• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۶۷۷۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
سیاسی » مجلس

ضرورت همراهی دولت و مجلس در رفع ایرادهای لایحه بودجه

رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار همراهی دولت و مجلس در جریان رسیدگی به احکام لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق مجلس شد و گفت: لایحه بودجه در رشد اقتصادی، تورم و نرخ سود بانک‌ها ابهامات و اشکالاتی داشته و با برنامه هفتم نیز مغایرت‌هایی دارد.

ضرورت همراهی دولت و مجلس در رفع ایرادهای لایحه بودجه

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، با بیان اینکه بار‌ها تأکید کرده بودم که باید بدانیم این بودجه، اول بودجه اقتصاد و زندگی مردم و بعد بودجه دولت است، گفت: از این رو تصور نکنید این لایحه، بودجه دولت است بلکه زندگی مردم اینجاست و دولت و مجلس باید زندگی و رفاه مردم و کاهش فشار به مردم را اولویت نخست قرار دهند.

شفافیت، جامعیت و عدم بیش‌برآوردی در بودجه از نقاط قوت لایحه بودجه ۱۴۰۴/ ابهام در رشد اقتصادی، نرخ تورم و سود بانک‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: ما از برخی اقدامات دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مثل شفافیت بودجه، جامعیت و یکپارچگی بودجه، عدم بیش‌برآوردی در بودجه، اصلاحات تدریجی بودجه، تعیین تکلیف اعدادی که مشخص نبود در بودجه چیست را از ویژگی‌های خوب بودجه شما می‌دانیم و تشکر و تقدیر می‌کنیم.

وی افزود:، اما اکنون بر اساس قانون برنامه، واقعا ابهاماتی نسبت به رشد اقتصادی وجود دارد. در رابطه با تورم و نرخ سود بانک‌ها نیز اشکالاتی وجود دارد. اینها موضوعات مهم کلیدی ما است لذا لایحه بودجه در تطبیق و عدم مغایرت با برنامه هفتم دچار مشکلاتی است.

برداشت ۲۸ درصدی دولت از صندوق توسعه ملی در ابتدای سال با استجازه از رهبری

آقای قالیباف در ادامه بیان داشت: این نکات را مطالعه شده و دقیق می‌گویم. مرکز پژوهش‌های مجلس، رؤسای کمیسیون ها، هیأت رئیسه تلفیق و دوستان کارشناس در این خصوص اظهار نظر کرده و این نکات، جمع بندی این بحث‌ها است و جمع بندی فردی من نیست.

رئیس قوه مقننه در خصوص اعتباری که قرار شد دولت از صندوق توسعه ملی با اجازه رهبری استقراض کند، اظهار داشت: برخی دوستان اشاره کردند و از بنده هم نظر خواسته شد که ۲۸ درصد امسال دولت به جای اینکه وسط سال با اجازه حضرت آقا از صندوق توسعه ملی برداشت شود، الان در بودجه بدهند و من هم با دولت در این خصوص موافق و هم نظر بودم که الان بیاید و حضرت آقا هم لطف کردند و این اقدام اتفاق افتاد.

بودجه عمرانی دولت در سال ۱۴۰۴ عملا همان بودجه ۱۴۰۳ است/ ضرورت همراهی دولت و مجلس در بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق

وی همچنین با اشاره به یکپارچه سازی و شفاف سازی بودجه عنوان کرد: علیرغم اینکه این اتفاقات افتاده، با نگاه کلی به بودجه ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ می‌بینیم که امروز عملا همه بودجه‌های عمرانی ۱۴۰۳ برای ۱۴۰۴ همه به بخش هزینه‌ها رفته است و فقط از آن ۹ تا ۱۰ میلیارد دلاری که در ردیف عمرانی ۱۴۰۴ تسعیر شده و به صورت کلی حدود ۵۰۰ یا ۵۵۰ همت می‌شود، به بودجه عمرانی آمده و این موضوعی نیست که ما مجددا جایی به دنبال اعتبارات دولت در بخش هزینه‌ها باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهارات خود با بیان اینکه اعتقاد من این است و شما هم در صحبت‌های خود اشاره کردید و شخصا حتما این را می‌پسندم که شما این اشکالات را وارد بدانید و بعد دولت هم همراه باشد و با یکدیگر این اشکالات را در کمیسیون تلفیق برطرف کنید، گفت: بعد از آن، با هم بحث شورای نگهبان، هیأت عالی نظارت و مجمع را داریم که دولت و مجلس یکپارچه آنها را حل می‌کند؛ اگر واقعا این را قبول داشته باشید، مجلس بر اساس آن تصمیم گیری کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی کامل دولت برای تعامل با مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴/ این لایحه رشد نقدینگی را کنترل می‌کند

سیدحمید پورمحمدی در پاسخ به تذکرات رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۴ یک پیشنهاد بوده و آن چیزی که بیرون می‌آید قانون است و ما آمادگی کامل داریم که با مجلس تعامل کنیم و تمام توان خود را روی هم می‌گذاریم تا بهترین سرنوشت را برای کشور رقم بزنیم، بنابراین من کاملا خدمت شما هستم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه درباره ارقام بودجه تصریح کرد: اگرچه تکلیف ما نبود، یک کتاب تحت عنوان گزارش اقتصادی تهیه و تقدیم شما شد و خواهش می‌کنم آن را مطالعه کنید که اطلاعات جامعی درباره اقتصاد دنیا و ایران داده شده و بحث شده اگر این لایحه اجرا شود، وضعیت متغیر‌های کلان اقتصادی چه می‌شود.

معاون رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه با استمرار وضع موجود، رشد اقتصادی ما ۲.۵ درصد خواهد بود در حالی که با اجرای این لایحه ۴.۴ درصد خواهد شد، عنوان کرد: این لایحه رشد نقدینگی را کنترل می‌کند یعنی ۲۹.۵ درصد به ۲۶.۵ درصد، نرخ تورم از ۳۳ درصد به ۳۰.۲ درصد و صادرات از ۶۵ میلیارد دلار به ۷۷ میلیارد دلار خواهد رسید؛ بنابراین ما تمام این موضوعات را لحاظ کرده ایم و کاملا آمده تعامل با مجلس هستیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ درصدی مخاطبان سینما در چهارمحال و بختیاری
برگزاری سوگواره چاووش خوانی در میناب
تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزا برای شهروندان اردبیلی
جلال در انقلاب فکری و ادبی ایران نقشی ماندگار داشت
کشف و جمع آوری ۷ دستگاه استخراج رمزارز در ایذه
ایجاد فرصت شغلی در روستا با تزریق به موقع تسهیلات کم بهره
کشت گلرنگ در ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی تکاب
بودجه ۱۴۰۵ به بازنگری فوری نیاز دارد
ابطال پرواز‌های هواپیمایی آتا در مسیر تهران–بیرجند از ۱۴ تا ۳۰ آذر
عملیات امداد هلال احمر برای مهار آتش در جنگل‌های چورت ساری
امضای نخستین تفاهم نامه جوانی جمعیت در یک واحد تولیدی
معرفی مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان
توضیح قوه قضاییه درباره اختلاف بین دانشجویان ایرانی و لبنانی
چسبندگی به وضع موجود مهم‌ترین مانع تحقق تحول در دانشگاه‌ها
آمل قهرمان مسابقات هاپکیدو مازندران شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
دستگیری عامل تیراندازی در پلدختر
مشق انرژی هسته ای؛ وقتی دانش آموزان از آینده کشور حرف می زنند
لزوم مداخله جدی در کیفیت آب آشامیدنی ۱۳ شهرستان خوزستان
عکس‌های حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی در میان ۱۰۰ عکس برتر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها هم دور کار
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)