پخش زنده
امروز: -
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر گفت: در دو ماه گذشته، یک میلیون و ۴۰۰ هزار مگاوات ساعت برق در این نیروگاه تولید شده است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، نیروگاه اتمی بوشهر بیست و نهم خرداد بعد از انجام موفقیت آمیز تعمیرات و سوخت گذاری سالانه به شبکه سراسری برق متصل شد و به گفته رئیس نیروگاه و مدیر عامل شرکت بهره برداری نیروگاه اتمی، از آن زمان تا کنون، حدود ۱ و ۴ دهم میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرده که نقش مهمی در حفظ پایداری شبکه برق و صرفه جویی در سوخت فسیلی داشته است.
رضا بنازاده در در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیمای بوشهر با بیان اینکه تولید برق در نیروگاه اتمی با ضریب و آمادگی بالایی صورت میگیرد، افزود: شرایط آب و هوایی تاثیری در تولید برق نیروگاه ندارد و در هنگام تولید نیازی به سوختن و احتراق نیست.
وی ادامه داد: هم اکنون واحد اول نیروگاه با توان هزار مگاوات برق در حال بهره برداری است و در اوج گرمای تیر و مرداد نقش مهمی در پایداری شبکه برق جنوب کشورو تعادل در حفظ فرکانس شبکه داشته است.
رئیس نیروگاه و مدیر عامل شرکت بهره برداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این نیروگاه با دانش و توان متخصصان صنعت هستهای ۱۰ ماه از سال تولید برق دارد و ۲ ماه در حالت تعویض سوخت و تعمیرات اساسی است.
بنازاده، نیروگاه اتمی بوشهر را تولید کننده انرژی پاک و بدون آلاینده برشمرد و عنوان کرد: نیروگاه، در یک دهه گذشته تا کنون با تولید بیش از ۶۷ میلیون مگاوات ساعت برق، نقش مهمی در تأمین انرژی کشور بهویژه در استانهای جنوبی و کاهش خاموشیها ایفا کرده است.
او افزود: با تولید این میزان برق هستهای، معادل بیش از ۱۰۵ میلیون بشکه نفت خام صرفهجویی شده است و همچنین از انتشار حدود ۷۱ میلیون تن انواع آلایندههای زیستمحیطی توسط نیروگاههای حرارتی جلوگیری شده است.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این نیروگاه در سال ۱۴۰۲ با تولید حدود ۷.۵ میلیارد کیلووات ساعت، بهترین عملکرد را در طول دوره بهرهبرداری خود داشته است.
بنازاده امیدوار است با برنامهریزیهای صورت گرفته واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در موعد مقرر به بهرهبرداری برسند و نقش موثرتری را در تولید پایدارتر برق هستهای کشور ایفا کنند.
نیروگاه اتمی بوشهر نخستین نیروگاه اتمی کشور است که برای بهره برداری از سه واحد راکتور اتمی طراحی شده است. واحد نخست با ظرفیت هزار مگاوات در حال فعالیت است و واحدهای دوم و سوم نیز هر کدام با توان هزار و ۵۷ مگاوات در حال ساخت هستند.