• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۹۶۰۰
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رئیس کانون وکلای دادگستری

فعالیت بیش از دو هزار وکیل دادگستری در زمینه ارائه خدمات معاضدتی

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: بیش از دو هزار وکیل دادگستری کانون مرکز مشغول ارائه خدمات معاضدتی هستند

فعالیت بیش از دو هزار وکیل دادگستری در زمینه ارائه خدمات معاضدتی. آقای جلیل مالکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره ارائه خدمات معاضدت قضایی، افزود: هم اکنون در اداره معاضدت قضایی کانون وکلای مرکز که بزرگترین اداره معاضدت در سطح کشور است، دو هزار و ۱۸۸ وکیل دادگستری مشغول ارائه خدمات معاضدتی هستند و به طور متوسط بین ۷ تا ۷ هزار و ۷۵۰ نفر در تمام دفاتر راهنمایی (معاضدت) ما که در ۴ استان تهران، سیستان و بلوچستان، سمنان و هرمزگان مستقر هستند، مشاوره حقوقی می‌دهند.
وی با بیان اینکه روزانه بین ۷ هزار تا ۷ هزار و ۵۰۰ مشاوره حقوقی رایگان به مراجعه کنندگان به این دفاتر ارائه می‌شود، گفت: خود این مشاوره‌ها به نوعی جنبه پیشگیری کننده دارند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: فقط ۳۰ دفتر راهنمایی در استان تهران داریم که در مجتمع‌های قضایی مختلف در سطح استان تهران مستقر هستند و وکلای باتجربه‌ای در این دفاتر مستقرند که به طور مستمر و روزانه در حال ارائه خدمات معاضدتی به مراجعه کنندگان و افرادی هستند که توان گرفتن وکیل را ندارند و نیاز به مشاوره حقوقی دارند.
وی گفت: علاوه بر این‌ها تفاهم نامه‌هایی با کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور، با برخی از ان جی او‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) مانند مرکز حقوق بشر، صلح و دموکراسی یا کلینیک خانواده و کلینیک تخصصی خانواده و کودک دانشگاه شهید بهشتی تفاهم نامه داریم و خدمات معاضدتی رایگان ارائه می‌کنیم.
آقای مالکی افزود: در استان تهران فقط در سال گذشته هزار و ۴۵۹ وکیل دادگستری معاضدتی در اختیار افراد نیازمند و بی بضاعت قرار دادیم که در دعاوی‌ها خدمات وکالتی در اختیار این افراد قرار می‌دهند، مثلا پرونده افراد بی بضاعت را که در محاکم طرح دعوی شده است از ابتدا تا صدور حکم قطعی پیگیری کرده اند، حتی اگر پرونده‌ای قابل فرجام خواهی بود تا مرحله صدور حکم نهایی این اقدامات را به صورت رایگان دنبال می‌کنند.
وی همچنین گفت: ارائه این خدمات فقط در سطح کانون وکلای دادگستری مرکز نیست، بلکه همین موضوع در کل کشور نیز توسط اداره معاضدت کانون‌های وکلای دادگستری استان‌های سراسر کشور به طور مستقل ارائه می‌شود و همین خدمات را به شکل دیگری به افراد نیازمند در استان‌ها ارائه می‌کنند که خدمات بسیار بزرگی است.
آقای مالکی افزود: در همه کشور‌های دنیا برای ارائه خدمات معاضدتی یک ردیف بودجه در نظر می‌گیرند، یعنی خود دولت برای کمک به افراد بی بضاعت سالیانه بودجه‌ای در نظر می‌گیرد و در اختیار کانون‌های وکلا قرار می‌دهد، تا این کانون‌ها بتوانند به افراد بی بضاعت کمک‌های حقوقی بیشتری ارائه کنند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه در کشور تا به حال یک ریال بودجه معاضدتی در اختیار کانون‌های وکلای دادگستری سراسر کشور قرار نگرفته است، این همه کانون‌ها را تخطئه می‌کنند در حالیکه این حجم ارائه خدمات به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود، اما دیده نمی‌شود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: تا دو سال پیش ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته نمی‌شد و حتی یک ریال نیز به کانون‌ها کمک نکرده اند، اما از دو سال پیش دولت در بودجه سنواتی خود یک ردیف بودجه‌ای را در نظر گرفت، متاسفانه از این ردیف بودجه نیز حتی یک ریال در اختیار کانون‌های وکلا قرار نداده اند و خود کانون‌ها این هزینه‌های پرونده‌های معاضدتی را پرداخت می‌کنند.
وی گفت: افتخار می‌کنیم که به مردم بی بضاعت خدمات معاضدتی ارائه می‌کنیم و کمک‌های معاضدتی خود را تا هر جا که در توانمان باشد به مردم افزایش خواهیم داد.
آقای مالکی افزود: امروز بسیاری از کشور‌های توسعه یافته برای کمک به مردم علاوه بر کمک‌هایی که خود دولت به کانون‌ها می‌کند در قوانین و مقررات خود صندوقی را به نام صندوق معاضدت تعریف کرده اند که مثلا در کشور هر کسی که دعوای حقوقی و کیفری دارد هنگام طرح دعوی یک یورو یا دو یورو به این صندوق پرداخت می‌کند که این یک یا دو یورو رقم زیادی نیست، اما در کلیت قضیه باعث می‌شود در آن کشور یک رقم قابل توجهی از محل موجودی صندوق به افراد بی بضاعت کمک شود.
وی همچنین گفت: آن‌هایی که نمی‌توانند وکیل بگیرند و یا نیاز به کمک حقوقی دارند از قبل این صندوق به آن‌ها کمک می‌شود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه متاسفانه جای چنین صندوقی در کشور ما خالی است، افزود: پیشنهاد چنین صندوقی را پیش از این در لایحه جامع وکالت داده بودیم، کار کارشناسی عمیقی انجام شد، تجربیات جهانی را دیدیم، اما این لایحه در کمیسیون قضایی مجلس رد شد و به نتیجه نرسید.
وی گفت: اکنون در کشور ما آمار متفاوتی از پرونده‌های مطرح در محاکم قضایی نقل می‌شود که اگر بابت هر پرونده دو هزار تومان و یا ۵ هزار تومان به چنین صندوق‌هایی کمک شود در مجموع یک رقم قابل توجهی جمع می‌شود که از قبل آن می‌توان به مردم بی بضاعت و یا ناتوان (که توانایی گرفتن وکیل را ندارند) کمک معاضدتی کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و چهارم آذر ۱۴۰۴)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
بی قانونی و گنگ
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
گودبرداری غیر اصولی در شهر طالقان حادثه آفرید
دستور ویژه استاندار سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به پرونده قتل کودک چابهاری
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری دی ماه از فردا
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
انتصاب اعضای جدید هیات‌مدیره منطقه آزاد مهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ آذر ۱۴۰۴
جهاد کشاورزی زنجان، سازمان برتر کشور شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آذر ۱۴۰۴
افزایش کشت گیاهان دارویی در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)