پخش زنده
امروز: -
شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی میتواند خطر کم شنوایی را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، متخصص شنوایی شناسی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:کم شنوایی در کودکی اگر به موقع شناسایی و درمان نشود موجب ناتوانی در صحبت کردن میشود.
دکتر صادق جعفرزاده افزود:به مرور تمام زندگی فرد تحت شعاع قرار میگیرد و در بزرگسالی نیز تشخیص ندادن به موقع موجب میشود ارتباط فردی با محیط پیرامون محدود شده و در برآورده شدن برخی از نیازها با مشکلاتی روبرو شود.
او گفت:برای نوزادان شناسایی به موقع و مداخله زود هنگام نقش تعیین کنندهای در درمان ایفا میکند از همین رو در حال حاضر بالای ۹۵ درصد نوزدان کم شنوا در همان مراحل ابتدایی شناسایی میشوند.
وی افزود: اما در زمینه مداخله به موقع برای بهبود متاسفانه با مشکلاتی روبرو هستیم. هر چه مداخلات درمانی در زمان سریعتری انجام شود به همان نسبت نیز عملکرد درمانی موفقیت آمیزتر خواهد بود.
متخصص شنوایی شناسی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:در حال حاضر به محض تولد نوزاد در بیمارستان تحت غربالگری قرار میگیرد و در صورتی که احتمال مشکل شنوایی برای نوزادی داده شود به سرعت اقدامات تشخیصی دقیقتر و مراحل درمانی آغاز میشود.
اوافزود:در این زمینه استان خراسان رضوی جز بهترین استانهای ارزیابی و مداخله نوزادان کم شنوا است و با استانداردهای جهانی برابری میکنیم.
دکتر صادق جعفرزاده گفت: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سالمندان در سنین بالای ۶۵ سال به مرور دچار کم شنوایی میشوند این سیر تدریجی به نحوی است که خودشان از وجود کم شنوایی بی خبر هستند و شکایت اصلی آنها این است که دیگران آهسته صحبت میکنند.
او افزود: توصیه میشود سالمندان در سنین ۵۰ سال به بالا باید سالیانه تست بدهند. خوبی این اقدام پیشگیرانه این است که از پیشروی و بدتر شدن حال بیمار جلوگیری میشود به نحوی که میتوان با سمعک شنوایی فرد بهبود یابد.
وی گفت: مشکل کم شنوایی در اثر سر و صدای بلند، گوش سپردن به موسیقی با صدای بالا و برای طولانی مدت است البته استفاده از هندزفری به ذات ایجاد مشکل نمیکند.
دکتر صادق جعفرزاده افزود:اما اگر صدای گوشی بالاتر از حد آلارم دستگاه و برای زمان طولانی باشد میتواند به کم شنوایی منجر شود.