پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان، موفق شدند، دو دستگاه ضد عفونی کننده (اتوکلاو بیخطرساز پسماند و بخار پری وکیوم) را تولید کنند که میتوانند نقش موثری در کمک به مدیریت صحیح پسماندها و زبالههای بیمارستانی ایفا کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، فناوران یک شرکت دانشبنیان، توانستند، انواع دستگاههای ضد عفونی کننده (اتوکلاوهای بیمارستانی، آزمایشگاهی، دارویی و صنعتی، همچنین، اتوکلاوهای بیخطرساز پسماند عفونی را در ظرفیتهای مختلف و با یک سوم قیمت نمونه خارجی، در داخل کشور تولید کنند.
به گفته، مهندس ابوذر اصغری مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، حدود یک دهه است که در زمینه طراحی و تولید دستگاههای ضد عفونی کننده (اتوکلاو مشغول فعالیت هستیم. اتوکلاو یکی از نیازهای اساسی آزمایشگاهها، مراکز درمانی و بیمارستانها برای ضد عفونی کردن لباسها و تجهیزات و همچنین ضدعفونی و گندزدایی از زبالهها و پسماندهای خطرناک عفونی محسوب میشود.
وی افزود: دو محصول اصلی تولیدی این شرکت شامل «اتوکلاو بخار پری وکیوم» مخصوص اتاق ضد عفونی (استریلیزاسیون) مرکزی بیمارستانها، آزمایشگاهها، مراکز دارویی و صنعتی است.
اصغری افزود: این دستگاه از فشار شدید بخار برای استریل و ضدعفونی کردن تجهیزاتی مانند وسایل جراحی و لباسهای اتاق عمل استفاده میکند.
محصول دیگر این شرکت «اتوکلاو بیخطرساز پسماند» نیز با ضدعفونی و گندزدایی، پسماندهای خطرناک و عفونی را به پسماندهای شهری تبدیل میکند. این تجهیز نیز در آزمایشگاهها، مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز صنعتی کاربرد دارد. ظرفیت این دستگاهها از ۵۰ لیتر تا ۵۰ هزار لیتر متغیر است.
اصغری با اشاره به نیاز بالای کشور به این تجهیزات افزود: تولید داخل اتوکلاو در کشور بسیار محدود است و ما جزو معدود تولیدکنندگان این دستگاهها در کشور محسوب میشویم.
با توجه به فناوری بالای این دستگاهها، حدود ۹۰-۸۰ درصد این دستگاهها به همت پژوهشگران شرکت، بومیسازی شده است و همواره تلاش کردهایم محصولی بهینه با کیفیت قابل رقابت با نمونههای خارجی تولید و در اختیار مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور قرار دهیم.
وی در ادامه گفت: باید به این نکته هم اشاره کرد که قیمت محصول تولیدی این شرکت، یک سوم نمونه خارجی است که باعث صرفهجویی قابل توجه ارزی میشود؛ در کنار این موضوع تلاش کردهایم خدمات پس از فروش مناسب و پشتیبانی منظمی را به مشتریان ارائه کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درخصوص ظرفیت تولیدی این شرکت تصریح کرد: قادر هستیم با توسعه زیرساختها و افزایش ظرفیت تولید، ۱۰۰ درصد نیاز کشور به این تجهیزات را تأمین کنیم. اولویت اصلی شرکت در گام نخست، تأمین نیاز مراکز درمانی، آزمایشگاهی، بیمارستانی و صنعتی کشور است، اما با نگاه توسعهای و پس از اخذ گواهینامه CE، قصد داریم صادرات به کشورهای منطقه را نیز آغاز کنیم.
اصغری تأکید کرد: برای توسعه و گسترش فعالیتهای شرکت و همچنین اضافه کردن محصولات جدید به سبد محصولات تولیدی شرکت، به حمایتهای بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم نقشآفرینی خوبی در تأمین نیازهای کشور داشته باشیم. طبیعتا با گسترش و توسعه فعالیتها، علاوه بر تأمین نیاز داخل و ورود به بازارهای صادراتی، زمینه اشتغال نیروهای بومی (در گیلان) و همچنین جذب بیشتر متخصصان در شرکت فراهم خواهد شد.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به ظرفیت ایجادشده برای خرید محصولات دانشبنیان با استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی (بسته کارآفرین) تأکید کرد: با توجه به قیمت نسبتا بالای این محصولات، استفاده از تسهیلات را قطعا به نفع تولیدکننده و خریدار خواهد بود.
کمک به افزایش فروش محصولات دانشبنیان و حمایت از اشتغال و کارآفرینی
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف گسترش حمایت از شرکتهای دانشبنیان و در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه حمایتی هشتگانه «جهش تولید دانشبنیان» را از ابتدای سال جاری آغاز کرده است.
یکی از این بستههای هشتگانه، بسته حمایتی «کارآفرین» است که به دنبال تقویت کارآفرینی و خوداشتغالی از طریق محصولات شرکتهای دانشبنیان است. براین اساس، صندوق نوآوری و شکوفایی از خریداران حقیقی، حقوقی محصولات دانشبنیان به صورت ویژه و از طریق اعطای تسهیلات فروش اقساطی حمایت میکند