراده حل مسئله دارند.

حل مشکلات جامعه در گرو دغدغه‌مندی افراد و مسئله‌محور بودن دانشگاه‌هاست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان رئیس جمهور پیش از ظهر امروز یکشنبه در آیین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی و بیست و ششمین جشنواره جوان خوارزمی با گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله و همراهانشان که بدست رژیم نسل‌کش صهیونیستی به شهادت رسیدند، از حضور در جمع نخبگان و برگزیدگان دانشگاهی کشور ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: خوشحالم که هر قدر هم کم، اما توانسته‌ایم از شما تجلیل و تقدیر کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر قرار است مشکلات کشور حل شود، کسانی قادر به این کار هستند که درد دارند و می‌دانند، می‌فهمند و اراده حل مسئله دارند، افزود: انسان‌ها بسته به میزان درد و دغدغه‌مندی که دارند به دنبال یافتن راه‌حل مشکلات می‌روند. امروز بشر به دنبال یافتن راه‌های رفتن به خارج از منظومه شمسی است، لذا مشکلاتی که ما با آنها مواجه هستیم که مشکل حاد و دشواری نیست که نتوان برای آنها راه‌حل یافت.

آقای پزشکیان تصریح کرد: کافی است باور کنیم که می‌توانیم که مقدمه آن دغدغه‌مندی و درد مشکل را داشتن است، اگر دغدغه داشته باشیم می‌نشینیم و برای حل مشکل چاره‌اندیشی می‌کنیم و این شما هستید که توانمندی یافتن راهکار‌ها را دارید. ما باید به دنبال رسیدن به دانشگاهی باشیم که دانشجویان را دغدغه‌مند نسبت به مشکلات جامعه پرورش دهد. امروز دانشگاه‌های جهان عمدتا دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ هستند که جامعه‌محور بوده و دانشجویان را به گونه‌ای تربیت می‌کنند که توانایی حل مسئله داشته باشند.

رئیس جمهور اضافه کرد: امروز دیگر دانشگاه‌ها فقط یک محیط علمی و تحقیقاتی نیستند و حتی در حال نیل کردن به دانشگاه‌های نسل پنجم هستند که در آنها دیگر چیزی به اسم یک رشته و موضوع خاص وجود ندارد و موضوع محور است که هر موضوع مجموعه‌ای از رشته‌ها را در بر می‌گیرد که کنار هم برای حل مسئله همفکری و هم‌افزایی می‌کنند. به عنوان مثال امروز در پزشکی نوین، علم پزشکی در کنار دانش رشته‌های فیزیک، شیمی، مکانیک، الکترونیک و دیگر رشته‌ها است که انسان‌ها را درمان می‌کند.

آقای پزشکیان گفت: بشر امروز به دنبال ممکن کردن بسیاری از اموری است که تا همین چند سال قبل غیرممکن تصور می‌شدند، به عنوان مثال دانش پزشکی امروز به دنبال درمان نابینایی، ناشنوایی و انسان‌های ناتوان از حرکت است و در خیلی از عرصه‌ها دستاورد‌های خوبی هم دارد. این جایگاهی است که بشر می‌تواند به آن دست یابد و ما نیز با تکیه بر جوانان نخبه، اساتید و دانشگاهیان‌مان می‌توانیم به آن رسیده و مشکلات کشور را حل کنیم؛ تنها شرط آن این است که دانشگاه ما جامعه‌محور و مشکل‌محور باشد.

رئیس جمهور با طرح این سوال که اگر دانشگاه ما مشکل‌محور باشد، چگونه ممکن است با انبوه نخبگان دانشگاهی نتوانیم راه‌حل مشکلات خود را پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: اصلا تصور اینکه با تکیه بر دانشگاه مسئله‌محور نتوانیم مشکلات را رفع کنیم، غیرممکن است. من زمانی که در این جایگاه نبودم، خیلی وقت‌ها به این فکر می‌کردم که اگر قدرت داشتم، به دانشگاه‌ها اختیار می‌دادم تا بیایند و مشکلات اقتصادی، کشاورزی و صنعتی را حل کنند.

آقای پزشکیان افزود: من زمانی که محصل بودم، خیلی اهل درس خواندن نبودم، چرا که درد و دغدغه‌ای نداشتم، اما زمانی که به سربازی رفتم، وضعیتی برایم پیش آمد که دغدغه پیدا کردم و بعد از آن برای فردی مثل من که حتی خواندن ۱۰ صفحه کتاب سخت و دشوار بود، درس خواندن آسان شد و با خودم می‌گفتم مگر می‌شود به نمره کمتر از ۲۰ هم فکر کرد. وقتی نگاه شما به قله و بهترین بودن باشد، به دامنه هم که برسید، قدرتمند و توانمند خواهید بود.

رئیس جمهور افزود: این درد و دغدغه داشتن است که به انسان قدرت و اراده می‌بخشد؛ درد که باشد حرکت ایجاد می‌کند و دیگر خوابیدن، بازیگوشی کردن و بیهوده گشتن بی‌معنی خواهد شد و فقط رسیدن به هدف در نظر انسان ارزش خواهد داشت. آن وقت است که همه اعضای بدن در استخدام مسیر رسیدن به هدف خواهند بود و با انسان برای محقق کردن اهداف همراهی خواهند کرد؛ لذا باید روند کلی جامعه و دانشگاه‌ها را دگرگون کنیم تا افراد دغدغه‌مند باشد.

رئیس جمهور، بر اهمیت نگرش متفاوت برای حل مشکلات تاکید کرد و گفت: وقتی با برخی مدیران صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم که آنها در یک نوع فکر و رفتار متوقف شده‌اند و ذهن و فکر و برنامه‌شان در همان قالب است و نمی‌توانند از قالب‌شان در بیایند و جور دیگری فکر و برنامه‌ریزی کنند. باید راهبردی طراحی کنیم تا از قالب‌ها و چارچوب‌های فکری قدیمی‌مان خارج شویم تا راه‌حل‌های مشکلات خود را نشان دهند.

آقای پزشکیان با بیان اینکه چطور است که بشر امروز به فکر زندگی در مریخ است، اما ما در کشور مشکل تامین گاز و آب و برق داریم، تصریح کرد: علت این مسئله آن است که ما در یک قالب مانده‌ایم که انتهای آن بن‌بست است،  بنابراین باید طور دیگری فکر کنیم تا مشکلات حل شوند. دانشگاهیان می‌توانند این کار را انجام دهند، آنها به دنبال راه‌های جدید هستند و خارج از روزمرگی‌ها فکر و برنامه‌ریزی می‌کنند.

رئیس جمهور بر عزم دولت برای کمک همه‌جانبه به دانشگاهیان تاکید و خاطرنشان کرد: به شما قول می‌دهم هر کاری از دست ما بر بیاید برای آماده کردن بستر فعالیت شما انجام دهیم. هر کاری از نظر مقررات و تامین منابع و امکانات لازم باشد، در حد مقدورات با شما همراهی می‌کنیم تا جامعه به سوی حل مشکلات جلو برود.

آقای پزشکیان «پراکندگی در ساختار آموزشی و تحقیقاتی کشور» را یک مشکل دانست و اظهار داشت: در دانشگاهی که در شهر ما بود، زیاد می‌دیدم که ابزار‌هایی هست که هفته‌ای یا روزی یک یا دو بار استفاده می شد، در حالی که برای استفاده مکرر در روز ساخته شده بود. این نوع استفاده هدر دادن منابع است و باید از این نظر عملکرد‌ها و رفتارهایمان را اصلاح کنیم، یا می‌بینیم کارشناس در جایی قرار دارد و ابزارهایش در جای دیگر؛ این‌گونه هیچ‌گاه به جایی نمی‌رسیم، باید تلاش کنیم این مشکلات را حل کنیم.

رئیس جمهور با انتقاد از بهره‌ نگرفتن از تحقیقات دانشگاهی تصریح کرد: زمانی من به عنوان وزیر به نشستی در مکزیک دعوت شده بودم، آنجا اعلام شد که بر اساس آمار‌های جهانی ۹۰ درصد تحقیقات در مراکز دانشگاهی خاک می‌خورد و مجریان  از آن استفاده نمی کنند. به نظر من این آمار در ایران بدتر هم هست. وقتی تحقیقی انجام می‌شود باید از آن استفاده کرد، در این صورت هم آن محقق انگیزه بیشتری می‌یابد و هم می‌توان مشکلات را با آن تحقیقات حل کرد.

آقای پزشکیان با بیان اینکه «امیدوارم با برنامه‌ریزی درست و با نگاه به مشکلات جامعه، بر وضعیتی که در حال حاضر در کشور با آن مواجهیم، غلبه کنیم»، تصریح کرد: من مطمئنم آینده را فکر ما و شما خواهد ساخت. ما می‌توانیم دست به دست هم دهیم و با برنامه‌ریزی آینده‌ای زیبا رقم بزنیم. اگر مدیری یا فردی امید به حل مشکلات ندارد، نمی‌توان با او به جایی رسید. مدیران ما علاوه بر اینکه باید به حل مشکلات باور داشته باشند، باید به فکر رسیدن به برتری در همه زمینه‌ها نسبت به رقبا باشند. دولت برای رسیدن به این هدف حاضر است دانشجویان و دانشگاهیان را به دوره‌های لازم تخصصی اعزام کند.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از نخبگان و دانشگاهیان برای حل مشکلات کشور اظهار کرد: شما دانشگاهیان یاور جامعه و مایه افتخار مملکت هستید و می‌توانید و می‌توانیم جامعه را بهتر از اینکه هست بسازیم؛ ما قادریم که شرایط را به نفع ایران و کشورمان تغییر دهیم.

آقای پزشکیان همچنین در این مراسم از ۹ برگزیده سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی و ۹ برگزیده بیست و ششمین جشنواره جوان خوارزمی با اهدای لوح قدردانی کرد.

برگزیدگان در ۴ بخش پژوهش‌های بنیادی و طرح‌های توسعه‌ای، نوآوری و کاربردی از میان ۵۰۰ طرح ارائه شده، برگزیده شده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار سرمربیان تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
هدف دشمن تجزیه ایران است / ملت ایران هرگز تسلیم نخواهد شد
۱۷ موکب اردبیل به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه می کنند
شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک ضدانقلاب
استقرار هوای گرم تا پایان هفته در کرمانشاه
محکومیت یک میلیاردی متخلف گرانفروشی برنج در اردکان
ابلاغ پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید غیب‌پرور
پایان مسابقات دوی استراگوس در شاهرود
نامه دبیر ستاد حقوق بشر به سفرای خارجی مقیم ایران درباره جنایات ۱۲ روزه دشمن صهیونی
دعوت از ۲۸ بازیکن به اردوی تیم فوتبال دختران جوان
تشدید برخورد با فعالیت غیرمجاز تور‌های گردشگری در آذربایجان غربی
حضور گروه جهادی آرایشگران بردسکن در مرکز سالمندان مهرگان
بررسی سناریو‌های اقتصادی مقابله با مکانیزم ماشه
تعطیلی ادارات ومراکز آموزشی فردا در گلستان
برپایی نمایشگاه توانمندی افراد دارای معلولیت در سنندج
پویش مهر حسینی در خراسان جنوبی
مدیریت مصرف، تنها راه عبور از تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد
توزیع ۱۶۴۰ بسته گوشت گرم میان خانواده‌های کم برخوردار مازندرانی
محسن فروزان بعنوان دروازه بان صنعت نفت در آبادان
قزوین می‌تواند پایتخت صنعت ایران در حوزه صنایع پیشرفته باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)