پخش زنده
امروز: -
ریزپرنده با فناوری سامانه کنترل پرواز و هدایت داخلی و اختصاصی در دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس مرکز تحقیقات پردازش دیجیتال و بینایی ماشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف آباد گفت: این مرکز با هدف طراحی شبکههای پایش و نظارت هوایی به طراحی و ساخت انواع ریزپزندهها در طول سالهای گذشته اقدام کرده است.
به گفته خوشنام شجاعی، این ریزپرندهها به صورت گسترده در کاربردهای مختلف ازجمله پایش، نظارت، عکسبرداری، عملیات جستوجو و نجات استفاده میشود و تحقیقات و سرمایهگذاری در راستای بومیسازی تمام قطعات آن بسیار حیاتی و پراهمیت است.
وی افزود: این مرکز به تازگی موفق شده با برخی از سازمانها و مراکز صنعتی برای توسعه و ساخت ریزپرندهها ارتباط مؤثری برقرار کند.
رئیس مرکز تحقیقات پردازش دیجیتال و بینایی ماشین دانششهر ایران گفت: به همت مسلم خاکی دانشجوی مبتکر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد، ریزپرنده با قطعات کنترل پرواز و هدایت ایرانی در مرکز تحقیقات پردازش دیجیتال و بینایی ماشین این دانشگاه ساخته شد.
این مسئول افزود: مهمترین قطعات این سامانه، بورد کنترل پرواز یا فلایت کنترل و سیستم کنترل رادیویی آن است که به روشی ابتکاری و انحصاری طراحی و ساخته شدهاست.
شجاعی افزود: اهمیت طراحی و ساخت فلایت کنترل داخلی در این است که احتمال حملات سایبری و هکشدن برنامه را کاهش میدهد و انعطافپذیری برنامهنویسی برای عملیات پرواز و مانوردهی توسط کاربر را افزایش میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات پردازش دیجیتال و بینایی ماشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجفآباد بیان کرد: این فناوری که بر پایه میکروکنترلر ATMega ۳۲ ساخته شده است، قابلیت سوارکردن روی انواع ریزپرنده با اتصال به رایو کنترل تا فاصله ۱۵ کیلومتر را دارد و بهخصوص میتوان از آن برای کاربردهای نظامی استفاده کرد.
شجاعی افزود: طراحی قطعه فلایت کنترل با هدف شناخت کامل سختافزار و تمام دستورالعملهای ارتباطی و کنترلی ریزپرنده در راستای بومیسازی آن محقق شد و پس از بهینهسازی اولیه با ارتقای طراحی این فلایت کنترل میتوان یک خط تولید کوچک با یک سرمایهگذاری اولیه برای تولید انبوه بهمنظور استفادههای داخلی برپا کرد.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه آن است که نمونه ساختهشده بسیار ارزانتر از نمونههای خارجی موجود است.