• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۵۸۳۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گزارش مکتوب؛ روز جهانی درد

درد، زندگی یک سوم انسان‌های جهان را مختل کرده است

سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۴ با توجه به اهمیت مسئله درد کشیدن انسان ها، روز ۱۱ اکتبر مصادف با ۲۰ مهر را به عنوان روز جهانی مبارزه با درد نامگذاری کرد.

روز جهانی درد؛ درد زندگی یک سوم انسان‌های جهان را مختل کرده استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ شاید بتوان درد را شایع‌ترین شکایت بیمارانی دانست که به پزشکان مراجعه می‌کنند. تقریبا هیچ انسانی نیست که در دوره‌ای از زندگی خود گونه‌ای از درد را تجربه نکرده باشد. درد‌ها چه در موارد حاد و چه در موارد مزمن بر ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی بیماران تاثیرات غیرقابل انکاری می‌گذارند. برای بسیاری از بیماران بی‌درد ساختن و توقف درک درد بزرگترین خدمتی ست که می‌توان ارزانی داشت. در این زمینه به ویژه درد‌های مزمن بیش از درد‌های حاد مورد توجه‌اند.
دکتر مسعود هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت زندگی یک سوم انسان‌های جهان به خاطر درد مختل شده است، بر ضرورت جلوگیری از بروز درد‌های مزمن تاکید می‌کند.
این روز برای جلب توجه جوامع علمی، بشری، سیاسی و اقتصادی به مسئله درد نامگذاری شد، زیرا به گزارش سازمان جهانی بهداشت زندگی بسیاری از انسان‌ها به خاطر درد مختل شده است، درد‌هایی که به علل مختلف از جمله سرطان، عفونت ها، بیماری‌ها و درد‌های پس از جراحی ایجاد می‌شوند، می‌توانند زندگی انسان‌ها را از حالت طبیعی خارج کند.
دکتر هاشمی می‌افزاید: بنابر گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت یک پنجم انسان‌ها از درد‌های متوسط تا شدید رنج می‌برند و زندگی یک سوم انسان‌ها نیز به خاطر درد مختل شده است و نمی‌توانند بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه انجمن جهانی درد نیز هرسال عنوانی را برای سال مشخص می‌کند، می‌گوید: امسال به عنوان سال جهانی پیشگیری از درد نامگذاری شده است.
این متخصص با بیان اینکه درد‌های مزمن بر اثر دلایلی همچون جراحی، تروماها، عوارض درمان‌های سرطان‌ها و عفونت‌ها رخ می‌دهد، خاطر نشان می‌کند: درد مزمن می‌تواند زندگی بشر را مختل کند و تا سال‌ها فرد را آزار دهد.
وی با بیان اینکه درد‌های مزمن پس از بهبود آسیب‌هایی همچون اعمال جراحی، شکستگی‌ها و بهبود بیماری‌های عفونی می‌توانند تا سال‌ها همراه فرد باقی بمانند، می‌افزاید: به همین خاطر دانشمندان به جلوگیری از تبدیل شدن درد حاد به درد مزمن توجه ویژه کرده اند.
دکتر هاشمی می‌دهد: دانشمندان پس از پیدا کردن علل و تغییراتی که در سیستم اعصاب محیطی، نخاعی و مغز باعث باقی ماندن درد پس از برطرف شدن آسیب حاد می‌شود، توانستند با برخی از دارو‌ها جلوی باقی ماندن این درد‌ها را بگیرند.
این متخصص می‌افزاید: سال هاست بر ضرورت انجام دادن اقدامات لازم برای باقی نماندن درد‌های پس از جراحی تاکید می‌شود و دارو‌هایی همچون مسکن‌ها یا ضد التهاب‌های غیر استروئیدی، کتامین و ممانتین می‌توانند تا حدی از مزمن شدن این درد‌ها جلوگیری کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ۲۵ تا ۵۰ درصد بیماران سرطانی که شیمی درمانی شده اند، پس از بهبود بیماری در کیفیت زندگی خود دچار مشکلاتی هستند، می‌گوید: تحقیقات نشان داده است که استفاده از دارو‌های ضد تشنج و یا برخی دارو‌های ضد افسردگی می‌تواند تا حدی از بروز این عوارض و مزمن شدن درد‌ها جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه بیماری عفونی زونا یکی از بیماری‌هایی است که درد آن پس از بهبود نیز در زندگی فرد مزمن می‌شود، خاطر نشان می‌کند: قبلا گفته می‌شد اگر درمان‌های ضدویروسی در درمان این بیماری زود آغاز شوند می‌توان از مزمن شدن درد زونا جلوگیری کرد، اما امروزه این باور کمی زیر سوال رفته است و گفته می‌شود که مصرف دارو‌های کمکی در کنار دارو‌های ضدویروسی می‌تواند در جلوگیری از درد‌های مزمن پس از بهبود علائم پوستی زونا کمک کند.
دکتر هاشمی با تاکید بر پیچیدگی و اهمیت پیشگیری از درد می‌گوید: این مسئله نیاز به تحقیقات و بررسی‌های فراوانی دارد؛ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز به عنوان دانشگاهی که در تربیت فلوشیپ درد سرآمد دانشگاه‌ها بوده است، بسیاری از تحقیقات می‌تواند در این زمینه صورت بگیرد، زیرا ژورنال‌های معتبر دنیا با بالاترین رنکینگ‌ها از این دست مطالعات بسیار استقبال می‌کنند.
در سال‌های اخیر کیفیت زندگی و امید به زندگی در کشور‌های توسعه یافته افزایش یافته است و جمعیت به سمت سنین بالاتر می‌روند، همین امر این توقع را افزایش می‌دهد که با بالا رفتن سن، کیفیت زندگی افراد نیز بهتر شود؛ یکی از عمده‌ترین مواردی که کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد مسئله درد است. در کشور ما هم وزارت بهداشت اهمیت خاصی برای موضوع درد در گروه‌های خاص مثل سالمندان قائل است؛ همچنین در سال‌های اخیر برای موضوع زایمان بدون درد و گروه‌های دیگری مانند کودکان و درد‌های مزمن تدابیر زیادی در نظر گرفته شده و با راه اندازی کلینیک‌های درد در برخی بیمارستان‌ها تلاش در ارتقا و بهبود کیفیت زندگی مد نظر قرار گرفته است.

گزارش از مریم صادقی
خبرنگار تحریریه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا وسیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آموزش پیشرفته زنبورداری بهینه و کاربردی در نجف آباد
آغاز رزمایش پیشگیری از دیابت در استان
تحقق هدف ۴۰ درصدی بودجه غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
مستند‌های «بیستا برمه» و «شیر‌های دریایی گالاپاگوس»، از قاب تلویزیون
محموله سیگار و تنباکوی قاچاق به مقصد نرسید
صدور مجوز جذب ۶ هزار نیرو در قوه قضاییه
مشخص شدن داوران دیدار ذوب‌آهن - چادرملو و سپاهان - فجرسپاسی
کشاورزی حفاظتی راهکار حفظ خاک
کسب ۳ نشان برنز توسط ووشو کاران کردستانی
بررسی مشکلات ناشی از تعلیق کارت‌های بازرگانی و ارائه راهکار‌های لازم
امضاء تفاهم‌نامه همکاری شرکت گاز و پارک علم و فناوری استان
وزیر رفاه: اقدامات برای اجرای پرداخت کالابرگ انجام شده است
دستگیری سارقین حرفه‌ای در مرودشت
رئیس جمهور از رئیس آتش‌نشانی کاشان تجلیل کرد
تکواندو زیر ۲۱ سال جهان؛ زندی طلایی شد
برگزاری دوره تربیت مدرس جوانی جمعیت در قم
اشتغالزایی ۸۰ درصدی مددجویان زندان گلپایگان
پارکینگ نیایش طرحی که هر سال قرار است افتتاح شود
هرمزگان میزبان دو رویداد بین‌المللی در حوزه کشاورزی و اقتصاد دریایی
آغاز بارش برف پاییزی در فیروزکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
سقف کیفری مهریه مشخص شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)