• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۰۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
صفحه نخست » عمومی
چقدر به واکسن کرونا نزدیکیم؟

واکسن کرونا چه‌وقت؟

بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند. این واکسن‌ها چگونه تست می‌شوند و چقدر به ساخت آنها نزدیکیم؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از یورونیوز، بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در جهان در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند.

ساخت واکسن معمولا به سال‌ها زمان برای آزمایش و تست روی افراد مختلف نیاز دارد، اما نظر به اهمیت همه گیری کرونا و بسیج عمومی برای حل این معضل، دانشمندان امیدوارند بتوانند واکسن آن را بین ۱۲ تا ۱۸ ماه بسازند. اما واکسن‌ها چگونه تست می‌شوند و چقدر به ساخت واکسن کرونا نزدیک هستیم؟

نخست باید دانست برای آنکه واکسن به مرحله تولید سراسری برسد، باید ۴ مرحله را با موفقیت از سر بگذارند:

مرحله پیشا‌کلینیکی: در این مرحله محققان واکسن را به حیوانات تزریق می‌کنند تا ببینند آیا سیستم ایمنی آنان پاسخ مناسب را می‌دهد یا نه.

فاز ۱: در این مرحله واکسن به گروه کوچکی از افراد داده می‌شود تا مشخص شود واکسن بی‌خطر هست یا نه. محققان در این مرحله درباره ابعاد و چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند.

فاز۲: واکسن به صد‌ها نفر تزریق می‌شود تا دانشمندان علاوه بر مسئله بی‌خطر بودن واکسن، بتوانند دوز یا مقدار درست دارو را برای تجویز تنظیم کنند.

فاز۳: واکسن به هزاران نفر تزریق می‌شود تا میزان اثرات جانبی نادر و همینطور بی‌تاثیری آنان در بعضی افراد مشخص شود. در این فاز یک گروه کنترل نیز وجود دارد که به افراد آن واکسن جعلی یا اصطلاحا «دارونما» داده می‌شود تا دانشمندان بتوانند با مقایسه به درک بهتری از عملکرد واکسن برسند.

مطابق آمار‌هایی که تا کنون منتشر شده است در حال حاضر:

۱۴۲ مرکز در مرحله پیشاکلینیکی هستند و آزمایشات انسانی را شروع نکرده اند.

۱۷ مرکز در فاز ۱ و در حال آزمایش ایمنی واکسن روی گروه کوچک هستند.

۱۴ مرکز در فاز ۲ و در مرحله تست گسترده‌تر انسانی هستند.

۶ مرکز نیز در فاز ۳ و در مقیاس هزاران نفری مرحله تست نهایی واکسن را شروع کرده اند.

تاکنون هیچ واکسنی برای استفاده عمومی تایید نشده است، با این حال شش مرکز پیشرو هرکدام در تلاشند زودتر به واکسن برسند.

در میان مراکزی که اکنون در فاز ۳ و نهایی آزمایش واکسن هستند، شرکت بیوتکنولوژی «مدرنا» در آمریکا قرار دارد. واکسن نوآورانه این شرکت که به نام «اِم‌آر‌اِن‌اِی-۱۲۷۳» (mRNA-۱۲۷۳) شناخته می‌شود با توالی آران‌ای پیام‌رسان کار می‌کند به نحوی که بدن را تحریک می‌کند تا پروتئین موردنیاز حیاتی برای مقابله با ویروس را خود تولید کند.

هنوز هیچ واکسن تایید شده‌ای که از این روش ساخته شده باشد برای بیماری‌های عفونی مجوز نگرفته است. با این حال مقامات این شرکت دارویی می‌گویند در صورت موفقیت، تولید این واکسن در مقیاس عظیم به مراتب آسان‌تر از واکسن‌های سنتی خواهد بود.

دانشگاه آکسفورد نیز از مراکزی است که فاز ۳ و نهایی آزمایش واکسن را در برزیل و آفریقای جنوبی شروع کرده است. واکسن آکسفورد در واقع از روی یک ویروس سرماخوردگی ساخته شده است که معمولا شامپانزه‌ها را درگیر می‌کند. برای این کار محققان اول از همه ویروس سرماخوردگی شامپانزه را جدا می‌کنند و آن را به لحاظ ژنتیکی طوری تغییر می‌دهند که قابل سرایت به انسان نباشد. سپس در مرحله بعد ژن‌هایی به ساختار سلولی اضافه می‌کنند که کارشان ساختن پروتئین‌های مخصوص از ویروس کووید-۱۹ یا اصطلاحا گلیکو پروتئین است. سپس آن را به داوطلبان تزریق می‌کنند.

این تکنیک در واقع همان تکنیکی است که دانشمندان آکسفورد پیش از بروز همه گیری کرونا درگیر امتحان آن بودند تا برای دو ویروس مرس و ابولا به واکسن برسند. دلیل اینکه این دانشگاه در تلاش برای رسیدن به واکسن کرونا از دیگر موسسات و دانشگاه‌های جهان جلوتر است نیز به همین مسئله باز می‌گردد.

دانشگاه ملبورن در استرالیا نیز یکی دیگر از مراکزی است که واکسن تولیدی خود را وارد فاز ۳ کرده است. این واکسن بر مبنای یک واکسن ۱۰۰ ساله متعلق به بیماری سل ساخته شده است.

گمان نمی‌رود این واکسن افراد را در مقابل کووید-۱۹ محافظت کند، اما ممکن است باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

در میان شرکت‌هایی که فاز ۳ آزمایش انسانی خود را شروع کرده اند، سه شرکت از چین نیز وجود دارند. انستیتو بیولوژی ووهان، انستیتو بیولوژی پکن و شرکت چینی سینواک.

سینواک برای واکسن خود از ذرات غیرفعال شده کووید-۱۹ استفاده می‌کند و اکنون فاز ۳ آمایش انسانی خود را در برزیل انجام می‌دهد.

شیوع جهانی ویروس کرونا که از آغاز سال جاری میلادی با خروج از چین به تقریبا تمامی کشور‌های جهان سرایت کرده است، تاکنون باعث ابتلای بیش از ۱۷ میلیون نفر در جهان شده است. از این تعداد تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیون نفر بهبود یافته‌اند و بیش از ۶۶۰ هزار نفر نیز جانشان را از دست داده‌اند.

 

واکسن کرونا چه وقت؟

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مبارزه با آفت کنه تارتن در باغات چهارمحال و بختیاری
مراسم تشییع رهبر شهید بزرگترین رویداد تاریخی جهان است
رهبر شهید انقلاب، «ابر معلمِ» ترازِ قرآن و ماندگار در تاریخ بشریت است
۱۰۰ اتاق خنک در مسیر مراسم تشییع به زائران خدمت رسانی می‌کنند
بازرسی از نهصد واحد عرضه کننده لوازم یدکی در هرمزگان
انس ویژه قائد امت به مردم سیستان و بلوچستان
بازداشت ۶ عنصر مرتبط با شبکه‌های معاند در شهرستان پردیس
بسیج ۵۰ هزار نفری شیرازی‌ها برای وداع با آقای شهید ایران
پیشرفت ۷۰ درصدی آب‌شیرین‌کن دیر
راه‌اندازی ۵۵ اکیپ واکنش سریع برای پایداری برق پایتخت
توصیه‌های استاندارد به موکب داران و زائران مراسم تشییع قائد شهید امت
دعوت ائمه جمعه و جماعت اهل سنت کردستان از مردم برای حضور در تشییع رهبر شهید
۴۰ درصد اختلافات کارگری و کارفرمایی خراسان شمالی با سازش حل شد
خدمت‌رسانی موکب شهید محمد پاکپور در برج میلاد تهران به زائران وداع با امام شهید
موکب‌های پذیرایی در سمیرم میزبان زائران رهبر شهید
۴۰۶ طرح صنعتی استان اردبیل در حال اجراست
تذکر به داروخانه‌های متخلف کردستان
همان مردی که روی قلّه‌ها کوبید، پرچم را ...
هیچ حادثه‌ای در مراسم وداع گزارش نشده است
آرامش و امنیت خاطر عزاداران، اولویت اصلی هلال احمر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
انتقاد وزیرخارجه سابق بوسنی از عملکرد دولت خود درقبال تشییع رهبری
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود
سرویس دهی قطار شهری خط ۲ در کرج از ساعت ۶ صبح انجام می شود
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)
مراسم ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشور‌های جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)
وداع پرشور امت با پیکر «آقای شهید ایران»
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱۰ نظر)
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۶ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۱ نظر)