به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
مدیر اجرایی این همایش با اشاره به همکاری دوازده مرکز و موسسه مرتبط در برگزاری این نشست علمی از ارسال ۴۵ مقاله به دبیرخانه این همایش خبرداد.
زینب سادات رفیعی پور علوی افزود: این مقالات به زبانهای فارسی، عربی، اردو وانگلیسی از کشورهای هند، ایران، لبنان، پاکستان وعراق در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به صورت حضوری و مجازی دفاع میشود.
وی مفهوم پردازی دیپلماسی حج و زیارت، دیپلماسی حج و زیارت و سیاست همسایگی، دیپلماسی حج و زیارت و نقش آن در توسعه اقتصادی منطقه و دیپلماسی حج و زیارت وحل و فصل منازعات منطقهای و بین المللی را چهار محور اصلی این همایش یک روزه بیان کرد.
در این همایش از سه اثر با عنوان بررسی اسناد زیارت دولتمردان مسلمان از حرم رضوی اثر رضا تقی زاده نائینی، ماهنامه امنیت بین المللی ویژه نامه دیپلماسی زیارت و مجموعه مقالات همایش بین المللی حج ودیپلماسی رونمایی شد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در این مراسم حج را قدرت نرم امت اسلامی خواند و ظرفیت این فریضه الهی را اثرگذار دانست.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب تصریح کرد: اگر حاکمان جوامع اسلامی به خوبی از این ظرفیت بهره بگیرند میتوانند بر سیاستها و تصمیمهای کشورهای دنیا تاثیر گذار باشند.
وی با اشاره به اغفال از ظرفیتها بی بدیل حج در دوران کنونی افزود: اگر از این ظرفیتها بهره برده میشد فلسطین هرگز غصب نمیشد و مسلمانان این چنین زیر سلطه استکبار و استعمارنمی رفتند.
در این همایش پیام وزیر امور مذهبی پاکستان و دبیر کل اوقاف شیعه لبنان قرائت شد.
نورالحق قادری وزیر امور مذهبی پاکستان در پیام خود به این همایش با تاکید بر اتحاد امت اسلامی، مجمع جهانی حج را که هر ساله در شهر مکه برگزار میشود و پیاده روی اربعین را دو سمبل اتحاد امت اسلامی دانست.
شیخ حسن شریفه دبیر کل اوقاف شیعه لبنان هم اتحاد امت اسلامی را تنها راه خیرخواهانه برای ملت مسلمان بیان کرد و گفت: قرآن و حج دو عامل مشترک بین مسلمانان وسبب نزدیکی امت اسلامی به یکدیگر است.
بخشهای تخصصی این همایش با حضور صاحبان مقالات ارسالی عصر امروز به صورت حضوری ومجازی برگزار میشود.