به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، پیرو برنامهریزی برای تشکیل جلسات مشترک بین پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان فضایی ایران به صورت ماهانه برای بررسی فعالیتهای مشترک و چگونگی پیشبرد پروژههای فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دومین جلسه در سال جاری، امروز با حضور روسای دو مجموعه و مسئولان و متخصصان در محل سازمان فضایی برگزار شد.
در این نشست، دکتر حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران خواستار شد که این دو مجموعه متحد همپیمان و همقسم شوند تا با همدلی و انسجام و همت و تلاش بیشتر، برنامههای تدوینی در عرصه توسعه فناوریهای فضایی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به خوبی و بنا بر زمانبندیهای صورت گرفته به پیش ببرند و ارمغان شایستهای را در این حوزه تقدیم کشور و مردم شریف ایران کنند.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه خوشبختانه، با تلاشهای صورت گرفته، حوزه فضایی در وزارت ارتباطات به جایگاه خوبی رسیده و موقعیت آن تثبیت شده است ، خاطرنشان کرد: حفظ و نگهداری این موقعیت سختتر است و باید بکوشیم ضمن حفظ این جایگاه، آن را ارتقاء دهیم.
در ادامه این نشست، دکتر مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران هم ضمن ابراز خرسندی از اجرای طرح ، بنا بر زمانبندی اعلام شده، اظهار داشت : برنامه ششم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی رو به پایان است و باید از فرصت باقیمانه برای انجام برنامههای پیشبینی شده در این برنامه در حوزه علم و فناوری فضایی استفاده کنیم و آنها را به سرانجام برسانیم.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، ماموریتهایی چون تثبیت نقاط مداری، تامین ماهواره سنجشی و ماهواره مخابراتی برای قرار گرفتن در این نقاط مداری در دستور کار ماست که تلاش میکنیم تا پایان سال به انجام رسد.
دکتر براری گفت: یکی از تکالیف مهم ما، نهادسازی، فعالسازی و توانمندسازی صنایع و شرکتهای دانشبنیان در عرصه فضایی کشور است، بهطوریکه حتی صنعت نظارت و صنعت بیمه نیز در این حوزه شکل بگیرد.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری به جهش تولید، اعلام کرد: در حوزه علم و فناوری فضایی کشور نیز، این موضوع مد نظر بوده و بدین منظور موضوع هایی در دست برنامهریزی و اجرا است، از جمله اینکه با استفاده از فناوری فضایی و سنجش از دور، تولیدات کشاورزی و در نتیجه اقتصاد آن ارتقاء یابد.
آقای براری به اهمیت فعالیتهای بینالمللی در توسعه فناوری فضایی تاکید و اظهار کرد: اکنون، با توجه به دستاوردهای فضایی در کشور، برخی کشورهای منطقه اعلام آمادگی کرده اند برای توسعه برنامههای فضایی خود از توانمندیهای ایران استفاده کنند.
در این نشست، متولیان طرح هایی چون ماهواره ناهید ۲، بلوک انتقال مداری، پارس ۱و پارس ۲ و نیز چند طرح راهبردی، گزارشی از چگونگی پیشرفت این طرح ها بنا بر برنامهریزی قبلی ارائه کردند که حاکی از پیشرفت کار طبق برنامه بود.