در یادداشتی بررسی شد؛
تحلیل روز؛ پیوند ابدی آمریکا و رژیم صهیونیستی
حمایت از رژیم صهیونیستی؛ رویکردی ثابت و فراحزبی در سیاست خارجی آمریکاست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛
دریکماه گذشته رسانههای خبری غربی تلاش کردند با تمرکز بر تاخیر جو بایدن چهل و ششمین رئیسجمهوری آمریکا درتماس تلفنی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی، برخلاف سنت دیرینه روسای جمهوری آمریکا، این شبهه را بوجود آورند که جو بایدن دموکرات رویکردی متفاوت از جمهوریخواهان در قبال تشدید جنایات رژیم صهیونیستی و دفاع از حقوق ملت فلسطین در پیش خواهد گرفت.
اما اظهارات بایدن و سپس نانسی پلوسی در گفتگوی تلفنی جداگانه با نتانیاهو، بر این تصور خط بطلان کشید.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تماس تلفنی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ضمن تاکید بر حمایت تزلزلناپذیر کنگره از امنیت تلآویو، درباره اجرای راهکار دو دولتی صحبت کرد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به نخستوزیر رژیم صهیونیستی این اطمینان را داد که حمایتهای سیاسی، نظامی و اقتصادی واشنگتن از این رژیم راهبردی ثابت و تغییر ناپذیر است.
جمهوریخواهان و دموکراتها ؛ دو روی یک سکه
نکته قابل تامل در پیام نانسی پلوسی عبارت؛ " پیوند ناگسستنی و حمایت تزلزلناپذیر کنگره آمریکا از یک اسرائیل امن" است.
پیشترهم «گیلعاد اِردان» سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا گفته بود، رفاقت و دوستی بین نتانیاهو و جو بایدن دموکرات بسیار عمیق و
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به نخستوزیر رژیم صهیونیستی این اطمینان را داد که حمایتهای سیاسی، نظامی و اقتصادی واشنگتن از این رژیم راهبردی ثابت و تغییر ناپذیر است.
دیرینه است و دموکراتها همچون جمهوریخواهان بر حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی تاکید دارند.
همین امر باعث شد که نتانیاهو پس از گفتگوی تلفنی یکساعته با جو بایدن بر ادامه سیاستهای اشغالگرانه این رژیم باردیگر تاکید کرد.
ریشه این سرمستی نتانیاهو را میتوان در گزارش جدید "کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل " موسوم به ایپک جستجو کرد.
در این گزارش تاکید شده است؛ اکثریت دموکراتها و جمهوریخواهان حامی امنیت رژیم صهیونیستی و اجرای روند سازش به منظور کاهش هزینههای رویاروی احتمالی اسرائیل در غرب آسیا هستند.
نفوذ گسترده لابی صهیونیزم در ارکان تصمیم گیری آمریکا
مهمترین عامل نفوذ رژیم صهیونیستی در تعیین سیاست خارجی آمریکا؛ کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به ایپک است و این روند رویکرد ثابت و فرا حزبی است.
از دهه ۱۹۹۰ پس از فروپاشی نظام دو قطبی و پایان جنگ سرد درجهان؛ لابی ایپک بسرعت به عامل اصلی در تعیین سیاست کلی دولت آمریکا در غرب آسیا تبدیل شد و در این مسیر کنگره آمریکا همواره تمام قد در خدمت رژیم صهیونیستی است و این روند تاثیر گذاری ایپک در دوران قدرت گیری دموکراتها و جمهوریخواهان همواره یکسان بوده است.
از سال ۱۹۸۵ کنگره سالی نزدیک به ۳ میلیارد دلار به این رژیم پرداخت کرده است و این رژیم بزرگترین دریافت کنندهٔ کمک سالیانه از آمریکا از ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۴ و بزرگترین دریافتکننده تجمعی کمک به مبلغ ۱۲۱ میلیارد دلار است و میتوان گفت که مهمترین عامل نفوذ رژیم صهیونیستی در تعیین سیاست خارجی آمریکا؛ کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به ایپک است و این روند رویکردی ثابت و فرا حزبی است.
نقطه عطف ؛ نفوذ پرقدرت لابی صهیونیزم
یک دهه گذشته نقطه عطفی در فعالیتهای لابی ایپک به شمار میرود، بطورئیکه این لابی موفق به تصویب کمکهای مالی، نظامی و سیاسی گسترده آمریکا به رژیم صهیونیستی در کنگره شده است و مسئله قابل تامل نقش پررنگ دموکراتها در این روند است.
بطور مثال میتوان به کمکهای نظامی اخیر واشنگتن به رژیم صهیونیستی اشاره کرد که دموکراتها در تصویب و اجرایی شدن این کمکها نقش اصلی برعهده داشته و دارند که چند مورد آن عبارتند از؛
-چراغ سبز نانسی پلوسی به لابی ایپک در به جریان انداختن
یک دهه گذشته نقطه عطفی در فعالیتهای لابی ایپک به شمار میرود، بطورئیکه این لابی موفق به تصویب کمکهای مالی، نظامی و سیاسی گسترده آمریکا به رژیم صهیونیستی در کنگره شده است و مسئله قابل تامل نقش پررنگ دموکراتها در این روند است.
تصویب قانون اعطای کمک نظامی ده ساله به رژیم صهیونیستی به مبلغ ۳۸ میلیارد دلار در سال جاری میلادی.
-اقدام مجلس سنا با حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، به اعطای کمک ۵۵۰ میلیون دلار درسال ۲۰۲۱ به ارتش رژیم صهونیستی.
-تصویب بستههای کمک نظامی آمریکا، با هدف «تأمین امنیت اسرائیل»، در سنا و مجلس نمایندگان در دوران باراک اوباما.
- اعطای کمکهای سالیانه آمریکا به اسرائیل به مبلغ سه میلیارد و هشتصد میلیون دلار در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما.
- تصویب کمک ۶۰۰ میلیون دلاری جداگانه برای توسعه همکاریهای موشکی آمریکا و رژیم صهیونیستی در سنا در دسامبر ۲۰۱۶ در آخرین روزهای ریاست جمهوری باراک اوباما.
آنچه مسلم است این لابی در همسو ساختن سیاستهای آمریکا با منافع رژیم صهیونیستی به ویژه در غرب آسیا نقش کلیدی ایفا میکند و روز به روز ابعاد این نفوذ در ارکان حکومتی و غیرحکومتی در حال افزایش است.
نتیجه گیری؛ توهم تغییر رویکرد بایدن و ضرورت تداوم مقاومت
با توجه اظهارات اخیر مقامات آمریکایی به ویژه جوبایدن و گزارشهای ایپک؛ میتوان چنین نتیجه گرفت که حمایت از رژیم صهیونیستی، رویکردی فرا حزبی و کلان در آمریکا است و تنها در تاکتیکهای اجرای این استراتژی میتوان تفاوت سطحی و
تداوم مقاومت و مخالفت با هر گونه سازشی؛ یگانه راه پیش روی ملتهای منطقه به ویژه ملت فلسطین در تحقق آرمانها و اهدافشان است و امیدواری به تغییر رویکرد رئیس جمهوری جدید آمریکا درقبال جنایتهای رژیم صهیونیستی توهمی بیش نیست.
نمایشی مشاهده کرد.
دریک دهه اخیر رویکرد ثابت فراحزبی در آمریکا، کاستن از هزینههای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در غرب آسیا از طریق فعال کردن روند سازش و تضعیف جبهه مقاومت بعنوان اصلیترین دشمن این رژیم است.
اذعان مکرر مقامات رژیم صهیونیستی به افزایش توان بازدارندگی و قدرت جبهه مقاومت از جمله اظهارات اخیر یووال دیسکین رئیس سابق شاباک و همچنین گسترش بحرانهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در سرزمینهای اشغالی از جمله تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو، نشان میدهد، تداوم مقاومت و مخالفت با هر گونه سازشی؛ یگانه راه پیش روی ملتهای منطقه به ویژه ملت فلسطین در تحقق آرمانها و اهدافشان است و امیدواری به تغییر رویکرد رئیس جمهوری جدید آمریکا درقبال جنایتهای رژیم صهیونیستی توهمی بیش نیست.
نویسنده : فریدون طاهری