پخش زنده
امروز: -
آلمان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، دستور نشست آتی مقامات این اتحادیه درباره خروج انگلیس (برگزیت)، را تغییر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، آلمان رئیس دورهای اتحادیه اروپا، دستور نشست آتی مقامات این اتحادیه درباره خروج انگلیس (برگزیت)، را تغییر داد.
روزنامه گاردین نوشت: از نظر مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل، گفتگوها درباره روابط بازرگانی انگلیس و اتحادیه اروپا، پس از خروج این کشور در پایان سال جاری میلادی (۱۱ دی ماه) بی ثمر است و گفتگوهای تابستان جاری میان دو طرف، واقعا "هدر دادن وقت" بوده است.
این روزنامه نوشت: آلمان در نظر داشت در دوم سپتامبر، گفتگوها در سطح بالا را برگزار کند و با دعوت از سفیران این اتحادیه در کشورهای عضو، برای دستیابی به توافقات تلاش کند، اما از آنجایی که هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای در تابستان به دست نیامد، دستور جلسه این نشست را تغییر داد.
روزنامه گاردین در ادامه مقاله خود نوشت: اکنون مقامات اتحادیه اروپا به این نتیجه رسیده اند که دولت انگلیس حاضر است در پایان سال جاری میلادی، بدون دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا، از این اتحادیه خارج شود و میخواهد بروکسل را مسئول نرسیدن به توافق نشان دهد.
این مقاله مینویسد: آلمان که تصور میشد در زمان ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا بتواند در فصل پاییز امسال، گفتگوهای دو طرف را به نتیجه برساند، قرار بود در دوم سپتامبر (۱۲ شهریور ماه) همه سفیران اتحادیه اروپا را گرد آورد تا برای تفاهم با انگلیس درباره آینده روابط دو طرف، اقدام کند، اما اکنون دستور این جلسه، دیگر برگزیت نخواهد بود.
به نوشته گاردین، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هفته پیش با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در اقامتگاه وی دیدار و درباره آینده اتحادیه اروپا، پس از خروج انگلیس از این اتحادیه، گفتگو کرد که در بیانیه هر دو رهبر، "پاسخ قاطع" دولت انگلیس درخواست شده بود و بدین ترتیب، هر روز که میگذرد، احتمال بیرون رفتن انگلیس از اتحادیه اروپا، بدون دسترسی به توافق درباره آینده روابط دو طرف، بیشتر میشود.
در حالی که بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در ماه ژوئن امسال، به رهبران اتحادیه اروپا گفته بود انتظار دارد تا ماه ژوئیه، دو طرف به توافق دست یابند، هفته گذشته میشل بارنیه، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت گفت: از این که دولت بریتانیا، "در حال تلف کردن اوقات گران مایه" است، شگفت زده شده است. نشریه "سان؛ روز یکشنبه این هفته سندی دولتی را منتشر کرد که براساس آن، در صورت دست نیافتن انگلیس به توافقی جامع با اتحادیه اروپا، پس از ترک این اتحادیه ممکن است به دلیل کمبود کالاها و افزایش ناگهانی بهای آن، ناآرامیهای اجتماعی این کشور را در بر گیرد.
گاردین به نقل از یک دیپلمات اروپایی نوشت:" اگر انگلیس، واقعا میخواهد خود را از صخره برگزیت به پایین پرت کند، هیچ فردی در اتحادیه اروپا مانعش نمیشود. " گفتگوهای انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر روابط دو طرف پس از خروج این کشور از اتحادیه، قرار است از ۷ سپتامبر (۱۷ شهریور ماه) دوباره از سر گرفته شود. مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همهپرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأیدهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
براساس مقررات موجود، بریتانیا قرار بود در ۹ فروردین ماه سال ۱۳۹۸ اتحادیه اروپا را ترک کند، اما این تاریخ سه بار به تعویق افتاد. مهمترین موضوعات مورد اختلاف، میزان بدهی بریتانیا به اتحادیه اروپا، حقوق بریتانیاییهایی که به کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا مهاجرت کردهاند و نیز حقوق اروپاییهایی که به بریتانیا مهاجرت کردهاند و وضعیت مرز ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند به عنوان تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپا بود.
انگلیس ۳۱ ژانویه سال جاری میلادی برابر با ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸ پس از نزدیک به سه سال کشمکش داخلی و با اتحادیه اروپا، با تصویب پارلمان این کشور به طور رسمی خروج خود را از اتحادیه اروپا اعلام کرد، اما مقرر شد تا پایان سال جاری میلادی، همچون گذشته روابط خود را حفظ کند تا مقررات روابط اینده دو کشور تدوین شود تا هنگام جدایی کامل، دو طرف بر اساس ان بتوانند روابط خود را تنظیم کنند. اما در این مذاکرات، پیشرفت چندانی حاصل نشده است و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت و مقامات اروپا بارها انگلیس را به زیاده خواهی و دست چین نمودن مفاد توافقات متهم نموده و تاکید کردند در برابر زیاده خواهیهای انگلیس کوتاه نخواهند آمد.