پس از اهانت فرانسوی ها به نمادهای دینی اسلامی
ایجاد پویش مردمی در کویت برای تحریم کالاهای فرانسوی
در اعتراض به انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر اسلام در مجله شارلی ابدو، پویشی مردمی برای تحریم کالاهای فرانسوی در کویت ایجاد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خالد آل جیوسی گزارشگر روزنامه رای الیوم در یادداشتی نوشت: به نظر میرسد که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، این بار موفق شده است احساسات مسلمانان عرب را برانگیزد. او این کار را با اصرار بر حمایت از "آزادی" در فرانسه با اهانت به نمادهای دینی اسلامی از طریق رسانه ها، از جمله روزنامه "شارلی ابدو" و انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر اسلام انجام داد. حادثهای که در آن یک جوان چچنی برای انتقام از یک استاد فرانسوی به دلیل نمایش کاریکاتورهای توهین آمیز در مقابل شاگردانش سرش را قطع کرد نیز از آن جمله است.
در پایگاه اجتماعی توئیتر هشتگهای زیادی در دفاع از حضرت محمد صلوات الله علیه و آله ایجاد شده است. برخی از آنها عبارتند از: "مکرون به پیامبر توهین میکند" و "فرانسه به پیامبر امت توهین میکند"؛ و البته همه آنها توییتهای تعاملی هستند که از حضرت محمد (ص) دفاع میکنند و به فرانسه و آزادیهای ادعایی آن حمله میکنند.
در این هشتگها نکته قابل توجه این است که آنها کشورهای عربی و اسلامی و شاید ترکیه را به دلیل سکوت در برابر توهین فرانسه به پیامبر مسلمانان، نکوهش میکنند.
کویت، به طور کلی، یک قدم جلوتر از ملتهای عرب و کشورهای خلیج فارس بود، که مردم این کشور ترجیح دادند خشم و عصبانیت خود را نسبت به فرانسه و رئیس جمهور این کشور به دلیل توهین به پیامبر اسلام (ص) در دنیای مجازی ابراز کنند.
بازارهای مرکزی کویت نیز تصمیم گرفته اند محصولات فرانسه را تحریم کنند و در مقابل تداوم انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز، مبارک حمید العنزی، عضو هیئت مدیره یک انجمن تعاونی، در توئیتر خود نوشت: به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن تعاون و همکاری شهر جابر آل احمد، نامهای فوری به هیئت مدیره انجمن ارسال کردم. تحریم کالاها و محصولات فرانسوی را از انجمن به دلیل کاریکاتورهای توهین آمیز خواستار شدم. من از همه همکارانم در مراکز تعاون، همکاری میخواهم که در حمایت از پیامبر بزرگوارمان کالاهای فرانسوی را تحریم کنند.
ناصر الدویله، وکیل کویتی و نماینده سابق پارلمان کویت، که به تازگی از زندانی که بر اثر توهین به عربستان سعودی و امارات در آن بازداشت شده آزاد شده است در توئیتی توضیح داد که این کارزار کویت با هدف دفاع از دین، ایمان و پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
البته مقامات کویت کمپین تحریم را نپذیرفتند و دولت نیز هیچ بیانیهای در این مورد صادر نکرده است و به نظر میرسد که این کارزار اقدامی خودجوش از طرف مردم کویت و خشم آنها از توهین فرانسه به حضرت محمد (ص) انجام شده است.
فعالان کویتی تصاویری از محصولات فرانسوی را که به عنوان "بازارهای تجاری" از انجمنهای کویت حذف شده بودند، منتشر کردند و لیستی از نام محصولات فرانسه برای تحریم آنها به طور مفصل منتشر شد و بر تحریم گردشگری فرانسه و عدم سفر به این کشور تأکید شد.
در همین حال، عربستان سعودی شاهد یک کارزار تحریم کالاهای ترکیه است، یک کمپین با زمینه سیاسی، مربوط به اظهارات منتسب به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در تهدید کشورهای خلیج (فارس) است، اما به نظر میرسد که تحریم محصول ترکیه از جنبههای دیگر آن است و تقریباً از آن حمایت رسمی شده است، زیرا عجلان العجلان رئیس شورای اتاق بازرگانی در عربستان این کمپین را رهبری میکند و برخی از شخصیتها و جریانهای سعودی خواستار تحریم کالاهای فرانسوی در کنار کالاهای ترکیه اسلامگرا هستند، اما بازتاب و استقبال تحریم فرانسویها همانند ترکیه و رئیس جمهور آن در عربستان سعودی نیست.
اقتصاد فرانسه نیاز به تنش جدیدی با تحریم کالاهای آن ندارد، زیرا ضرر فرانسه به دلیل تعطیل شدن گردشگری به دلیل شیوع ویروس کرونا، از ۳۰ تا ۴۰ میلیارد یورو رنج میبرد، علاوه بر این که حجم مبادلات تجاری فقط بین کویت و پاریس به ۲۱ میلیارد دلار میرسد. حجم سرمایه گذاری کویت در فرانسه ۶ میلیارد دلار است.
اخبار مرتبط