پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران چینی ستارهای کشف کرده اند که بسیار کم فلز است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رویترز، رصدخانه ملی نجوم چین زیر نظر آکادمی علوم این کشور اعلام کرد که یک ستاره بسیار فقیر از نظر فلزات را از طریق تلسکوپ طیف سنجیِ فیبر چند شیء منطقه بزرگ آسمان (لاموست) در جهان کشف کرده است.
پژوهشگران این کشور از ترکیب شیمیایی این ستاره با فراوانی بسیار کم سدیم و کبالت خبر دادند.
پس از چندین دهه تلاش رصدی، تیمی از این رصدخانه تحقیقات علمی را با استفاده از این تلسکوپ، در یک زیرساخت علمی و فناوری ملی در استان هبی در شمال چین انجام داده است.
از طریق میلیونها طیف ستارهای به دست آمده توسط این تلسکوپ، محققان دریافتند که ستارهای با جرم حدود ۰.۵ جرم خورشیدی در کهکشان راه شیری در فاصله حدود ۳۳۲۷ سال نوری از زمین وجود دارد و میزان فلز در ترکیبات آن بسیار کم است، که مطابق با ویژگیهای نظری نسل دوم ستارگان پس از پایان نسل اول ستارهها است.
با استفاده از بیش از پنج میلیون طیف ستارهای تولید شده توسط این تلسکوپ، ستارهای با کمترین میزان منیزیم را پیدا کرده اند و طیف وضوح بالای آن را به دست آورده اند. در مقایسه با مقادیر محاسبه شده توسط مدل نظری انفجارهای ابرنواختری، آنها تشخیص دادند که این عناصر در این ستاره از نسل اول ستارههایی با جرم ۲۶۰ برابر خورشید میآیند.
جرم نسل اول ستارگان میتواند به ۱۴۰ تا ۲۶۰ برابر جرم خورشید برسد. آنها متعلق به ستارگان پرجرم هستند و قدیمیترین ستارههای جهان هستند.
تا به امروز، ۱۳۸۵ کاربر از ۱۹۴ موسسه تحقیقاتی و دانشگاه در چین، آمریکا، آلمان، بلژیک، دانمارک و سایر کشورها و مناطق از دادههای این تلسکوپ برای تحقیقات خود استفاده میکنند.
تلسکوپ لاموست برای جمع آوری طیفهای با کیفیت بالا، مجموعهای مهم از داده ها، به اخترشناسانی که در مورد ترکیب شیمیایی، چگالی، اتمسفر و مغناطیس اجرام سماوی تحقیقات میکنند، کمک میکند.