پخش زنده
امروز: -
بیستم نوامبر از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی کودک نامگذاری شدهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان، بیستم نوامبر از سوی سازمان ملل متحد، روز جهانی کودک نامگذاری شده است، گرچه روز کودکان در بسیاری از کشورهای جهان در اول ژوئن جشن گرفته میشود.
در ایران نیز سال ۱۳۷۲ در جلسهای با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر نهادها، روز ۸ اکتبر برابر با ۱۶ مهر به عنوان روز ملی کودک انتخاب شد.
هدف از روز جهانی کودک ایجاد فرصتی برای تغییر و کسب آگاهی از نیازهای آنان و در نهایت توجه به حقوق کودکان در سطح جهان است. کشورهای مختلف جهان با توجه به سنت و فرهنگ خود این روز را گرامی میدارند.
تاریخچه روز جهانی کودک
تاریخچه روز کودک به طور رسمی به بعد از جنگ جهانی دوم بازمی گردد. بیشتر قربانیان جنگ جهانی، کودکان بی گناهی بودند که در آتش جنگ و بمبارانها جان خود را از دست دادند. کودکانی که گرفتار رنجهایی مانند بی خانمانی، اسارت، بیماریهای جسمی و روحی و بی سرپرستی شدند.
پس از پایان جنگ جهانی دوم سازمان ملل با هدف حمایت از کودکان زیربنای سازمان یونیسف را پایه گذاری کرد. سازمان یونیسف در سال ۱۹۵۳ یکی از بخشهای دائمی سازمان ملل متحد شد.
روز جهانی کودک در اولین یکشنبه ماه ژوئن سال ۱۸۵۷ توسط دکتر شریف چارلز لئونارد در مراسمی ویژه جشن گرفته شد. روز جهانی کودک اولین بار توسط انگلستان در سال ۱۹۵۴ به منظور تشویق همه کشورها برای ارتقا تبادل و تفاهم متقابل درباره مشکلات، حقوق کودکان و اقدام عملی برای رفاه کودکان جهان اعلام شد.
در ۲۰ نوامبر ۱۹۵۹ سازمان ملل متحد بیانیه حقوق کودک را تصویب کرد و پیماننامه حقوق کودک در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ به تصویب رسید.