پخش زنده
امروز: -
دیپلمات اسبق مصری تاکید کرد عصر مقاومت ایجاب میکند کشورهای عربی مواضعشان را از جمله در داخل اتحادیه عرب تصحیح کنند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ یک دیپلمات اسبق مصری در مقالهای ضمن پرداختن به آثار پیروزی بزرگ اخیر مقاومت در جنگ غزه از کشورهای عربی خواست مواضعشان را در قبال ملت فلسطین و مقاومت تصحیح کنند.
رویدادهای قدس و غزه رفتارهای جنایتکارانه اسرائیل نشان داد
عبد الله الاشعل در روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت رویدادهای قدس و غزه از دهم ماه مه تا بیست دوم همین ماه به وقوع پیوست و رفتارهای جنایتکارانه اسرائیل نشان داد مقاومت مسلحانه، سپر امنیت برای همه ملت فلسطین است و اسرائیل این ملت را با همه قدرتی که دارد و از حمایتهای آمریکا و غرب برخوردار نیز است تنها گیر آورده و در حال تارومار کردن ملت فلسطین در سراسر فلسطین است پس مقاومت از این ملت در هر جایی از فلسطین در برابر وحشیگری اسرائیل دفاع میکند.
وحشیگری اسرائیل نیز نماینده هرم طرح صهیونیستی است و مشروعیت وحشیگری اسرائیل بر قدرت ارتش و اعتماد اسرائیلیها به این قدرت بنا شده است و نیز قدرت ارتش اسرائیل به حمایتش از اسرائیلیها و وحشیگریهای آنان علیه فلسطینیان مبتنی است.
اسرائیل با غافلگیریهایی مواجه شد که محاسباتش را به هم ریخت
عبد الله الاشعل افزود: به نظر میرسد اسرائیل به دنبال آن بود عملیات گستردهای را برای ریشه کنی ملت فلسطین از سرزمینش آغاز کند تا بخشی از فلسطینان با خشونت تارومار شوند و برخی دیگر از قتل عام فرار کنند. اما اسرائیل با غافلگیریهایی مواجه شد که محاسباتش را به هم ریخت. با وجود آنکه غرب از این عملیات نسل کشی به اعتبار اینکه حق مشروع دفاع از خود است و البته این خودش دروغی است که واقعیت تلخ موجود بر آن مهر بطلان میزند، حمایت کرد، اما همه رسانهها این واقعیت تلخ را ثبت و دولتهای غربی را در برابر ملت هایشان رسوا کردند.
وی افزود: ملتهای غربی نیزاز لابیهای صهیونیستها که آزادی بیان را به خاطر دروغهای صهیونیستی متوقف کرده اند رنج برده اند، اما همین آزادی زمانی که علیه مقدسات مسلمانان باشد مانعی در برابرش وجود ندارد، ولی ا گر علیه رفتارهای اسرائیل باشد مصادره میشود و هرکسی که از این رفتار انتقاد کند انگ ارتکاب جنایت یهودی ستیزی به او چسبانده میشود و در مقابل، اسلام هراسی مشکلی ندارد و به هر شهروندی اجازه داده میشود علیه مسلمانان هراس افکنی کند.
فلسطینیان امید اسرائیل را بر باد دادند
دیپلمات اسبق مصر در ادامه افزود: یکی دیگر از موارد غافلگیر کننده برای اسرائیل و همه جهانیان آن است که همه ملت فلسطین در سراسر مناطق فلسطین، امید اسرائیل را برای تکه تکه کردن ملت فلسطین و محاصره کردن آن در داخل مناطق فلسطینی بر باد داد.
الاشعل افزود: از مهمترین موارد غافلگیری آن بود که همه ملت فلسطین به پایگاه حمایت از مقاومت تبدیل شدند و همه جانفشانیها و آسیبهایی را که اسرائیل به غیرنظامیان وارد کرد تا از مقاومت اعلام بیزاری کنند و علیه آن برخیزند به اعتبار اینکه علت همه این فاجعهها هست به جان خریدند. ملت فلسطین، ظلم و ستم در محله شیخ جراح در قدس و جلوگیری از ورود نمازگزاران را به مسجد الاقصی با هدف اجازه به شهرک نشینان برای ورود به مسجدا لاقصی و تخریب این مسجد، تحمل نکرد و نپذیرفت. آنها میخواستند با تخریب مسجد الاقصی به جایش معبد ادعایی سلیمان را بسازند. برای نخستین بار مقاومت جسارت به خرج داد و مواضع اسرائیلیها را در قدس هدف قرار داد و روحیه ساکنان محله شیخ جراح و نمازگزاران را بالا برد و اسرائیل مجبور شد طرح ورود شهرک نشینان را به مسجد الاقصی لغو کند. اسرائیل، حساب روحیه به چالش طلبی مقاومت را نکرده بود و اسرائیل دریافت که ملت و مقاومتش از تشکیلات خودگردان فلسطینی و محاسباتش عبور کرده اند.
الاشعل سپس برای تشریح تصمیم اسرائیل برای قتل عام گسترده در غزه و سراسر فلسطین، دلایل زیر را بر شمرد:
علت اول: ارزیابی اسرائیل آن بود که مقاومت در بدترین وضع قراردارد و طرح نسل کشی نیز شامل نابودی مقاومت و خلع سلاح آن استو اسرائیل این هدف را به روشنی بیان کرد.
علت دوم: مقاومت تنها از ایران حمایت دریافت میکند و ایران نیز خنثی سازی و تضعیف میشود و از مذاکرات وین نیز به نفع تل آویو و علیه مقاومت بهره برداری شود سپس محاصره غزه و استقرار مزدوران و تبلیغات روانی علیه مقاومت و اینکه مقاومت شجاعت مقابله با اسرائیل را ندارد نیز ضامن دیگری برای تحقق هدف اسرائیل بود. اسرائیل تلاش کرد بین گروههای مقاومت و از آن طرف بین مقاومت و مردم فلسطین به خصوص در غزه که با محاصره ظالمانه و سخت زمینی و دریایی و هوایی روبروست، درگیری ایجاد کند. اسرائیل کوشید مقاومت را با وارد کردن بدترین خسارات مادی و انسانی و ترور رهبران مقاومت مجازت کند و تجاوز را در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ آغاز کرد.
علت سوم: برخی کشورهای عربی دست از مقاومت برداشتند و حتی در اتحادیه عرب رسما مقاومت را تروریسم خواندند و حتی برخی از عناصر حماس و رهبران آنان با همکاری با اسرائیل در برخی از کشورهای عرب خلیج (فارس) زندانی یا ترور شدند و سپس این سازمانها در اتحادیه اروپا و آمریکا فهرستهای تروریستی گنجانیده شدند همچنین حماس در برخی از کشورهای عربی تحت تعقیب قرار گرفت و علیه آن شکایت شد.
همه این اقدامات، مقاومت و فلسطینیان را مأیوس و کشورهای عربی و ملت فلسطین را بین مقاومت (تروریسم) و صلح (مذاکرات از طریق تشکیلات خودگردان فلسطینی) تقسیم کرد و این یک تقسیم ظالمانه و گمراه کننده و فریبکارانه بود. کشورهای عربی همدست با اسرائیل به دشمنی با مقاومت و تشدید محاصره غزه پیوستند حال آنکه غزه بدون تجاوز و ایرانسازی نیز تحمل شرایط زندگی و زنده ماندن را نداشت.
جداسازی بین غزه (ملت) و غزه (مقاومت) یک عامل اساسی در سیاستهای اسرائیل و برخی کشورهای عربی بود.
علت چهارم: اسرائیل به تعقیب اخوان المسلمین در برخی کشورهای عربی کمک کرد و معتقد بود دشمنی با اخوانیها به حماس نیز گسترش خواهد یافت بر این اساس که حماس یک شعبه از اخوان المسلمین است و همین نیز برای حماس در بسیاری از موضعگیریها و کشورها دردسرساز بوده است. اسرائیل ارزیابی اش آن بود که هر قدر بر تعقیب اخوانیها افزوده شود به حماس و جهاد اسلامی آسیبهای بیشتری وارد میشود. موضوع سینا نیز به این بحران ربط داده شد و سینا شاهد موجی از تروریسم بود که رابطه حماس را گاهی مواقع با مقامات مصری پیچیده کرد.
علت پنجم: ارزیابی اسرائیل آن بود که دولتهای عربی به تظاهرات حساسیت دارند و از آنجایی که جریانهای اسلامی، رهبری تظاهرات و اعتراضات علیه اسرائیل و یاری مقاومت را به عهده دارند، اسرائیل درباره دخالتش در منازعه بر سر قدرت در بیشتر کشورهای عربی اطمینان یافت و به کشتار ملتهای عربی که یاور فلسطینیان و مقاومت بودند کمک کرد.
الاشعل همچنین تاکید کرد: هر کس همدردی ملتهای عرب با مقاومت را بر اساس تعداد تظاهرات ضد اسرائیلی میسنجد اشتباه میکند، زیرا ملتهای عرب زمانی که به خشم میآیند بین خشم از حکام و خشم از اسرائیل تفاوت قائل نمیشوند. یعنی شیطانی معرفی کردن انقلابهای عربی جلوی هرگونه تظاهراتی را گرفت و اسرائیل از این مسئله خیلی سود برد و به عادی سازی روابط با شمار جدیدی از کشورهای عربی مبادرت و اقدام حکام عرب به سرکوب ملتهای عربی و جلوگیری از برگزاری تظاهرت را تضمین کرد تا تظاهرات علیه اسرائیل به تظاهرات علیه حکام عرب و نظامهای آنان تبدیل نشود.
وی سپس افزود: به این علل و علل دیگر؛ غرب، اسرائیل را برای قتل عام ملت فلسطین و مقاومتش تشویق کرد. نویسنده با اشاره به آثار ایستادگی مقاومت به خصوص حماس در برابر تهاجم اخیر به عزه نوشت فلسطینیان الان نماینده هر عربی در دفاع از عربیت و نماینده هر مسلمان در دفاع از مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان هستند.
الاشعل افزود: در عصر مقاومت باید مقاومت فکری و فرهنگی و تکذیب افسانههای اسرائیلی را به دایره مقاومت اضافه کرد و مقاومت با شجاعتش به برخی گزافه گویی علیه فلسطینیان وشیطانی معرفی کردن آنان در کشورهای عربی پاسخ داد. رسم بر این شده بود که مقاومت فلسطینی یک مقاومت سنی معرفی شود و این ادعای اسرائیل بود و اسرائیل از بحران بین سازمانهای مقاومت در سوریه و دولت سوریه بهره برداری کرد، اما همگان فهمیدند اسرائیل قومیت فلسطینی را صرف نظر از عقیده دینی اش هدف قرار داده است. عصر مقاومت ایجاب میکند کشورهای عربی مواضعشان را از جمله در داخل اتحادیه عرب تصحیح کنند.
تحلیلگر رای الیوم همچنین افزود: تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز باید به مقاومت افتخار کند و آن را کودتای نظامی و جدایی غزه از مناطق فلسطین تلقی نکند و دست از همکاری اش با اسرائیل تحت شعار هماهنگی امنیتی و لغو تحریمها از غزه بردارد که این تحریمها برای آنکه غزه مطیع تشکیلات شود تحمیل شده است.
دیپلمات اسبق مصر در پایان خاطر نشان کرد: اکنون عصر جدیدی برای هر فلسطینی و همه نهادهای آنان آغاز شده است که همه فلسطین را در برابر اشغالگری اسرائیل مطالبه میکنند؛ همان اسرائیلی که برای خالی کردن فلسطین از ساکنان اصلی اش و جایگزین کردن یهودیان برنامه ریزی کرده است.