• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۱۳۵۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹
بین الملل » تحلیلی

جنگ تراشه ها

اگرچه منابع اطلاعاتی آمریکا گفته اند چین هنوز به مرحله‌ای نرسیده که سرآمد تراشه‌سازان جهان شود، اما در دهه گذشته به سرعت در این زمینه، به‌ویژه از نظر قابلیت طراحی تراشه‌ها، پیشرفت کرده است.

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور منتخب آمریکا، چین را به اعمال تعرفه‌های سنگین تهدید کرد. او اعلام کرده در اولین روز ریاست‌جمهوری خود، تعرفه‌های تجاری تازه‌ای را بر واردات از چین، اعمال خواهد کرد. جنگ تجاری آمریکا و چین درحالی شدت گرفته که بسیاری از کارشناسان پشت پرده این تنش‌ها را رقابت دو کشور برسر تصاحب ریزتراشه‌ها عنوان می‌کنند. جنگی که ازآن به جنگ ریزتراشه‌ها تعبیر می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
ریزتراشه‌ها یا میکروچیپ ها، قطعات کوچک سیلیکونی هستند که بدون آنها دنیای دیجیتال دوام نخواهد داشت. گردش مالی این صنعت، هم اکنون حدود ۵۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شودو پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ ارزش این صنعت به ۱۰۰۰ میلیارد دلار برسد. زنجیره تامین این صنعت را شبکه درهم‌تنیده‌ای از شرکت‌های سازنده تراشه‌ها تشکیل می‌دهد که بیشتر آنها در تایوان قرار دارند؛ بنابراین هرآنکه این زنجیره تامین را دراختیارداشته باشد، کلیدی را در دست دارد که او را درجهان آینده ابرقدرتی بی‌رقیب می‌سازد. چین می‌خواهد فناوری تولید تراشه‌ها را داشته باشد و درمقابل آمریکا، منشا اصلی این فناوری، می‌خواهد دست چین را از این چرخه کوتاه کند.
کریس میلر، نویسنده کتاب جنگ تراشه‌ها و دانشیار دانشگاه تافتس می‌گوید که دو کشور به وضوح درگیر مسابقه تسلیحاتی در آسیا و اقیانوسیه هستند.
به گفته او این مسابقه چیز‌های بیشتری هم دارد وآن نگرانی درباره استفاده از ریزتراشه‌های پیشرفته در تسلیحات نظامی است.
پیتر استروم کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال معتقد است جنگی که ایالات متحده بر سر تراشه‌ها با چین شروع کرده، اقتصاد دنیا را از نو شکل می‌دهد.
او می‌گوید: نیم‌رسانا‌ها یا نیم‌هادی‌ها در آمریکا اختراع و ساخته شدند، اما در گذر زمان عمدتا به دلیل مشوق‌های دولتی از جمله دادن یارانه تولید، آسیای شرقی به وِیژه تایوان به یک مرکز تولید آنها تبدیل شده.
بگفته این کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال، اکنون آمریکایی‌ها درتلاشند تا وابستگی خود به ریزتراشه‌های تولید شده در تایوان را کاهش دهند. به همین علت امریکا در سال‌های اخیر در مجموع حدود ۱۴۰ میلیارد دلار در تولید ریزتراشه‌ها سرمایه گذاری کرده است. اما هنوز این تلاش‌ها به نتیجه نرسیده.
مسابقه برای ساخت بهترین و کارآمدترین تراشه‌ها در جریان است؛ هرچه کوچک‌تر، بهتر.
جو وانگ، یکی از شرکای شرکت بین اند کمپانی در دره سیلیکون آمریکا می‌گوید: واشنگتن سعی دارد دست چین را از بازار فناوری تولید تراشه قطع کند. بیشتر تراشه‌های جهان در حال حاضر در تایوان ساخته می‌شوند و این جزیره خودمختار آنطور که رییس‌جمهورش می‌گوید «سپر سیلیکون» خوانده می‌شود. سپری که به بیان دیگر این جزیره را در مقابل چین که ادعای مالکیت آن را دارد، محافظت می‌کند.
پکن هم تولید تراشه‌ها را اولویت ملی خود قرار داده و به شدت در بخش ابررایانه‌ها و هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده است.
اگرچه منابع اطلاعاتی آمریکا گفته اند چین هنوز به مرحله‌ای نرسیده که سرآمد تراشه‌سازان جهان شود، اما در دهه گذشته به سرعت در این زمینه، به‌ویژه از نظر قابلیت طراحی تراشه‌ها، پیشرفت کرده است.
به هرحال پیشرفت‌های چین به علاوه وابستگی به تایوان و سایر کشور‌های آسیایی برای تامین تراشه، آمریکا را آزار می‌دهد واین چیزی نیست که ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا آرام از کنار آن بگذرد.
نیاز به ریز تراشه‌ها برای تولید محصولات پیشرفته درحال افزایش است و جنگ آینده قطعابرسر تصاحب ریزتراشه‌ها خواهدبود.
حالا دو قدرت اقتصادی بزرگ دنیا یعنی آمریکا و چین، در حال جنگ بر سر این منبع ارزشمند ند. نیم‌رسانا‌ها یا چیپ‌ها یا تراشه‌هایی که به معنای واقعی کلمه زندگی آینده بشر را خواهند ساخت.

 

اظهارات:
۱- کریس میلر- نویسنده کتاب جنگ تراشه‌ها
۲- پیتر الستروم - کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال
۳- چان لین - کارشناس فناوری دیجیتال
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
آیین کلنگ‌زنی طرح کیفی‌سازی محصولات سنگین پالایش نفت تبریز
۳۰ نقطه در لرستان آماده برگزاری مراسم گرامیداشت ۹دی
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
معرفی برترین‌های رقابت‌های تنیس مسترز پیشکسوتان خلیج فارس
چراغ سبز ستاد شهرک‌سازی کشور به بهره‌برداری از شهرک پرنیان قم
آمادگی لرستان برای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی
آغاز بلیط فروشی دیدار تراکتور - ملوان
بسیج، الگوی ماندگار مشارکت مردمی در حل مسائل کشور
ممنوعیت تردد در محور تالش–خلخال تا اطلاع ثانوی
تعطیلی مدارس شهرستان عنبرآباد؛ فردا دوشنبه
انتقاد نماینده سراب از بلاتکلیفی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی
برگزاری آیین چلچراغ هنر در شهرضا
بسته خبر‌های کوتاه ۷ دی در یک نگاه
بارش‌های فصلی، زنگ خطر تازه فرونشست زمین را به صدا درآورد
اجرای احکام قضایی رفع تصرف از اراضی دولتی و ملی
درخواست اخراج شهروند دو تابعیتی حامی فلسطین از انگلیس
آمادگی بیش از ۱۵۰ مسجد لرستان برای معتکفان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
تعطیلی سراسری در اهواز همزمان با تشییع پیکر آیت الله شفیعی
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)