پخش زنده
امروز: -
سرزمینهای اشغالی در حالی میزبان برپایی بزرگترین مانور تاریخ ارتش رژیم صهیونیستی است که در آتش اعتراضات داخلی میسوزد و این رژیم، همچون عقربی در محاصره آتش گروههای مقاومت گرفتار شده است.
مانوری که هدف آن رویارویی با موشکهای فرضی و انجام حملات موشکی با قدرت انفجاری بالا، تخلیه ساکنان شهرکهای صهیونیست نشین و تقابل همزمان در چندین میدان با تمرکز بر نوار غزه و لبنان است.
این مانور شبیه سازی یک جنگ بزرگ در مرزهای جنوبی و شمالی فلسطین با جبهه سینا و جبهه داخلی و شبیه سازی اصابت شمار زیادی موشک به سرزمینهای اشغالی است که احتمالا از لبنان، سوریه، یمن، عراق، فلسطین و نوار غزه شلیک میشود ضمن آنکه امکان وجود اعتراضاتی در کرانه باختری و نیز داخل اسرائیل را نیز مد نظر دارد.
هدف از این مانور دفاع از منطقه الجلیل با حضور فرمانده میدانی و با استفاده از نیروهای زمینی، زرهی و توپخانه و در تعامل با فرماندهی نیروی هوایی و دریایی و سازمانهای اطلاعاتی است.
در این مانور تصمیم جنگ یا صلح به آویو کوخاوی رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم واگذار شده است.
در پی این اقدام ارتش رژیم صهیونیستی، حزب الله در حالت آمادگی صد درصد قرار گرفته؛ رویکردی که از جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ تاکنون بی سابقه بوده است. سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان در سخنرانی اخیر خود به مناسبت روز قدس درباره ارتکاب هرگونه اشتباه، ماجراجویی یا تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به بهانه برگزاری این رزمایش هشدار داد و تاکید کرد واکنش حزب الله به هر گونه ماجراجویی صهیونیستها شدید و قاطع خواهد بود.
این تحولات میدانی در مرزهای شمالی و جنوبی فلسطین اشغالی و افزایش تهدیدات امنیتی رژیم صهیونیستی درحالی است که لبنان همچنان در خلاء سیاسی شش ماهه به سر میبرد و سعد حریری به دلیل کارشکنیهای محور غربی – عربی و ناکامی در تشکیل کابینه جدید لبنان، در آستانه انصراف از تشکیل کابینه قرار دارد.
حریری که از آبان ماه سال گذشته تاکنون به امید حمایتهای خارجی از سوی امریکا، فرانسه و عربستان سعودی با ارائه لیستهای نامتوازن برای کابینه به دفع الوقت در روند تشکیل کابینه پرداخت، حالا با تغییر رویکرد معادلات منطقهای عملا خود را از حیّز انتفاع خارج کرده است.
آغاز گفتگوهای سوری- سعودی با هدف کاهش تنشهای سیاسی و حرکت به سمت عادی سازی روابط سوریه و عربستان از یک سو و تغییر رویکرد امریکا در منطقه از سوی دیگر، عملا حریری را از گردونه نخست وزیری کنار زد و به این ترتیب، وی بار دیگر قربانی اشتباه محاسباتی در معادلات منطقه شد. نکتهای که سالها پیش ولید جنبلاط به او یادآوری کرده و وی را به عمق بخشی تصوراتش درباره جغرافیای سیاسی منطقه توصیه کرده بود.
گمانه زنی برای احتمال انصراف حریری از تشکیل کابینه بعد از سفر ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه به لبنان و دیدار با حریری قوت گرفت؛ به ویژه که لودریان توضیح روشنی درباره پایان ابتکار عمل کشورش برای حل بحران سیاسی لبنان بیان نکرد.
در این میان با توجه به تشدید اختلافات میان جریانهای سیاسی در پارلمان و ناتوانی جریان اکثریت در تعیین فرد جایگزین برای پست نخست وزیری، انتظار میرود خلاء سیاسی در لبنان وارد دور جدیدی شود.
با درکنار هم قراردادن پازلهای تحولات میدانی در کنار تلاش عربستان برای نزدیکی به سوریه و نیز درگیری افکار عمومی ایران و سوریه در انتخابات ریاست جمهوری، احتمال ماجراجویی رژیم صهیونیستی با استفاده از فضای سیاسی و امنیتی به وجود آمده در منطقه بسیار قوت میگیرد. شرایط امروز شباهت زیادی به شرایط جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ دارد و یک حادثه امنیتی برای شعله ورکردن جنگی فراگیر علیه گروههای مقاومت کافی است. ضمن اینکه در شرایط کنونی که نتانیاهو آخرین روزهای حضور دوازده ساله خود در کسوت نخست وزیر رژیم صهیونیستی را سپری میکند و قرار است پس از تشکیل کابینه جدید این رژیم، برای پاسخگویی در مورد پروندهای فساد اقتصادی خود در دادگاه حاضر شود، این رژیم برای غلبه بر موج فزاینده اعتراضات جامعه صهیونیستی به بی کفایتی دولت نتانیاهو از یک سو و امواج خروشان انتفاضه مردم فلسطین از سوی دیگر، بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک جنگ فراگیر به بهانه مقایله با گروههای مقاومت و انتقال بحران به خارج است؛ لذا بعید به نظر نمیرسد که نتانیاهو در آخرین روزهای حضورش در پست نخست وزیری، ماجراجویی جدیدی را رقم بزند تا هم بر بحرانهای داخلی سرپوش بگذارد وهم با نشان دادن مشت آهنین، اندکی از هژمونی از دست رفته ارتش خود را به رخ بکشد.
بنابراین، ادامه روند کنونی یعنی تشدید بحران اقتصادی، ادامه اعتراضات داخلی، تشدید حوادث امنیتی و انزوای بی سابقه این رژیم در عرصه داخلی و بین المللی هیچ راهی جز برافروختن جنگی فراگیر پیش روی این رژیم قرار نداده است. در شرایط امروز، رژیم صهیونیستی همچون عقربی است که هالهای از آتش آن را فراگرفته و هیچ چارهای جز فروکردن نیش در بدن خود ندارد.
این خودگزیدگی نیز تقابل با مقاومت است چراکه مقاومت هم اکنون درآمادهترین شرایط ممکن قرار دارد و هر گونه ماجرا جویی رژیم صهیونیستی موجودیت این رژیم را با مخاطره جدی مواجه خواهد کرد.
نویسنده: محمدرضا طلاجوران
خبرنگار پیشین صدا و سیما در بیروت