پخش زنده
امروز: -
رئیس اورژانس هوایی کشور گفت: یکی از مزایای اورژانس هوایی زودرساندن مصدومین و بیماران به مرکز درمانی هست، زمان رساندن بیمار را به مرکز درمانی تسریع و انتقال نیرو و تجهیزات را تسهیل میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،رادیو گفتگو برنامه روزنه میزبان خانم پروانه عزتی ، رئیس اورژانس هوایی کشور بود.
سوال: به واسطه این اتفاق نو و خوب که از فناوریهای روز قرار است استفاده کنید تبریک میگویم و انشاالله که شاهد اتفاقات خوب در این زمینه باشیم.
اهمیت اورژانس هوایی کجاست یعنی اگر بخواهیم برای مخاطبان مان ملموس کنیم در اورژانس هوایی کلا چه اتفاقی می افتد.
عزتی:با توجه به این که ما دهمین کشور حادثه خیز در جهان هستیم و در آسیا ششمین کشور هستیم و در حوادث ترافیکی هم که خودتان بهتر میدانید که بسیار شمار حوادث ترافیکی ما بالا هست، مناطق صعب العبور و عشایر زیاد داریم و نوزدهمین کشور پهناور جهان هستیم، طبیعتا ما فقط با ناوگان زمینی این قابلیت را نداریم که بتوانیم خدمات و فوریتهای پزشکی را به مردم عزیزمان ارائه بدهیم.
بخاطر همین هست که خدمات اورژانس هوایی ایجاد شد و برای پوشش بهینه خدمات فوریتهای پزشکی در کنار اورژانس زمینی ارائه خدمت میدهد.
اورژانس هوایی چه در جهان و چه در کشور ما یک خدمات نوپا و جوان هست، در کشور ما از سال ۷۹ اولین پایگاهمان در استان تهران راه اندازی شد و الان با همکاری هوافراجا دارند ارائه خدمت میدهند و میتوان گفت مزایای اورژانس هوایی زیاد است، اما اگر بخواهم چند مورد عرض کنم یکی زودرساندن مصدومین و بیماران به مرکز درمانی هست، زمان رساندن بیمار را به مرکز درمانی تسریع میکند، انتقال نیرو و تجهیزات، الان مثل همین بحث زلزله و حوادث غیرمترقبهای که پیش میآید، طبیعتا بخاطر مسدود شدن مسیرها، تنها ناوگانی که میماند که بتواند خدمات را ارائه بدهد اورژانس هوایی و از طریق بالگرد و هواپیما هست.
انتقال اعضای پیوندی که ما از سال ۹۸ استارتش را در کشور زدیم و خدمات خیلی خوبی انجام شده و در همین بحث زلزله و این حوادث غیرمترقبه یا انسان ساختی که وجود دارد انتقال نیروهای متخصص، چند سال پیش اگر حضور ذهن داشته باشید سال ۹۸ که در لرستان و گلستان سیل آمده بود ما از طریق اورژانس هوایی میتوانستیم نیروهای متخصص مان را به مناطقی که دسترسی به خدمات برایشان وجود نداشت، منتقل میکردیم.
سوال: بطور خاص در مورد هلیکوپتری که قرار است راه اندازی شود بفرمایید: از لحاظ فنی به چه شکل است؟ کوچکتر است؟ سریعتر است؟ بیشتر پهپادی است یا نفرات هم با آن حمل میشوند؟
عزتی: استارت کار اورژانس هوایی که راه افتاد و این خدمات را در کشورمان شروع کردیم جا دارد اول از ستاد کل نیروهای مسلح تقدیر و تشکر کنیم که واقعا کنار اورژانس بودند و ما را در این امر خیلی یاری کردند، ولی این هلیکوپترها، هلیکوپترهای نظامی هستند و سال ۹۸ شش فروند هلیکوپتر که مختص خدمات اورژانس هوایی است و اصلا این بالگردها ساخته شدند برای خدمات اورژانس، که اینها وزنشان سبک است دو موتوره هستند، این از لحاظ قوانین و مقرراتی برای پرواز در سطح شهر هیچ منع قانونی ندارند، چون کوچک هستند و در جادهها میتوانند فرود بیایند و فضای کمتری را میتوانند بگیرند و المانهای تاثیرگذار برای این که چابکی خدمات را ایجاد بکنند اینها دارند. بالگرد نسبتا خوبی است و الان در کشورهای اروپایی هم استفاده میشود، ولی آنها دارند رو میبرند به بالگردهای نوع پیشرفتهتر، انشاالله ما هم به امید خدا بتوانیم به آن آمال و آرزوهایمان که هست برسیم و هلیکوپترهایی که مخصوص این خدمات هستند مجدد بتوانیم وارد کشور کنیم.