مطالعه طرح مدیریت زیستبوم برای تالابهای استان بوشهر تعریف شود
استاندار بوشهر با بیان اینکه باید برای تالابهای استان برنامههای مطالعه طرح مدیریت زیستبوم تعریف شود، گفت: آسیبشناسی کارشناسی از برنامههای تدوینشده برای برخی از تالابها که از قبل انجام شده، ضروری است.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، دکتر ارسلان زارع در آیین ملی گرامیداشت روز جهانی تالابها، بیان کرد: فعالترین زیستبوم حیاتی بر روی کره زمین، تالابها هستند که با فراهم ساختن آب و قابلیت زادآوری اولیه، به بقای گونههای جانوری و گیاهی کمک میکنند و زیستگاههای بسیار غنی برای انواع گونههای پرندگان، پستانداران، دوزیستان، خزندگان، ماهیان و بی مهرگان بهشمار میروند.
وی با بیان اینکه تالابها را باید سرمایه ملی دانست، افزود: برای حفاظت از تالابها، باید به دنبال برنامههایی عملی با در نظر داشتن همه جوانب مرتبط با محیط زیست بود.
استاندار بوشهر یادآور شد: استان بوشهر ۹ تالاب ثبت شده شامل تالاب حله،مند، دیر نخیلو، نایبند، هاله، خارگ و خارگو، بردستان و خور سلطانی دارد که همه آنها کارکردهای مهمی در زندگی جوامع محلی و زیستمحیطی دارند..ی تاکید کرد: برای تالابها برنامههای مطالعه طرح مدیریت زیستبوم تعریف شود و البته آسیبشناسی کارشناسی از برنامههای تدوینشده برای برخی از تالابها که از قبل انجام شده، صورت گیرد.
زارع اظهار کرد: در کنار انجام اقدامهایی همچون لایروبی، جلوگیری از تخریب و آلودگی تالابها، درختکاری و حراکاری، اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی در زمینه شناخت و حفاظت از تالابهای استان برای جامعه هدف اهمیت زیادی دارد که مجدانه پیگیر آن هستیم.
وی گفت: دولت چهاردهم معتقد به اهمیت و ارزش بالای محیط زیست است و بر تدوین پیوست محیط زیستی برای طرحها تأکید دارد از این رو لازم است برای به ثمر رسیدن این امر مهم، شاهد همکاری و همافزایی همه نهادها باشیم.
استاندار بوشهر گفت: مبتنی بر رویکرد وفاق ملی دولت، به استفاده از ظرفیت مراجع علمی و سمنهای مردمی در تصمیمگیریها در مورد تالابها باور دارم و از فعالیت راهحلمحور کنشگران حوزه محیطزیست استقبال میکنم.
وی بیان کرد: بسیار امیدوارم این همایش به حفاظت از تالابهای استان بوشهر کمک موثری کند و استمرار این تلاشها منجر به اقدامات مثبت و تاثیرات زیستمحیطی و اقتصادی برای استان شود.