پخش زنده
امروز: -
نهاد تنظیم و توزیع برق در السالوادور روز چهارشنبه اعلام کرد که تولید برق آبی در آمریکای مرکزی به دلیل کمبود باران و افت سطح آب در مخازن سدها تحت تاثیر پدیده آب و هوایی ال نینو قرار گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از سان سالوادور کشورهای آمریکای مرکزی سامانه هشدار را راه اندازی کرده اند و نیکاراگوئه، کاستاریکا و پاناما از ابتدای ماه مه خریدهای پیشگیرانه برق را در بازار منطقه انجام داده اند.
بنابراین، آنها قصد دارند ذخایر هیدرولیک خود را در مخازن برای تولید بعدی برق برای بازار داخلی خود، حفظ کنند.
این خریدهای احتیاطی تقاضای انرژی و همچنین قیمت آن را افزایش داده است.
هندوراس کشوری است که بیشترین آسیب را در منطقه از کمبود برق میبیند. شرکت ملی برق هندوراس برای قطع برق برنامه ریزی کرده است، در حالی که جامعه تجاری کاهش تولید ناخالص داخلی را به دلیل این کمبود انرژی پیش بینی میکند.
رئیس جمهور هندوراس روز شنبه با ابراز تاسف گفت به دلیل پایین بودن سطح آب در مخازن و در دسترس نبودن نیروگاههای ترموالکتریک، با جیره بندی جدی انرژی مواجه هستیم.
رهبران تجاری در شمال هندوراس، صنعتیترین منطقه این کشور، از قطعی برق تا هشت ساعت در روز شکایت کرده اند.
به این ترتیب، شرکت ملی برق این کشور در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که کمیسیونی برای گردهمایی فعالان دولتی و خصوصی برای پیدا کردن راه حلهایی برای بحرانی که به دلیل شرایط جوی در حال بدتر شدن است ایجاد شده است.
در سال ۲۰۲۲، با بارندگی عادی، تولید برق آبی به ۳۱۰۸ گیگاوات در ساعت رسید، اما در سال ۲۰۲۳ به ۲۷۹۷ گیگاوات در ساعت یا حدود ۱۰ درصد کاهش در سطح منطقهای کاهش یافت.
از سال ۲۰۱۳، کشورهای آمریکای مرکزی با ۱۷۹۳ کیلومتر خط به یکدیگر متصل شده اند تا امکان تبادل انرژی بین شش کشور فراهم شود.
ال نینو یک پدیده آب و هوایی طبیعی است که عموما با افزایش دما، افزایش خشکسالی در برخی از نقاط جهان و بارانهای شدید در برخی دیگر همراه است.
ال نینو آخرین بار در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ رخ داد و جای خود را به یک دوره طولانی تقریبا سه ساله لانینا داد که باعث اثرات معکوس و به ویژه کاهش دما شد.