• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۶۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۸
صفحه نخست » کل اخبار
گردشگری مجازی؛

زیارتگاه خالد نبی کجاست؟

زیارتگاه خالد نبی در منطقه‌ای کوهستانی در شمال شرق شهر گنبد کاووس بر فراز قله ی کوه گوگجه داغ قرار گرفته است.

زیارتگاه خالد نبی کجاست؟به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، برخی روایت‌ها هم میگویند خالد بن سنان (آخرین پیامبر و مبلغ مسیحیت) از دست قوم خورشید به قله کوه گوگجه داغ پناه میآورد و با یارانش به خواست خداوند به شکل سنگ در میآیند تا اسیر دشمنان نشوند. اکنون این محل به عنوان یک اثر ملی نیز به ثبت رسیده است.
منطقه‌ای زیبا و بکر در شمال شرقی ایران عزیزمان به نام ترکمن صحرا وجود دارد که بخش‌های زیادی از استان‌های گلستان و خراسان شمالی را در بر می‌گیرد، از جمله شهر‌هایی که جزئی از منطقه ترکمن صحرا هستند نیز عبارت از گنبدکاووس، بندر ترکمن، کلاله، آق قلا، مراوه تپه، کلاله، سیمین شهر، گمش تپه، نگین شهر، انبار آلوم می‌باشند.

این منطقه از لحاظ آب و هوایی، پوشش گیاهی، خاک و زندگی جانوری از سایر مناطق شمال کشور (گیلان و مازندران) متمایز است. جانوران این منطقه از انواع جانوران منطقه نیمه بیابانی تا جنگلی (طوقه جانوری پاله آرکتیک) است. قدیمیترین یافته‌های باستانشناسی منطقه شمال سفالینه‌ها و دست ساخته‌های بشر، پیشینه سکونت و زیست در این منطقه را به بیش از هفت هزار سال پیش میرساند.
زیارتگاه خالد نبی کجاست؟

ترکمن صحرا بدلیل وسعت زیادش دارای دریا، جنگل، کوهستان، دریاچه، رودخانه، آبشار، گل افشان، بنا‌های دیدنی و. بسیاری است. از جمله مناطق دیدنی ترکمن صحرا می‌توان به دیدنی‌های زیر اشاره کرد:

گنبد قابوس: بلندترین برج آجری جهان به شمار میرود که از سدهی چهارم هجری به جا مانده است.
 
زیارتگاه خالد نبی کجاست؟
 
این برج در شهر گنبد کاووس واقع شده است.

زیارتگاه خالد نبی: در منطقه‌ای کوهستانی در شمال شرق شهر گنبد کاووس بر فراز قلهی کوه گوگجه داغ قرار گرفته است. راه رسیدن به این منطقه از سمت کلاله و تمرقره قوزی است.

زیارتگاه خالد نبی کجاست؟

در نزدیکی مقبره خالد نبی، گورستان عظیمی متشکل از ۶۰۰ قبر وجود دارد. به دلیل خاص بودن منظره، این گورستان یکی از جاذبه‌های گردشگری منطقه به شمار میرود. سنگ قبر‌های این گورستان به شکل استوان‌های و کله قوچی هستند و ارتفاع برخی از آن‌ها به دو متر هم میرسد. تاریخچه این قبرستان به دورهی پارینه سنگی میرسد و قدمت آن حدود هزار سال است. مطابق با افسانه‌هایی که وجود دارد برخی از این پیکره‌های سنگی دشمنان خالد نبی بوده اند که گرفتار خشم خداوند شده و به شکل سنگ در آمده اند. برخی روایت‌ها هم میگویند خالد بن سنان (آخرین پیامبر و مبلغ مسیحیت) از دست قوم خورشید به قله کوه گوگجه داغ پناه میآورد و با یارانش به خواست خداوند به شکل سنگ در میآیند تا اسیر دشمنان نشوند. اکنون این محل به عنوان یک اثر ملی نیز به ثبت رسیده است.
 
زیارتگاه خالد نبی کجاست؟
 
متاسفانه طی سال‌های اخیر صدمات زیادی به این تندیس‌های تاریخی وارد شده است.

بقعه چوپان آتا: این بقعه به صورت بنایی ساده، مسقف با پلان چهار ضلعی است؛ که در هر ضلع آن یک پنجره با طاق هلالی میباشد. پنجره شمالی تبدیل به مدخل شدهاست. گنبد بقعه فلزی و به صورت نوک تیز شش ضلعی در مرکز سقف ساخته شدهاست هزار دره نام منطق‌های بسیار زیبا است که ظاهری عحیب و باورنکردنی دارد؛ منطقه‌ای وسیع که به جای دشت‌های پهناور، تپه‌ها و دره‌های بیشماری سرتاسر آن را فرا گرفته است.

زیارتگاه خالد نبی کجاست؟
 
به طوری که تا چشم کار میکند، کوه و دره‌های یک شکل دیده میشود. هزار دره شامل حدود ۱۷ قله است که بیشتر از ۳۶۰۰ متر ارتفاع دارند.
زیارتگاه خالد نبی کجاست؟
 
بلندترین قله منطقه هزار دره، ۳۸۷۴ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. پل آجری تاریخی آق قلا؛ پلی که در دوران صفویه روی رودخانه گرگان ساخته شده است.
 
بقعه عالم بابا: یک بنای ساده چهار ضلعی است که در هر ضلع آن یک پنجره وجود دارد. پنجره ضلع جنوبی آن تبدیل به مدخل و در ورودی با طاق هلالی شده است. سقف و گنبد این بقعه نیز مشابه گنبد بقعه چوپان آتا است.

زیارتگاه خالد نبی کجاست؟

بیش از ۶۰ آبشار کوچک و بزرگ از جمله آبشار شیرآباد، لوه، کبودوال، گلستان، باران کوه، زیارت، دوآب و شادان (۷ طبقه) در جای جای این استان قرار دارند، اما معروفترین آن‌ها آبشار کبودوال است که تنها آبشار تمام خزه‌ای ایران بوده و به فاصله‌ی ۵ کیلومتری از مرکز شهر و در جهت جنوب شرقی شهرستان علیآباد کتول از توابع استان گلستان قرار دارد.

گل فشان اینچه: در این مکان هم گل فشان می‌بینید و هم نمکزار و کمتر فعالیت می‌کند آدرس ۲۶ کیلومتری شمال آق قلا. گل افشان قارنیارقیکی (شکم پاره) از تفرجگاه‌های مردم شهر گمیشان است و دو ویژگی دارد. یکی اینکه اگر بر روی گل و لای حاصل از آن فندک و آتش بگیرید، شاهد آتش گرفتن این گل‌ها خواهید بود و دیگر اینکه بخشی از دیوار دفاعی تاریخی گرگان از این مکان می‌گذرد.
آدرس: ۱۸ کیلومتری شمال غربی آق قلا، مجاور روستای سقرتپه.

گل فشان گوبکلجه شامل پنج چاله مخروطی شکل و هنوز فعال است آدرس شمال تپه گوبکلجه، حاشیه شرقی جاده صوفی کم به اینچه برون. گل فشان نفتیجه در نزدیکی شهر گمیشان واقع شده و بوی نفت می‌دهد. این روز‌ها حوضچه نفتلیجه تغییر رنگ داده و به رنگ بنفش درآمده است، موضوعی که فرایند وجود ید در اعماق دشت‌های گلستان را اثبات می‌کند. گل افشان فیروز شاه در در شرق جاده اینچه برون به گرگان و نزدیک تالاب آلاگل.
توجه :
برای بازدید از مناطقی مثل خالد نبی و هزار دره بهتر است بعد از ریشه کن شدن ویروس کرونا، در ماه‌های فروردین و اردیبهشت به ترکمن صحرا سفر کنید زیرا به دلیل صعب العبور بودن، فقط در این ماه‌ها میتوان راحت در جاده‌های این مسیر تردد کرد. اما سایر مناطق در فصل‌های بهار، تابستان و پائیز زیبایی فوق العاد‌ه‌ای دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گره کور مصلای کاشان حل می‌شود؟
پاکستان خواستار توقف شهرک‌سازی اسرائیل در اراضی اشغالی شد
افزایش تولید میوه بدون نیاز به زمین بیشتر
ولایت، نظامی مبتنی بر اخلاق و عدالت در جامعه است
ثبت‌نام در سامانه سماح الزامی است؛ دریافت ارز اربعین از ۲۰ تیرماه
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری در گلستان
افزایش ۲۶۷ درصدی بازپرداخت مالیات به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
حمایت از شرکت دانش بنیان آسیب دیده از جنگ
وحدت و ولایت، اتحاد مقدسی که رهبر شهید بر آن تأکید داشتند
هشدار اسلام‌آباد به دهلی نو؛ قطع یا تغییر جریان آب به منزله اعلام جنگ
مدیریت مشارکتی گامی مؤثر در تحقق اهداف برنامه هفتم در استان یزد
ساماندهی ۱۳۰ موکب خراسان رضوی برای خدمت در مراسم وداع با رهبر شهید امت
واریز ۵۳۱ میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران کرمانشاهی
تاکید متخصص مغز و اعصاب بر مصرف مایعات و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای
ولایت‌فقیه؛ پیوندی به قدمت عصر غیبت
بازگشت بیش از ۷ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور
هوشمندسازی مدیریت انرژی با تکیه بر زیست‌بوم‌های دولت دیجیتال
کارنامه یک‌ساله بورس انرژی
سازمان غذا و دارو لیست دارو‌های غیر مجاز را اعلام کرد
آمادگی مردم استان برای بدرقه‌ای باشکوه از رهبر شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
دعوت از آحاد مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
۳۵ مدیر و کارمند متخلف در کهگیلویه و بویراحمد محکوم شدند
هیچ نشست مذاکراتی در هیچ سطحی با آمریکا نداریم
تروریست‌های مزدور یک خانواده را در سراوان به گلوله بستند
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
دفاع عمان از اخذ هزینه های ترانزیت در تنگه هرمز
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
کسب نخستین طلای تاریخ کاراته وان ایران توسط کاتارو خوزستانی  (۱ نظر)