پخش زنده
امروز: -
با شروع فصل تابستان، دوباره موضوع آب به یکی از مشکلات و دغدغههای مردم و مسئولان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در پیگیری مشکلات آب آشامیدنی مردم نشستی در شرکت آب و فاضلاب بوشهر برگزار کردند.
فرسودگی شبکه انتقال و توزیع آب یکی از مشکلات مطرح شده بود که در برخی مناطق هدررفت ۹۰ درصدی آب را به دنبال داشته است.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی، هدررفت و فرسودگی شبکه آب در شهرها و روستاهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و افزود: یکی از شاخصهای هدررفت آب، فرسودگیهای شبکه توزیع و انتقال است که با تکمیل طرح مطالعاتی زمینه اصلاح این شبکهها در کوتاه مدت فراهم میشود.
عبدالکریم جمیری افزود: با توجه به جایگاهی که در کمیسیون انرژی مجلس داریم و با کمک و همدلی مسئولان استانی میتوانیم به رفع این مشکل بپردازیم.
وی به ساماندهی مدیریت آب در منطقه شمالی استان بوشهر اشاره و اضافه کرد: نوسازی شبکه انتقال آب بالا دست شهرستان دیلم به طول ۸ کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است که قرار شد تمهیدات لازم با هماهنگی معاون وزیر نیرو در حوزه آب این شهرستان انجام شود.
هدر رفت ۹۰ درصدی آب در عسلویه
آمارهای ارائه شده در این نشست نشان داد که فرسودگی شبکه در شهرستانهای عسلویه و تنگستان به عنوان بحرانیترین مناطق کم آبی به ترتیب ۹۰ و ۲۱ درصد هدررفت آب را به دنبال دارد.
نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی نیز راهکار رفع معضل کم آبی در شهرستان عسلویه را تلمبه کردن آب به روستاها و شهرها و ایجاد تاسیسات آب شیرین کن عنوان کرد.
حجتالاسلام موسی احمدی همچنین در مورد آبشیرینکن سیراف گفت: اعتبارات بسیار خوبی برای راهاندازی این تاسیسات تخصیص داده شده و، چون ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است، با مجموعه گاز نشستی خواهیم داشت تا از کمک آنها استفاده کنیم.
نماینده مردم دشتستان نیز گفت: مردم منتظرند تا با سرعت بیشتری طرحهای حوزه آب به بهرهبرداری برسند.
ابراهیم رضایی، نیاز شهرستان دشتستان را مخازن جدید و اصلاح و نوسازی شبکه به منظور جلوگیری از هدررفت آب عنوان کرد.
منابع آب استان بوشهر در شرایط خوبی قرار ندارد
مدیر عامل آب و فاضلاب استان بوشهر هم به کمبود منابع داخلی آب در استان اشاره کرد و گفت: از نظر آبهای زیرزمینی، آبهای سطحی و آبشیرین درشرایط خوبی نیستیم و مجبوریم آب استان را از استانهای همجوار تامین کنیم.
عبدالحمید حمزه پور افزود: امسال بیش از ۵۰ میلیارد تومان در کمیته برنامهریزی مصوب شد که ۴۰ تا ۵۰ درصد آن برای نوسازی شبکهها هزینه میشود و این در حالی است که پارسال نیز ۵۰ میلیارد تومان تخصیص اعتبار از ردیف تنش داشتیم.
وی توسعه انشعابات غیر مجاز آب و افزایش خانه باغها را یکی از معضلات حوزه آب استان دانست که تا کنون بیش از یکهزار و ۲۰۰ انشعاب آب خانه باغها در روستاها و شهرهای مختلف استان شامل ۴۰۰ انشعاب آب در روستاهای تنگستان، ۶۵۰ انشعاب در گناوه و ۱۸۰ فقره انشعاب در خانه باغهای دشتستان و عسلویه قطع شده است.
در پایان این نشست مقرر شد برای کاهش مشکلات حوزه آب استان، عملیات اجرایی آبشیرینکن ۳۵ هزار مترمکعبی بوشهر، آبشیرینکن ۲۸ هزار متر مکعبی سیراف و آب شیرین کن نوار ساحلی دشتی با سرعت بیشتری انجام شود.
طول شبکه آبرسانی شهری و روستایی استان بوشهر شش هزار کیلومتر است که از این میزان دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر نیاز به نوسازی دارد که سال گذشته با ۵۰ میلیارد تومان اعتبار بیش از ۷۰ کیلومتر از این شبکه در شهرها و ۶۵ کیلومتر در روستاها نوسازی شده است.