آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹ در اروپا
افزایش جان باختگان کرونا در فرانسه به ۱۴ هزار و ۳۹۳ نفر
با ثبت ۵۶۱ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در فرانسه شمار جان باختگان در این کشور به ۱۴ هزار و ۳۹۳ نفر افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، جدیدترین اخبار و رویدادهای مربوط به شیوع بیماری کووید ۱۹ در اروپا شرح ذیل است.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در آلمان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، تاکنون ویروس کرونا ۲۹۶۱ نفر را هم به کام مرگ کشیده است. یکی از معیارهای علمی برای شناخت روند شیوع بیماری دقت در نرخ سرایت آن است، که در حال حاضر در آلمان برابر ۳ / ۱ است؛ بدین معنی که هر فرد مبتلا به کووید۱۹ میتواند ویروس کرونا را به ۳ / ۱ نفر منتقل کند و تمام تلاش نظام پزشکی آن است که این نرخ پایین بیاید و خطر سرایت کمتر شود.
هم اکنون مراکز پزشکی بسیاری در سراسر آلمان به موارد ابتلا به بیماری میپردازند که آمار و دادههای خود را هنوز اعلام نکرده و آن را به پس از تعطیلات عید پاک موکول کردهاند.
استعفای وزیر کشور ترکیه و پایان قرنطینه در کشور
در همین حال، فخرالدین آلتون وزیر ارتباطات دولت ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، ضمن مخالفت با استعفای سلیمان سویلو، دستور ادامه فعالیت وی بعنوان وزیر کشور را صادر کرد.
تعداد جانباختگان انگلیس پنج رقمی شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ شمار جان باختگان کرونا در انگلیس، ششمین اقتصاد بزرگ جهان پنج رقمی شد و این کشور را به چهارمین قتلگاه بیماران کرونایی در اروپا تبدیل کرد.
بر اساس آمار رسمی دولت انگلیس، در شبانه روز گذشته ۷۳۷ نفر بر شمار جان باختگان کرونا در این کشور افزوده شد و شمار جان باختگان از ویروس کرونا را به ۱۰ هزار و ۶۱۲ نفر رساند. این آمار صرفا مربوط به شمار قربانیان کرونا در بیمارستانهای انگلیس است و در گزارش اخیر مرکز ملی آمار انگلیس مشخص شد گزارش روزانه دولت درباره شمار جان باختگان کرونا در این کشور گاهی تا هشتاد درصد کمتر از شمار واقعی جان باختگان کرونا در این کشور است.
در آمار اعلامی وزارت بهداشت و درمان انگلیس شمار بیماران کرونایی که در منازل، خانه های سالمندان، محل نگهداری معلولان، اسایشگاهها و دیگر اماکن جان خود را از دست می دهند به حساب نمی آید.
بر اساس گزارش رسمی منتشر شده شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ هم تا صبح یکشنبه به ۸۴ هزار و ۲۷۹ نفر رسیده است.
در این حال دفتر نخست وزیری انگلیس هم اعلام کرد بوریس جانسون نخست وزیر این کشور که از بیمارستان مرخص شده برای گذراندن دوران نقاهت به اقامتگاه نخست وزیری در خارج از لندن عزیمت کرده است. بوریس جانسون که از سه هفته پیش به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بود یکشنبه هفته گذشته به بیمارستان منتقل شد و یک روز بعد به علت وخامت حالش در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان سنت توماس در مرکز لندن بستری شد و پس از سه روز درمان در این بخش به بخش عمومی برده و امروز نیز مرخص شد.
پزشکان معالج وی گفته اند احتمالاْ او تا دو ماه آینده نتواند به وضع عادی بازگردد. نامزد بوریس جانسون هم که باردار است به کرونا مبتلاست اما هنوز کارش به بیمارستان کشیده نشده است.
ایتالیا/ وضعیت قرنطینه در خیابان های پایتخت
استعفای وزیر کشور ترکیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ سلیمان سویلو در پیامی در شبکه اجتماعی خود ضمن قبول مسئولیت ازدحام ایجاد شده مردم پیش از آغاز منع رفت و آمد عمومی در جمعه شب گذشته نوشت: با توجه به تجربهای که داشتم نباید تصمیماتی که اتخاذ کردم به این مشکلات ختم می شد. به همین دلیل از مقام وزارت کشور که با افتخار آن را انجام میدادم، استعفا میدهم.
سلیمان سویلو به دلیل اعلام دیروقت تصمیم منع رفت و آمد عمومی و بروز ازدحام در سطح شهر و مقابل فروشگاهها بشدت از سوی احزاب سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته بود. البته پذیرش استعفای وی از رئیس جمهور ترکیه معلوم نیست.
وزیر کشور ترکیه مسئولیت نقض قوانین مقررات منع رفت و آمد از سوی ۲۵۰ هزار نفر در این کشور -وضع شده به علت کرونا- را به عهده گرفت.
فوت ۳۵۰ فرانسوی بر اثر کرونا طی یک روز
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ بر اساس اعلام وزارت بهداشت فرانسه آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در این کشور طی شبانه روز گذشته ۳۵۰۰ مورد افزایش داشته است.
مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه طی ۲۴ ساعت اخیر با ۲ هزار و ۹۳۷ مورد به ۱۳۲ هزار و ۵۹۱ مورد افزایش یافته است. همچنین جان باختگان کرونا در فرانسه با ۵۶۱ مورد افزایش در یک روز، مجموعا به ۱۴ هزار و ۳۹۳ مورد رسیده است. از این تعداد جان باخته ۹ هزار و ۲۵۳ مورد در بیمارستان و ۵ هزار و ۱۴۰ مورد در خانههای سالمندان به ثبت رسیده است.
در حال حاضر ۳۱ هزار و ۸۲۶ مبتلای کرونا در بیمارستانهای فرانسه بستری اند که حال ۶ هزار و ۸۴۵ نفر وخیم گزارش شده است. تاکنون ۲۷ هزار و ۱۸۶ نفر کرونایی در فرانسه بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند.
کمبودها و مشکلات ناشی از کرونا در انگلیس
آمار قربانیان کرونا در انگلیس از ۱۰ هزار نفر گذشت
شمار افردی که در انگلیس جانشان را بخاطر ابتلا به کرونا از دست دادند از ۱۰ هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش فرانس پرس، وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۷۳۷ تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این بیماری در کشور به ۱۰ هزار و ۶۱۲ نفر افزایش یافت.
همچنین تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در انگلیس نیز با افزایش ۵ هزار و ۲۸۸ مورد دیگر به ۸۴ هزار و ۲۷۹ نفر رسیده است.
ظرف یک روز گذشته ۱۲ هزار و ۷۷۶ نفر دیگر در انگلیس غربالگری شده و در مجموع ۳۵۲ هزار و ۹۷۴ نفر تست کرونا دادهاند.
در حالیکه به نظر میرسد قرنطینه محدود در انگلیس مجددا تمدید شود، مردم بدون توجه به هشدارهای مسئولین همچنان مشغول تردد در خیابانها هستند.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در فرانسه به ۱۴ هزار و ۳۹۳ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، با ثبت ۵۶۱ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در فرانسه شمار جان باختگان در این کشور به ۱۴ هزار و ۳۹۳ نفر افزایش یافت.
نخست وزیر اسپانیا: هنوز از پیروزی در برابر کرونا دور هستیم
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا که شمار جان باختگان ابتلا به کووید-۱۹ در کشورش در ۲۴ ساعت گذشته افزایش یافته است، روز یکشنبه اعلام کرد اسپانیا هنوز از "پیروزی (بر ویروس کرونا) دور است".
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، نخست وزیر اسپانیا با اعلام این خبر از مردم کشورش درخواست کرد از کوتاهی در رعایت محدودیتهای اعمال شده اجتناب کنند.
اسپانیا که بعد از آمریکا و ایتالیا، بالاترین شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ را به خود اختصاص داده است، بر اساس آمارهای مقامات این کشور ۶۱۹ نفر در ۲۴ گذشته در آنجا جان باخته اند و بعد از سه روز روند کاهشی، مرگ و میر کرونا در این کشور دوباره افزایشی شده است.
روز شنبه ۵۱۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در اسپانیا جان باختند که بعد از ۲۳ ماه مارس این پایینترین میزان مرگ و میر روزانه کرونا در اسپانیا بود.
از آغاز همه گیری کووید-۱۹، در مجموع ۱۶ هزار و ۹۷۲ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در اسپانیا جان باخته اند که بیش از شش هزار نفر آنها فقط در منطقه مادرید، پایتخت اسپانیا جان خود را از دست داده اند.
شمار موارد تایید شده ابتلا به کرونا در اسپانیا در ۲۴ ساعت گذشته نیز حدود چهار هزار و ۱۰۰ نفر اعلام شده است که در مقایسه با روز شنبه پایینتر بوده است. با احتساب موارد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا در مجموع به ۱۶۶ هزار و ۱۹ نفر رسیده است که ۶۲ هزار و ۳۹۱ از این بیماران بهبود یافته اند.
اگر چه به گفته مقامات اسپانیایی اوج همه گیری کرونا در این کشور سپری شده است، اما پدرو سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد "ما هنوز از پیروزی، یعنی زمانی که زندگی عادی خود را از سر بگیریم، دور هستیم".
وی افزود "ما همه تمایل داریم دوباره در خیابانها حضور پیدا کنیم (..)، اما هنوز تمایل برای پیروزی در جنگ (با کرونا) و اجتناب از شکست مجدد در برابر آن بسیار بالاتر است".
این اظهارات در حالی بیان میشود که شماری از اسپانیاییها بعد از دو هفته "توقف فعالیتهای اقتصادی" به منظور جلوگیری از گسترش شیوع ویروس، در آستانه از سرگیری کار هستند. از ۳۰ مارس به این طرف همه فعالیتهای اقتصادی غیر ضروری در اسپانیا متوقف شده است که به ویژه این تدبیر ساخت و ساز و صنعت را شامل میشود.
دولت اسپانیا از بیم اوج گیری مجدد ابتلا به ویروس اعلام کرد از روز دوشنبه ۱۰ میلیون ماسک میان اشخاصی که مجبور هستند برای از سرگیری فعالیتهای خود از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، توزیع خواهد شد.
اسپانیا که از ۱۴ مارس قرنطینه عمومی اعلام کرده بود این وضع را تا ۲۵ آوریل تمدید کرده است. اما نخست وزیر اسپانیا پیشتر در این هفته اعلام کرده بود قرنطینه همچنان برقرار خواهد بود؛ و سانچز روز یکشنبه هشدار داد هیچ گونه کاهشی در قرنطینه پیش از ۲۵ آوریل در نظر گرفته نخواهد شد.
نخست وزیر اسپانیا اعلام کرد "ما به مرحله دوم (..) مرحله کاهش محدودیتهای قرنطینه وارد نشده ایم که در بهترین حالت تا دو هفته دیگر شروع خواهد شد و بسیار تدریجی و محتاطانه خواهد بود".
شمار مبتلایان به کرونا در ارمنستان رو به افزایش است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان وزارت بهداشت ارمنستان با اعلام این که ۴۶ نفر امروز مبتلا به ویروس کرونا شده اند افزود: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور ۱۰۱۳ نفر است که ۱۳ تن هم جان باخته اند.
دو روز اینده ،مدت زمان وضعیت اضطراری در ارمنستان به دلیل شیوع ویروس کرونا پایان می یابد و دولت تصمیم دارد یک ماه دیگر این وضعیت را تمدید کند. فعالیت مراکز آموزشی و اتوبوسرانی و مترو در سراسر کشور متوقف شده اما قرار است محدودیت های مربوط به فعالیت بخش هایی از اقتصاد کشور از جمله ساختمانسازی،حمل و نقل، خدمات، پرورش ماهی، معادن و تولید منسوجات کاهش یابد.
افزایش مبتلایان به کرونا در بوسنی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو با شناسایی ۴۵ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۰۰ نفر رسید.
در بیست و چهار ساعت گذشته، تعداد جان باختگان نیز با روندی افزایشی به ۳۹ نفر رسید همچنین با بهبودی ۵۴ نفر دیگر، شمار بهبودیافتگان در این کشور به ۱۹۴ نفر رسید.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در ترکیه به ۱۱۹۸ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۹۷ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ترکیه در ۲۴ ساعت گذشته شمار جان باختگان در این کشور به ۱۱۹۸ نفر افزایش یافت. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۴۷۸۹ نفر به شمار مبتلایان در این کشور افزوده شده و مجموع مبتلایان به ۵۶ هزار و ۹۵۶ نفر رسیده است.
آمار جدید مبتلایان به کرونا در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس آمار جدید رسمی منتشر شده در ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشورتا عصر روز یکشنبه به وقت محلی ۱۵۶ هزار و ۳۶۳ نفر است. همچنین تعداد کل قربانیان ۱۹ هزار و ۸۹۹ نفر و تعداد کل بهبودیافتگان به ۳۴ هزار ۲۱۱ نفر افزایش یافته است.
دبیرحزب اکثریت دولت ایتالیا صدور احکام برای مساله فاصله گذاری ها را خواستار شد
دبیر حزب مردم سالاری و رئیس استان لاتسیو ایتالیا با اشاره به گسترش ویروس کرونا در این کشور، به ویژه در این استان از دولت خواست احکامی در خصوص موضوع رعایت فاصله گذاری های اجتماعی صادر کند.
به گزارش بخش تصویری روزنامه ایتالیایی زبان "لا رپوبلیکا"، "نیکولا زینگارتی"، دبیر حزب مردم سالاری (همسو با دولت) و رئیس استان لاتسیو ایتالیا گفت: اگر قرار است بر اساس لوایح در نظر گرفته شده دولت، کتاب فروشی ها باز باشند و به فعالیت خود ادامه دهند، دستکم در استان لاتسیو باید در چنین اماکن سربسته ای، نه تنها استفاده از ماسک بلکه استفاده از دستکش نیز اجباری شود. بنابر این این دو مورد باید به عنوان ابزاری به منظور جلوگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این باید در اماکن سربسته ورودها را نیز اولویت بندی کرد.
وی افزود: این خطوط تعیین شده، رعایت جانب احتیاط است. من از کمیته "فنی و علمی" و حتی "ستاد فرماندهی ملی" مقابله با ویروس کووید-19 بار دیگر می خواهم که در مرحله بازگشایی مشاغل، ستاد فرماندهی ملی، احکامی به اصطلاح ده گانه در خصوص مضامین رعایت فاصله گذاری های اجتماعی صادر کند.
زینگارتی گفت: من بر این باورم که اولویت بندی در ورود به مکان های سربسته، تا زمانی که واکسنی برای درمان ویروس کرونا کشف نشده است، اعمال شود.
وزیر بهداشت ایتالیا:کرونا از بین رفتنی به نظر نمیرسد بنابراین باید با آن زندگی کنیم
وزیر بهداشت ایتالیا با اشاره به آماده شدن این کشور برای ورود به مرحله دوم طرح مقابله با ویروس کرونا گفت: باید با این ویروس زندگی کنیم.
به گزارش شبکه تصویری "لا سته" ایتالیا، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت ایتالیا در پاسخ به سوال مجری شبکه مبنی بر آنکه آینده ما ایتالیایی ها (در مواجهه با ویروس کرونا) پس از «عید پاک»، از جنبه های مختلف اجتماعی، مذهبی و فرهنگی چگونه شکل خواهد گرفت و اینکه مرحله دوم طرح مقابله با ویروس کرونا چیست، گفت: مرحله دوم، مرحله ای لازم الاجرا است که باید در این مرحله با ویروس کرونا زندگی کنیم؛ چرا که ویروس از بین نخواهد رفت. بنابراین باید شیوه ای از سازماندهی زندگی اجتماعی و شیوه های متفاوتی از تولید را تصور کنیم.
وی افزود: من نیز به عنوان وزیر بهداشت و به نمایندگی از بخش سلامت ملی کشور اعلام می کنم مرحله دوم طرح مقابله با ویروس کرونا باید به ما اندکی در خروج از مرحله به اصطلاح "توقف کامل" کمک کند. اما به منظور دستیابی به این هدف، نیازمند گذر زمان و مراحل تدریجی زیادی هستیم. در خصوص چالش های حوزه بهداشت و درمان باید به عنوان مثال در حد امکان بر تقویت خدمات بخش بهداشت استانی و منطقه ای تمرکز کنیم. طی این ماه های مقابله با ویروس کرونا به این نتیجه رسیده ایم که سرعت بخشی در خدمات رسانی یکی از مسائل اساسی است. بر همین اساس اگر یک مورد مثبت از یک فرد آلوده به ویروس کرونا وجود داشته باشد، بخش بهداشت و درمان باید هر چه سریع تر شخص مورد نظر را پیدا و قرنطینه کند. یعنی بخش خدمات رسانی بهداشت و درمان باید با نهایت سرعت وارد عمل شود.
وزیر بهداشت ایتالیا ادامه داد: ما سپس باید در خصوص موضوع بیمارستان های کووید-19 سرمایه گذاری کنیم. یعنی بیمارستان هایی که به طور تخصصی به بیماران مبتلا به این ویروس اختصاص داده شده است. در این خصوص باید طی روزها و هفته های آتی از شیوه استفادهِ به اصطلاح "بیمارستان های مختلط" یا عمومی عبور کنیم. چرا که یک بیمارستان مختلط، بیمارستانی است که به طور طبیعی و به راحتی می تواند به مکانی خطرناک تبدیل شود. بنابراین باید سرمایه گذاری های بیشتری انجام دهیم و هم اکنون در حال سرمایه گذاری برای ایجاد بیمارستان های تخصصی و به طور ویژه، بیمارستان های مختص بیماری کووید-19 با کادردرمانی مخصوص هستیم که آمادگی کافی به منظور مواجهه با این ویروس را دارند. فراتر از این، دو مورد از اقدامات مهم و ضروری نیز در نظر گرفته شده است که باید عملیاتی شوند. یکی از آنها گرفتن آزمایش است که البته از پیش از این نیز اقدام به این کار کرده ایم. با این اقدام می توانیم به طور دقیق، تاثیرات ویروس کرونا را بر کشور خود ارزیابی کنیم.
وی گفت: از دیگر اقدامات، استفاده از تازه ترین فناوری هاست. ما باید از اپلیکیشن های جدیدی استفاده کنیم که این اپلیکیشن ها به ما توانایی شناسایی هر چه سریع تر موارد مثبت آلوده به ویروس کرونا را بدهد. همچنین این اپلیکیشن ها باید بتوانند رابطه ای میان موارد مثبت آلوده به ویروس کووید-19 که در خانه هستند و نیز مقامات بهداشتی برقرار کنند. اسپرانتسا افزود: تمام آنچه که گفتم، همان برنامه ریزی های پیش بینی شده برای مرحله دوم است که عملیاتی اشان خواهیم کرد.
انگلیس/ انتقال جانسون به استراحتگاهی در اطراف لندن
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پس از مرخص شدن از بیمارستان برای گذراندن دوره نقاهت به استراحتگاهی در اطراف لندن منتقل شد.
وزیرخارجه ایتالیا: اگر ایتالیا سقوط کند اروپا نیز سقوط می کند
وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به گسترش ویروس کرونا در این کشور و نحوه مواجهه اتحادیه اروپا با این بحران، به این اتحادیه هشدار داد که چنانچه ایتالیا سقوط کند، همه سقوط می کنند.
به گزارش شبکه تصویری «اسکای ایتالیا»، لوئیجی دی ماایو، وزیر امورخارجه و همکاری های بین الملل ایتالیا در سخنانی در خصوص مذاکره با اتحادیه اروپا در خصوص چگونگی مقابله با ویروس کرونا گفت: اتحادیه اروپا در حال بازی با زندگی است. ما نهایت تلاش خود را خواهیم کرد. ایتالیا باید در برابر نهادهایی که بر سر زندگی مذاکره می کنند، مقاومت کند و بایستد. این مشکلی در ارتباط با قدرت های سیاسی نیست.
وی افزود: ما در حال ایفای نقش درباره آینده نوه های خود هستیم. اکنون مسئله زردها، قرمزها و سبزها مطرح نیست بلکه پای 30 سال آتی، در میان است. ما در تلاش به منظور دستیابی به بهترین توافق هستیم. هدف ایتالیا نیز توانایی هزینه کرد تمامی پول هایی است که برای کمک به شرکت ها، جوانان، نوجوانان، افراد بیکار و پزشکان لازم است.
وی افزود: بنابراین ملاحظه می کنید که بحث، بحث حیات اروپا است، نه ایتالیا. اگر یکی از این دو (اروپا یا ایتالیا) سقوط کنند، همه سقوط می کنند. اتحادیه اروپا بدون ایتالیا وجود ندارد.ایتالیا مقصر نیست. ما به همراه دیگر کشورها درگیر شیوع ویروس کرونا شده ایم.
تلفات ویروس کرونا در انگلیس از مرز ۱۰ هزار نفر عبور کرد
وزارت بهداشت انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد آمار تلفات ناشی از ابتلای افراد به ویروس کرونا در این کشور از ۱۰ هزار نفر بیشتر شد.
با ثبت ۷۳۷ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در انگلیس در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان در این کشور به ۱۰۶۱۲ نفر افزایش یافت.
پیگیری وضع سلامت دانشجویان ایرانی در دانشگاههای بلاروس
سعید یاری سفیر کشورمان در بلاروس با پروفسور آناتولی سیکورسکی رئیس دانشگاه دولتی پزشکی مینسک دیدار و درباره وضعیت سلامتی دانشجویان ایرانی و تسهیل شرایط بازگشت آنها به ایران رایزنی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، سیکورسکی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات دانشگاه پزشکی مینسک در خصوص حفظ سلامتی دانشجویان، تاکید کرد: این دانشگاه نگاه یکسانی به حفظ سلامتی همه دانشجویان، صرف نظر از ملیت آنها دارد و تفاوتی بین دانشجویان بلاروسی و خارجی قائل نمیشوند.
سفیر کشورمان نیز ضمن تشکر از تلاشهای مدیران دانشگاه پزشکی مینسک در خصوص تامین سلامتی دانشجویان گفت: سفارت ایران آماده همکاری با دانشگاه، به منظور افزایش ضریب سلامتی دانشجویان ایرانی و حصول اطمینان در این باره است.
طرفین راهکارهای تسهیل بازگشت آندسته از دانشجویان ایرانی که خواستار بازگشت به ایران هستند را بررسی و تاکید کردند تا حصول نتیجه در این باره و تمهید شرایط لازم، به رایزنی خود ادامه خواهند بود.
طرف بلاروسی اطمینان داد که همه اقدامات لازم را به منظور همکاری با سفارت در جهت رفع مشکلات و نگرانیهای تحصیلی دانشجویان ایرانی و مساعدت جهت بازگشت آنها به ایران بعمل خواهد آورد.
حدود ۸۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاههای بلاروس در حال تحصیل هستند و دانشگاه دولتی پزشکی مینسک، بیشترین تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل ایرانی را در خود جای داده است.
افزایش تعداد مبتلایان کرونا در جمهوری آذربایجان به ۱۰۹۸ نفر
با ابتلای ۴۰ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۰۹۸ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، از این تعداد مبتلا ۲۵۰ نفر بهبود یافته، ۱۱ نفر جان باخته و۸۳۷ نفر هم در مراکز درمانی بستری هستند. از مجموع بستری شدگان هم حال ۲۴ نفر وخیم، ۳۷ نفر نسبتا وخیم و حال بقیه پایدار گزارش شده است. براساس این گزارش تا به امروز ۶۶۶۷۷ تست کرونا در این کشور انجام گرفته است.
نشست وزرای دارایی نتوانست به اختلافات اروپاییها پایان دهد
شبکه المیادین گزارش داد: نشست وزرای دارایی کشورهای اروپایی هم نتوانست به اختلافات بین این کشورها درباره همکاری برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا پایان دهد.
مجری شبکه تلویزیونی المیادین، گفت: مخالفت ایتالیا با توافق اروپا درباره بدهی ها، باعث تعمیق دودستگی در اتحادیه اروپا شد و سوال آن است که آیا وحدت اتحادیه اروپا در شرایط دشواری قرار گرفته است؟ دودستگی بین اروپاییها در دوره کرونا، از سر گرفته شد. پس از پایان کرونا، اتحادیه اروپا با چه آیندهای روبرو خواهد شد؟ جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا تاکید کرد توافق وزرای دارایی کشورهای منطقه یورو درباره تامین تسهیلاتی از صندوق نجات برای رونق بخشیدن به اقتصاد اروپا، کافی نیست. کونته ابراز عقیده کرد رویارویی اصلی ایتالیا تامین مالی این صندوق با مشارکت اقتصادی واقعی مانند انتشار اوراق قرضه یورو است که متناسب با شرایط اقتصاد جنگی باشد.
موسی عاصی خبرنگار شبکه المیادین در ژنو گفت: نهم ماه آوریل، وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بار دیگر به صورت ویدئوکنفرانس تشکیل جلسه دادند، تا به توافقی برای پایان دادن به اختلافات بین کشورهای فقیر در جنوب قاره اروپا با کشورهای ثروتمند در شمال این قاره، دست پیدا کنند. بر اساس توافق این وزرا، صندوقی با سرمایه ۵۴۰ میلیارد یورو تاسیس میشود که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا میتوانند از آن برای حمایت از اقتصادهای خود در برابر زیانهای ناشی از شیوع ویروس کرونا استفاده کنند. تصور آن بود که این توافق، به اختلافات پایان خواهد داد، اما نتوانست شکاف بین این کشورها را از بین ببرد و پاسخهای مناسبی به کشورهای جنوب اروپا یعنی اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان بدهد. این کشورها، اعتماد خودشان را به اتحادیه اروپا به علت سوء مدیریت آن در برابر بحران کرونا، از دست داده اند. از نظر این کشورها، باید صندوق دائم برای رونق اقتصادی تشکیل شود. این پیشنهاد بار دیگر با مخالفت قاطع کشورهای ثروتمند یعنی آلمان، سوئد و هلند روبرو شد. فرانسه که از موضع ایتالیا و اسپانیا حمایت میکرد، از ائتلاف با این کشورها خارج شد. قرار است در اجلاس سران اروپا در ۲۳ ام این ماه، به این اختلافات پرداخته شود. اجلاسی که پیش بینی میشود نشستی طوفانی باشد و در صورت دست پیدا نکردن به توافق، میتواند باعث فروپاشی بیشتر اتحادیه اروپا شود.
کمیسر اروپایی: استفاده الزامی از اپلیکیشن ردیاب در اتحادیه اروپا ممکن نیست
تیری برتون کمیسر بازار داخلی اروپا روز یکشنبه اعلام کرد اجرای تدابیر اجباری ردیابی تلفنی به منظور شناسایی زنجیره آلودگی به ویروس کرونا در اتحادیه اروپا غیر ممکن است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، شماری از کشورهای با هدف پایان دادن به قرنطینه، به اپلیکیشنهای تلفن همراه میاندیشند که اجازه ردیابی گوشیهای تلفن همراه را میدهد تا به این ترتیب افرادی را که با شخص آلوده به ویروس در تماس بودند شناسایی کنند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
برتون روز یکشنبه در برنامه مشترک آر ت ال، لوفیگارو و ال سی ایی اعلام کرد این مسئله غیر ممکن است. ما هرگز و هرگز از اقدامات اجباری حمایت نمیکنیم. استفاده از این ابزار تنها باید داوطلبانه باشد. این ابزار همچنین باید تنها توسط مقامات بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از آنها توسط مراجع قضایی، پلیس و شرکتهای بیمه امکان پذیر نیست.
برتون گفت این اصول محتوای جعبه ابزاری هستند که توسط کمیسیون اروپا و به منظور تعیین یک راهنما در خصوص آنچه فکر میکنیم باید انجام شود و نباید انجام شود تهیه شده است. هدف این است که این دستور العملها طی یک هفته تا ده روز آینده توسط همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا پذیرفته شود. ما خطوط قرمز کاملا واضحی را ارائه میدهیم که با شرایط حفاظت از دادههای شخصی مطابقت داشته باشد. دولت فرانسه هفته گذشته اعلام کرد بر روی اپلیکیشنی به نام «استاپ کووید» کار میکند که از بلوتوث تلفن همراه برای شناسایی ارتباط با دیگر کاربران استفاده میکند. هدف این است که زمانی که یک کاربر به ویروس آلوده شد بتوان به صورت ناشناس به این مخاطبین اطلاع داد. برتون در مورد احتمال هک شدن از طریق بلوتوث گفت جعبه ابزار اروپایی شامل محدودیتهای شدیدی در زمینه امنیت سایبری است تا از چنین رویدادی جلوگیری کند.
«عید پاک» در ایتالیا در فضایی خاص و بی سابقه برگزار میشود
مراسم دعای پاپ فرانسوا در «عید پاک» بزرگترین رویداد تقویم کاتولیکها در فضایی خاص، بدون حضور پیروان برگزار میشود.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ داد: مسیحیان جهان در شرایطی چنین عجیب، مراسم «عید پاک» را برگزار کردند: قرنطینه اجباری، کلیساهای تعطیل یا تقریبا خالی از مسیحیان. پاپ فرانسوا خطاب به پیروان خاطر نشان کرد: نباید تسلیم وحشت شویم!
گزارشگر این شبکه در رم گفت: فضای واتیکان، امروز یکشنبه در «عید پاک»، بی سابقه است. میدان «سن پیر»، کاملا خالی است. این در حالی است که پارسال ۷۰ هزار نفر برای شرکت در مراسم، اینجا تجمع کرده بودند. سکوت، میدان «سن پیر» را فرا گرفته و فقط گاهی، صدای پرندگان یا صدای آژیر آمبولانسها این سکوت را میشکند. از این رو میتوان گفت فضای بی سابقهای اینجا حاکم است. این میدان به طور کامل در کنترل نیروهای پلیس قرار دارد و پلیس برای جلوگیری از هرگونه تجمع و مراسمی در میدان «سن پیر» و کلیسایی به همین نام، همانند سال گذشته، مستقر شده است. عصر امروز، سخنرانی پاپ در کلیسا بدون حضور پیروان ایراد میشود. پاپ در مهمترین مراسم مذهبی تقویم کاتولیکها برای مردم شهر و مردم جهان دعا میکند.
ابتلای ۱۳ هزار نفر از کادر پزشکی در ایتالیا به کرونا
سیزده هزار نفر از پزشکان، پرستاران و امدادرسانان در ایتالیا به ویروس کرونا مبتلا شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، رودولفو بونزی رئیس بیمارستان کوتونیو در شمال ایتالیا لومباردی در مصاحبه با این شبکه گفت: حدود ۱۳ هزار نفر از پزشکان، پرستاران و امدادرسانان به کرونا مبتلا شدند. ما خوشحالیم که تعداد ابتلا در بین کادر پزشکی در این بیمارستان تخصصی مبارزه با بیماریهای واگیردار پایین است.
خبرنگار الجزیره گفت:”قدرت مبارزه با ویروس کرونا، به معنای مصونیت در برابر آن نیست. به همین علت، دولت ایتالیا تعطیلیها را تا سوم ماه مه آینده تمدید کرد. با اینکه اوضاع بیمارستانها بهتر شده است، اما همچنان تعداد مراجعات به بیمارستانها بالاست. “
پاپ کاهش تحریمهای بین المللی را ضد کشورها خواستار شد
پاپ کشورهای جهان را برای مقابله موثر با ویروس کرونا به اتحاد و همبستگی دعوت کرد و کاهش تحریمهای بین المللی را ضد کشورها خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، پاپ فرانسیس روز یکشنبه در مراسم نیایش و پیام سنتی عید پاک مسیحیان، گفت: همهی کشورهای جهان از پیامدهای ویروس کرونا در رنج هستند و باید برای مقابله با این بیماری با هم متحد شوند.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین خطاب به کشورهای غربی پافشاری کرد، اکنون زمان بی تفاوتی نیست، همهی کشورهای دنیا از پیامدهای ویروس کرونا در رنج هستند و تحریمها موجب میشود که به نحو مقتضی و مناسب نتوانند نیازهای شهروندان خود را تامین کنند.
روند درمانی بسیار کند بیماران کرونایی در بیمارستانهای فنلاند
روند درمانی بیماران مبتلا به ویروس کورونا در بیمارستانهای فنلاند با کندی انجام میپذیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از هلسینکی، پزشکان فنلاندی در دو ماه گذشته (یعنی از زمان آغاز شیوع کرونا در فنلاند) توانسته اند فقط ۳۰۰ مورد از مبتلایان به ویروس کوید ۱۹ را به شرایط عادی برگردانند.
بر اساس آخرین آمارها در هفته گذشته حتی یک بیمار کرونایی هم در این کشور، سلامت خود را باز نیافته و ترخیص نشده است.
از سوی دیگرهر روزبر تعداد بیماران کورونایی دربیمارستانها و مراکز درمانی فنلاند افزوده میشود.
در ۲۴ ساعت گذشته تست هفتاد نفر از افراد مشکوک به بیماری کوید نوزده مثبت اعلام شد.
انستیتوی ملی بهداشت و توسعه اجتماعی دولت هلسینکی امروز اعلام کرد: شمار بیماران مبتلا به کرونا در این کشور به مرز سه هزار نفر نزدیک شده و به رقم ۲۹۷۴ رسیده است. شهر هلسینکی پایتخت فنلاند با ۱۸۶۴ مورد کرونایی آلودهترین منبع عفونی در این کشور شناخته شده است. ۲۳۵ بیمار در شرایط نامطلوب جسمانی به سر میبرند، حال ۸۰ نفر از آنها وخیم اعلام شده است. در جمهوری فنلاند تا کنون ۴۹ نفر بر اثر کرونا جان باخته اند. در این جمهوری مدارس و دانشگاهها تعطیل و مرزهای آن با همسایگانش بسته شده است. فنلاند دارای جمعیت سالمند پنج و نیم میلیون نفری است.
استفاده از ماسک غواصی به علت کمبود دستگاه تنفسی در فرانسه
شبکه تلویزیونی ب. اف. ام فرانسه (BFMTV) در حساب کاربری خود در توئیتر گزارش داد با اینکه ماسک غواصی هیچ ربطی به دستگاه تنفسی ندارد، اما در بیمارستان شهر آژاکسیو (Ajaccio) به علت کمبود تجهیزات، ماسکهای غواصی را تغییر شکل داده و از آن به جای دستگاه تنفسی استفاده میکنند.
به گفته یکی از پرستاران این بیمارستان، این دستگاه جدید نمیتواند به عنوان دستگاه تنفس واقعی عمل کند، اما از آنجا که برخی کشورها به علت کمبود تجهیزات، از این راهکار جایگزین استفاده میکنند، ما نیز برای بهبود تنفس بیماران مبتلا به کووید-۱۹ از ماسک غواصی استفاده میکنیم.
پزشکان فرانسوی برای کمک به افراد بی خانمان از دولت پیشی گرفتند
شبکه رادیویی فرانس اَنتِر (France Inter) در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت پزشکان فرانسوی برای کمک به افراد بی خانمان، شماره رایگانی را در اختیار آنها قرار دادند تا بتوانند از کسانی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند، مراقبت کنند. افراد بی خانمان یعنی کسانی که در خیابانها میخوابند و واژه قرنطینه خانگی برای آنها هیچ مفهوم واقعی ندارد، به شکل ویژهای در برابر بیماری کووید-۱۹ آسیب پذیر هستند.
دکتر مارتین بوئیسون (Martin Buisson) هماهنگ کننده برای راه اندازی شماره اختصاصی رایگان برای افراد بی خانمان در این باره گفت: "آنها جمعیت بسیار شکنندهای هستند که تأثیرات سوء مشترکی در برابر این بیماری دارند و کسی هم از آنها مراقبت نمیکند. ورود ویروس به بدن این افراد که دسترسی آنها به درمان نیز تقریباً غیرممکن است، وضعیت را بحرانیتر میکند. از سوی دیگر، عدم شناسایی موارد مبتلا به کووید-۱۹ در میان این افراد، خطر آلودگی به ویروس کرونا را در سراسر کشور افزایش میدهد.
ابتلای بیش از ۱۲۰۰ نظامی فرانسوی به کرونا
" فلورانس پارلی" وزیر نیروهای مسلح فرانسه از ابتلای ۱۲۳۶ نفر از نیروهای نظامی این کشور به ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ بر اساس برآورد ستاد ارتش فرانسه تعداد مبتلایان به ویروس در میان نیروهای نظامی ممکن است به ۳۸۰۰ نفر افزایش یابد.
براساس همین گزارش، نیروهای ارتشی در هفتههای اخیر صدها نفر از بیماران را به بیمارستانهای مختلف بویژه به آلمان، بلژیک، لوکزامبورک و سوئیس منتقل کرده بودند که از این طریق تعدادی از آنها مبتلا شده اند. همچنین شمار ۵۰ نفر از ملوانان ناو هواپیمابر شارل دوگل به ویروس کرونا مبتلا شده اند. این ناو هواپیما بر با ۱۹۰۰ اکیپ در حال برگشت به پایگاه خود در بندر تولون در جنوب فرانسه است.
رکود بی سابقه در اقتصاد فرانسه
ایرفرانس - کی ال ام کمک مالی دولت را درخواست کرد
به نوشته روزنامه لزاکو، در حالی که همه گیری کووید-۱۹ همچنان رو به افزایش است، شرکت هواپیمایی ایرفرانس-کی ال ام در مقابل بحرانی که این بیماری به وجود آورده است، از دولت فرانسه درخواست کمک کرد.
روزنامه فرانسوی لزاکو نوشت گروه هواپیمایی ایرفرانس-کی ال ام از دولت فرانسه درخواست تزریق مالی کرده است. این شرکت از دولت به منظور مقابله با ماههای بحرانی پیش رو ناشی از همه گیری کووید-۱۹ درخواست کمک کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لزاکو خاطر نشان کرد این تنها درخواست از جانب این گروه هواپیمایی نیست و این شرکت همچنین در مورد دیگر گزینههای ممکن مالی برای حفظ خود در دوران بحران از جمله وامهای بانکی ضمانت شده از سوی فرانسه و هلند، به مبلغ حدود شش میلیارد یورو از جمله چهار میلیارد و یکصد میلیون یورو برای ایرفرانس، برای یک دوره ۱۲ تا ۱۸ ماهه مذاکره میکند.
به نوشته لزاکو، به علاوه، به علت که این شرکت از ۷۵ درصد ضمانت پیشنهادی از سوی دولت برای وام به ایرفرانس راضی نیست، این مذاکرات بیشتر از زمان پیش بینی شده طول میکشد.
لزاکو یادآور شد پیش تر، مدیرکل ایرفرانس-کی ال ام قبلا اعلام کرده بود که این شرکت ۲۵ میلیون یورو در روز ضرر میکند.
برونو لومر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه اوایل آوریل به ژورنال دو دیمانش گفته بود دولت امکانات مالی لازم را تا هر زمانی که این بحران طول بکشد، به منظور جلوگیری از غرق شدن اقتصاد به علت همه گیری کووید-۱۹ تأمین خواهد کرد.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت ایرفرانس، گفته بود فهرستی از حدود ۲۰ شرکتهای راهبردی شکننده و راه حلهایی را برای کمک به آنها مانند ضمانت وام، افزایش سرمایه و به عنوان آخرین راه حل ملی کردن (این شرکت ها) به امانوئل مکرون رئیس جمهور و ادوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه انتقال خواهد داد.
به رغم اظهارات مقامات فرانسه، بیمارستانها همچنان زیر فشار هستند
روزنامه فرانسوی زبان لوپاریزین در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: بیمارستانهای فرانسه همچنان زیر فشار هستند. گرچه مقامات کشور از "بهبود اوضاع" سخن میگویند، اما بیمارستانها با ازدحام بالای بیماران مراجعه کننده رو به رو هستند.
مرگ خاموش افراد در خانههای سالمندان در فرانسه
خانههای سالمندان در فرانسه، شاهد مرگ خاموش افراد به علت شیوع ویروس کروناست.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه (وابسته به عربستان سعودی)، یکی از خانههای سالمندان در پایتخت فرانسه به علت شیوع ویروس کرونا، شاهد ماجراهایی بود که بیشتر شبیه رمانهای ترسناک است. به نظر میرسد یک نسل کامل از فرانسویها، با مرگ خاموش در خانههای سالمندان روبرو هستند.
گزارشگر این شبکه گفت: در این خانه سالمندان در پاریس، ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و بسیاری از سالمندان به آن مبتلا شدند. کارکنانی که در این خانه سالمندان باقی مانده اند، ماجراهایی را تعریف میکنند که بیشتر شبیه رمانهای ترسناک است. اجساد قربانیان ویروس کرونا، تا چند روز در اتاقهای این خانه سالمندان باقی مانده بود.
یکی از این کارکنان گفت: ” به علت پر بودن ظرفیت سردخانه ها، بعضی اجساد سه یا چهار روز در اتاقهای خواب خانه سالمندان باقی میماند. “
در ادامه این گزارش آمده است: مسئولان بهداشتی در فرانسه از مرگ بیش از ۲۰ نفر در این خانه سالمندان خبر دادند. حتی شماری از کارکنان اینجا هم به ویروس کرونا مبتلا شدند. افزایش شمار مبتلایان و فوتیها در این خانه سالمندان، بسیاری از کارکنان را بر آن داشت تا کارشان را رها کنند و از ترس ابتلا به کرونا، در خانه هایشان بمانند.
بیش از ۱۳ هزار نفر در اتریش به ویروس کرونا مبتلا هستند
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۳ هزار و ۸۱۴ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد: تا امروز ۳۳۷ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
"آلکساندر شالن برگ" وزیر امور خارجه اتریش در مصاحبه با تلویزیون این کشور اعلام کرد: این وزارتخانه، آمریکا و ترکیه را به علت شیوع کرونا در بالاترین درجه سطح هشدار (درجه شش) قرار داده است و از اتباع اتریشی خواست هرچه سریعتر این دو کشور را ترک کنند. وزیر خارجه اتریش گفت: هم اکنون ۲۶ کشور جهان در فهرست هشدار سفر قرار دارند و احتمالا در روزها و هفتههای آینده، کشورهای دیگری به این اسامی اضافه شوند.
نگرانی بخش درمان از ناکارآمدی دولت سوئد
تمهیدات اتخاذ شده در سوئد و خودداری از وضع مقررات قرنطینه برای مقابله با ویروس کرونا، به دلیل کمبود تجهیزات بیمارستانی فعالان بخش بهداشت و درمان را نگران کرده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: سوئد تنها کشور اروپایی است که با اعلام قرنطینه مخالفت کرده است. این کشور میگوید روی مسئولیت پذیری شهروندانش حساب میکند. اما با وجود ۷۰۰ قربانی مبتلا به ویروس کووید - ۱۹ و افزایش تعداد مبتلایان به ۸ هزار نفر، محدودیتهای این استراتژی دولت، رفته رفته نمایان میشود.
گزارشگر این شبکه گفت: از زمان آغاز گسترش ویروس کرونا، استکهلم همچنان وضعیتی عادی دارد. خیابانها پر از جمعیت هستند. فقط به این دلیل که سوئد تنها کشور اروپایی است که در آن مقررات قرنطینه به اجرا گذاشته نشده است. از پایان ماه مارس تنها حرفی که شنیده میشود این است: میبایست تا جایی که امکان دارد اقتصاد کشور را حفظ کرد. البته تمهیداتی اتخاذ شده است. برگزاری تجمعاتی با بیش از ۵۰ نفر ممنوع اعلام شد، دبیرستانها و دانشگاهها نیز تعطیل شده اند و ملاقات با ساکنان خانههای سالمندان نیز ممنوع است.
دولت سوئد به رعایت اصول بهداشتی بازدارنده از جمله شستن دستها توصیه کرده است. مهدکودکها و مدارس ابتدایی و کالجها همچنان باز هستند. به افراد در خطر نیز توصیه شده در خانههای شان بمانند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یوهان کارلسون مدیر سازمان بهداشت عمومی سوئد را پخش کرد. وی گفت: آن چه ما میگوییم این است که افراد بیمار میبایست در خانههای شان بمانند. یعنی این که افرادی که عوارض بیماری در آنها مشاهده میشود و ممکن است عوارض ابتلا به ویروس کرونا مثل سرفه و تب داشته باشند، باید در خانه بمانند، از حضور در محل کار و برقراری ارتباطات اجتماعی خودداری کنند و خلاصه آن که خود را از دیگران جدا نمایند.
گزارشگر ادامه داد: این استراتژی خطرناکی است. برای این که سوئد از ویروس کووید-۱۹ در امان نبوده است. شمار تلفات ویروس کرونا در عرض یک هفته سه برابر شده است. اما از نظر کارشناس بیماریهای واگیردارد، این افزایش هشدار دهنده نیستد.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان آندرس تگنل Anders Tegnell را پخش کرد. وی گفت: به نظر میرسد که ما با تمهیداتمان، نتیجهای مشابه سایر کشورها کسب کرده ایم. من در این باره با همکاران انگلیسی ام صحبت کرده ام و به نظر میرسد که نتایجی که آنها با صدور بخشنامههای متعدد کسب کرده اند، شبیه نتیجهای است که ما در سوئد کسب کرده ایم.
گزارشگر افزود:، اما نگرانیهای فزایندهای کشور را فرا گرفته است. فعالان بخش بهداشت و درمان بسیار نگران هستند. فعالان این بخش از افزایش تعداد مبتلایان در بیمارستانها میترسند. سوئد با ۲ و ۲ دهم درصد تخت برای هر ۱۰۰۰ نفر، از نظر تجهیزات بیمارستانی کشوری ضعیف محسوب میشود.
۲۴ هزار و ۹۰۰ نفر در سوئیس به ویروس کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت سوئیس اعلام کرد: تاکنون ۲۴ هزار و ۹۰۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۱ هزار و ۱ نفر جان باخته اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، نتایج تحقیقات بین المللی نشان میدهد سوییس بر اساس تعداد جمعیت این کشور در رده کشورهای با بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا تعلق دارد. از هر صد هزار نفر از اتباع این کشور ۲۸۳ نفر مبتلای به ویروس کرونا هستند.
سوئیس به علت شیوع کرونا از تاریخ شانزدهم ماه مارس وضعیت فوق العاده در کشور اعلام کرد و قرار است تعطیلی کسب و کار، مدارس، رستوران و هتلها تا بیست و ششم آوریل همچنان ادامه داشته باشد.
"آلن برست" وزیر بهداشت سوییس به علت ابتلای یکی از کارکنان این وزارتخانه؛ باید تست کرونا بدهد و هم اکنون وظایف خود را از راه دور انجام میدهد.
تاکید وزیر بهداشت اسپانیا بر تمدید قرنطینه
وزیر بهداشت اسپانیا بر لزوم تمدید قرنطینه در این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، سالوادور ایلا ابراز امیدواری کرد شمار فوتیهای ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا هفته آینده کاهش یابد.
ایلا تاکید کرد قرنطینه عمومی حتی پس از مدت اجرای قانون حالت فوق العاده در ۲۶ ام این ماه، ادامه پیدا خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: بر این اساس، اسپانیا هنوز وارد مرحله کاهش مبتلایان نشده است و محدودیتهای اعمال شده، باقی خواهد ماند.
ابراز نگرانی مقامات آلمان در پی اقدامات توهین آمیز آلمانیها ضد فرانسویها
وزیر خارجه و وزیر اقتصاد ایالت زارلند آلمان، ضمن عذرخواهی در خصوص توهین اخیر برخی شهروندان آلمانی، ضد فرانسویها در ایالت زارلند آلمان درباره این موضوع ابراز نگرانی کردند.
روزنامه فرانسوی زبان لوپاریزین در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: فرانسویهایی که در پی شیوع ویروس کرونا به مناطق مرزی آلمان که از بیماری کووید-۱۹، کمتر متاثر است، نقل مکان کردند، اخیراً از سوی مردم این مناطق، مورد حمله لفظی یا آزار و اذیت قرار گرفتند. آنکه رِلینگر، وزیر اقتصاد این یالت مرزی آلمان (زارلند) و نیز رئیس دیپلماسی آلمان درباره این موضوع ابراز نگرانی کردند.
وزیر اقتصاد ایالت زارلند نخستین کسی بود که این موضوع را مطرح و از طرف آلمان عذرخواهی کرد. وی هشتم آوریل در پیامی در صفحه توئیترش با ابراز تأسف از این مساله نوشت: "شنیدیم به فرانسویها اهانت و به سمت آنها تخم مرغ پرتاب شده است. هرکس چنین کاری را انجام داده در برابر دوستی مردم ما مرتکب گناه شده است. من از دوستان فرانسوی امان بخاطر این اتفاقات عذرخواهی میکنم".
رسیدگی به کرونا اولین دستور کار رئیس اتحادیه اروپا
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان گفت: زمانی که کشورش ریاست دورهای اتحادیه اروپا را در نیمه دوم امسال به عهده بگیرد، رسیدگی به مساله شیوع ویروس کرونا در صدر اقدامات این اتحادیه قرار خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از فرانکفورت، وزیر امور خارجه آلمان درباره نحوه برخورد با بحران شیوع ویروس کرونا با صراحت صحبت میکند. وی از آمریکا به سبب نداشتن سرعت عمل و از چین به سبب عملکرد اقتدارگرایانه اش انتقاد کرده است. همه گیری کرونا به ۲۱۴ کشور سرایت کرده است، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ویروس کرونا آلوده شده و ۱۰۶ هزار نفر نیز جان باخته اند.
ماس در مقالهای که یکشنبه در روزنامه دی ولت چاپ آلمان منتشر کرد، نوشت: «ما ریاست آلمان بر اتحادیه اروپا را به ریاست بر کرونا تبدیل خواهیم کرد.»
آلمان اول ژوئیه ریاست اتحادیه اروپا را از کرواسی تحویل میگیرد. وزیر امور خارجه آلمان نوشت: زمانی که از این وضعیت دشوار خارج شویم، کاهش تدریجی و هماهنگ محدویتهای سفر یکی از نخستین اقدامات خواهد بود.
وی افزود: اتحادیه اروپا باید در خصوص مواردی مانند محافظت از شهروندان اتحادیه اروپا و تامین و تولید وسایل پزشکی، از بحران کرونا درسهایی بگیرد. نیاز است اشتباهاتی که این بحران آنها را آشکار کرد، تصحیح شوند. وی به محدویتها در خصوص دموکراسی" در پوشش مقابله با کرونا که در اروپا قابل قبول نیستند "اشاره میکرد.
پیامدهای اقتصادی ادامه بحران کرونا در آلمان
هشدار آلمان درباره پیامدهای اجتماعی و روانی قرنطینه طولانی مدت
دولت آلمان درباره پیامدهای روانی و اجتماعی، فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با شیوع کرونا، هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دولت آلمان اعلام کرد درباره پیامدهای روانی و اجتماعی، محدودیتهای شدید در تماسها بین افراد، در پی شیوع ویروس کرونا احساس نگرانی میکند.
بر اساس سندی که وزارت کشور آلمان منتشر کرد، مسئولان این کشور درباره آنچه پیامدهای طولانی شدن قرنطینه و انزوای جامعه و پیامدهای روانی و اجتماعی بحران کرونا خواندند، هشدار دادند.
در این سند آمده است: حمایت از تدابیر سختگیرانه به شدت کاهش خواهد یافت و کارآمدی این تدابیر و هماهنگی آن با اصول قانونی، زیر سوال خواهد رفت.
رئیس جمهور آلمان گفت: عالم گیری کرونا به ما نشان داد که چقدر آسیب پذیریم
به گزارش رویترز، فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان به مناسبت فرارسیدن «عید پاک»، در یک مصاحبه تلویزیونی خطاب به ملت آلمان گفت: تنها در کشور خود ما، هزاران نفر (بر اثر ابتلا به ویروس کرونا) جان باخته اند. در برگامو (ایتالیا)، آلزاس (فرانسه)، مادرید (اسپانیا) و نیویورک (آمریکا) و بسیاری از نقاط دیگر جهان هم همین طور. مشاهده تصاویر (مربوط به مبتلایان و جان باختگان کرونا در جهان)، نگاه ما را (به این چالش) نزدیک میکند. ما نیز برای این مرگهای تنها و مهجور، سوگواریم و با بستگان (درگذشتگان)، ابراز همدردی میکنیم. آنها حتی یک خداحافظی و بدرقه مشترک نیز نداشتند. از ناجیان خستگی ناپذیر جان و سلامت انسانها سپاسگزاریم. ما به یاد آنهایی هم هستیم که در این بحران، بیمار یا تنهایند یا آنکه نگران از دست دادن شغل و محل کار خویشند. افرادی که مشاغل آزاد دارند و هنرمندانی که درآمدشان قطع شده است. خانوادههایی که به همراه کودکان خود در آپارتمانهای تنگِ بدون بالکن یا باغچه (باید قرنطینه خانگی) را تحمل کنند. این عالم گیری به ما نشان داد که چقدر آسیب پذیریم. البته شاید از مدتها این باور را داشتیم که آسیب پذیریم، اما سریعتر و بیشتر به راه خود ادامه میدادیم. در صورتی که این کار، اشتباه بود. این بحران در عین حالی که ضعف ما را نشانمان داد، این هم را به ما نشان داد که چقدر قدرتمند هستیم و اینکه چطور میتوانیم (قدرتمان) را بنا کنیم! عمیقا از شاهکاری که در کشورمان (برای مقابله با ویروس کرونا) طی هفتههای گذشته انجام داده ایم، تحت تاثیر قرار گرفته ام. البته خطر هنوز رفع نشده است. با این حال امروز میتوانیم بگوییم که هر کدام از شما (سبک) زندگی اش را به طور کامل، تغییر داده است. در واقع هرکدام از شما زندگی انسانها را به طور روزانه، نجات داده اید و نجات میدهید. اینکه کشور ما در این بحران با قدرت وارد شده است، این، چیز خوبی است؛ آنهم بحرانی که هیچ سناریویی برایش وجود نداشت. از همه شما جلب اعتماد بیشتر را مطالبه میکنم. چون هم دولت مرکزی فدرال و هم ایالات (۱۶ گانه) آلمان از مسئولیت خطیر خود در این خصوص آگاهند. در مورد اینکه چه زمانی و چه وقت، این محدودیتها کاهش خواهند یافت، باید بدانید که تنها این سیاستمداران و متخصصان نیستند که تصمیم گیرند بلکه همه ما با صبر و انضباطمان در این زمینه دخیلیم.
او افزود: عالم گیری (کرونا) جنگ نیست. در این بحران، ملتها در برابر ملتها و سربازان در برابر سربازان قرار ندارند بلکه این چالش، آزمونی برای (تعیین عیار) انسانیت ماست. این آزمون، بدترین و بهترین انسانها را مینمایاند. پس بنابراین بیاییم جزء بهترینها باشیم! باید در اروپا نیز این، جزء بهترینها بودن را نشان دهیم! آلمان نمیتواند از این بحران، قدرتمند و سالم خارج شود وقتی همسایگان ما قدرتمند و سالم از آن بیرون نیایند. در حالی که ۳۰ سال از اتحاد دو آلمان و ۷۵ سال از پایان جنگ جهانی دوم سپری شده است، ما آلمان نه تنها دعوت به همبستگی میکنیم بلکه خود را به آن متعهد نیز میدانیم! باید تجربه ارزشمند (عبور از این بحران) را حفظ کنیم. در آینده به این همبستگی که اکنون همه روزه در حال نشان دادن آن هستید، به مراتب، بیشتر نیاز داریم. بعد از پشت سرگذاشتن این بحران، جامعهای دیگر را شاهد خواهیم بود. ما جامعهای را که مشوش و متزلزل باشد، نمیخواهیم بلکه باید به دنبال جامعهای با اعتماد، ملاحظه و خوش بینی بیشتر باشیم.
دو هزار و ۸۲۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در آلمان
به گزارش خبرگزاری رویترز از فرانکفورت، دادهها و اطلاعات موسسه روبرت کخ حاکی است شمار موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در آلمان روز یکشنبه دو هزار و ۸۲۱ مورد افزایش یافت و به ۱۲۰ هزار و ۴۷۹ مورد رسید.
همچنین با جان باختن ۱۲۹ نفر دیگر، شمار افرادی که بر اثر ویروس کرونا در آلمان جان خود را از دست داده اند به دو هزار و ۶۷۳ نفر رسید.
انگلیس ممکن است بیشترین آمار مرگ و میر بر اثر کرونا را در اروپا داشته باشد
گاردین به نقل از یکی از مشاوران برجسته دولت انگلیس نوشت احتمال دارد این کشور شاهد بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در اروپا باشد.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت پروفسور جرمی فارِر رئیس بنیاد ولکام تراست و کارشناس بیماریهای عفونی در گروه مشاوره علمی سیج گفت تلفات تقریبا ده هزار نفری در انگلیس نشان داده است این کشور در اوضاعی مشابه دیگر کشورهایی قرار دارد که به شدت درگیر شیوع این ویروس اند.
جرمی فارِر در پاسخ به این سوال مجری شبکه خبری بی بی سی که آیا احتمال دارد که اوضاع انگلیس بدتر شود، گفت "ممکن است. همچنان آمار مرگ و میر در انگلیس رو به افزایش است. امیدوارم به روند کاهش این آمار نزدیک شویم. اما اگر انگلیس وخیمترین اوضاع را در اروپا پیدا نکند، به طور قطع یکی از کشورهایی خواهد بود که به شدت درگیر ابن بیماری همه گیر خواهد شد. "
وی به آلمان به عنوان کشوری که آمار مرگ و میر در آن پایینتر است، اشاره کرد و گفت "از همان ابتدا آلمان در وسعت قابل توجهی آزمایش تشخیص کرونا را انجام و این کار را ادامه داد و در همین حال افراد را ایزوله و از افرادی که بیمار شده بودند، مراقبت کرد. " جرمی فارِر افزود "آلمان با ایزوله کردن افرادی که جواب آزمایش آنها مثبت بود، از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کرد. بدون تردید انگلیس باید از این عملکرد آلمان درس بگیرد. "
رئیس بنیاد ولکام تراست گفت انجام دادن آزمایشها در جامعه شیوهای بود که به آلمان فرصت داد برای مدیریت کردن این بحران زمان بخرد. این اقدام به آلمان شش تا هشت هفته بیشتر زمان داد تا مطمئن شود سیستمهای بهداشتی اش ظرفیت خود را افزایش دهند.
آمار مرگ و میر در انگلیس روز جمعه ۹۸۰ نفر بود که بیشتر از میزان مرگ و میر در اسپانیا و ایتالیا پیش از کاهش اوج همه گیری این بیماری در این دو کشور بود.
آمار مرگ و میر روزانه در فرانسه هم بیشتر از ۱۰۰۰ نفر بود، اما برخلاف انگلیس، فرانسه مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را در منزل و بین افرادی ثبت کرد که در بیمارستانها بستری شده بودند.
مطالعه جدید تحلیلگران دادههای پیشرو در جهان پیش بینی میکند که انگلیس به کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا تبدیل خواهد شد. این مطالعه همچنین پیش بینی کرده است که بیش از ۴۰ درصد از کل مرگ و میرها در این قاره خواهد بود.
موسسه سنجش و ارزشیابی سلامت در سیاتل هم براساس شیب افزایش مرگ و میر روزانه اوایل شیوع این ویروس، ۶۶ هزار مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ را تا ماه اوت با پیک ۳۰۰۰ مرگ در روز پیش بینی کرده است.
نخست وزیر بیمارستان را ترک کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که به کرونا مبتلا شده است، بیمارستان را ترک کرد، اما فورا فعالیت خود را از سر نخواهد گرفت.
پرستاران درصورت نداشتن تجهیزات از مراقبت بیماران کرونایی خودداری کنند
نشریه انگلیسی دیلی میل نوشت اتحادیه پرستاران در انگلیس اعلام کرده پرستاران میتوانند درصورت نداشتن تجهیزات محافظتی از مراقبت از بیماران کرونایی خودداری کنند.
کمبود داروهای مراقبتهای ویژه در انگلیس
دیلی میل نوشت بخشهای مراقبت ویژه (آی سی یو) در انگلیس با کمبود نسبی داروهای حیاتی از جمله برخی داروهای بیهوشی روبرو هستند.
روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس نوشت در حالی که واحدهای بیمارستانی از بیماران مبتلا به کرونا پر شده اند، جان افراد زیادی وابسته به داروهای ترکیبی و دستگاه تنفس مصنوعی است.
در همین حال دکتر ران دانیلز مشاور پزشکی گفت بیمارستانها به این علت که با کمبود دارو و تجهیزات روبرو هستند، به داروهای مهم جایگزین روی آورده اند. وی افزود تاکید زیادی بر استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی و نه داروهای حیاتی وجود دارد، زیرا بیمارانی که به مرحله استفاده از دستگاه تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه رسیده اند، به داروهای فشار و گردش خون نیز نیاز دارند.
دکتر دانیلز هشدار داد کیفیت مراقبت از همه بیماران احتمالا کاهش مییابد، زیرا داروهایی مانند نورادلنارین که نجات دهنده زندگی در حالت فشار خون پایین هستند، به عنوان جایگزین برای بیماران کمتر بدحال استفاده میشوند.
دولت انگلیس اعلام کرده است از افزایش تقاضا برای تعدادی از داروهای مراقبت ویژه اطلاع دارد. کیت ریج از مقامات درمانی انگلیس نیز در گفتگو با بی بی سی به طور خاص نگرانی خود را از احتمال در دسترس نبودن این داروها ابراز کرد.
سازمان مراقبت درمانی و اجتماعی با صدور بیانیهای اعلام کرد با صنایع، نهاد مراقبت درمانی و گروههای کارشناسی ملی مربوط همکاری نزدیک دارد تا از اجرای اقدامات احتیاطی برای برطرف کردن احتمال کمبودها، اطمینان حاصل کند.
در حالی که میزان مراجعه مردم به دندان پزشکان کاهش یافته است، میلیونها نفر از مردم انگلیس احتمالا از مراقبتهای دندان پزشکی محروم خواهند بود. یک پنجم از مطبهای دندان پزشکی اعلام کرده اند در آستانه ورشکستگی قرار دارند.
یک سوم جراحان انگلیس فاقد کیت محافظتی هستند
مقامات درمانی انگلیس هشدار داده اند که پزشکانی که بیماران آلوده به ویروس کرونا را درمان میکنند، به شکلی "وحشتناک" با کمبود تجهیزات محافظتی شخصی روبرو هستند و زندگی آنها در معرض خطر قرار دارد.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: یک نظر سنجی جدید نشان میدهد حدود یک سوم از جراحان در انگلیس میگویند به ماسک، گان و لباس کافی برای محافظت از خود دسترسی ندارند.
در همین حال کالج سلطنتی جراحان انگلیس که دیدگاههای ۱۹۷۸ نفر از جراحان و کارآموزان جراحی را جویا شده است، اعلام کرد کمبود گسترده وسایل محافظتی شخصی برای کارکنان پزشکی که به طور مستقیم در درمان کرونا مشارکت دارند، مایه شرمساری است.
سو هیل معاون رئیس کالج سلطنتی جراحان انگلیس گفت: " اغلب پزشکان و پرستاران جوان با وجود داشتن بچههای کوچک در خانه، بدون بهره مندی از وسایل محافظتی شخصی، خود را در وضعیت چالش بر انگیز و خطرناک قرار داده اند. این در حالی است که از لحاظ اخلاق حرفه ای، پذیرفتنی نیست که افراد زندگی خود را هنگام کار به خطر بیاندازند مگر اینکه وسایل محافظتی مناسب در اختیار داشته باشند. "
این یافتهها در حالی است که اختلاف فزایندهای در انگلیس روی داده است. مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس از کارکنان بخش درمانی خواسته است بیش از حد مجاز از لحاظ کلینیکی، از وسایل محافظتی شخصی استفاده نکنند. با این حال "کالج سلطنتی پرستاری" و "انجمن پزشکی انگلیس" از این سخنان هانکوک انتقاد کرده اند.
دفن قربانیان مسلمان کرونا در انگلیس در گور جمعی
با افزایش تلفات ناشی از شیوع کرونا در انگلیس، شیوه خاکسپاری مسلمان در انگلیس نیز دستخوش تغییراتی شده است.
به گزارش اسکای نیوز، «باغهای ابدی»، قبرستانی در جنوب لندن است که محل خاکسپاری مسلمانان پایتخت است. تعداد خاکسپاریها در این قبرستان اکنون و با افزایش تلفات شیوع کرونا در انگلیس، از ۵ خاکسپاری به ۳۰ عدد افزایش یافته است.
مسوولان قبرستان برای مدیریت این خاکسپاری ها، شیوه جدیدی موسوم به صف خاکسپاری به کار میبرند که بر اساس آن هر ده نفر در یک ردیف نزدیک به هم، اما در قبرهای جداگانهای به خاک سپرده میشوند.
قبرستان باغهای ابدی دو گور به طول ۱۰ متر و عرض ۲ متر آماده کرده است که در آن میتوان ۴۰ نفر را به خاک سپرد.
تنها در روز جمعه ۱۰ نفر در این قبرستان به خاک سپرده شدند. براساس سنتهای اسلامی اجساد بدون تابوت و با کفن به خاک سپرده شدند و سلیمان غنی، امام جماعت شهر لندن برای هر ده نفر آنها نماز خواند.
بیش از ۲ هزار نفر در نتیجه ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای لندن جان باخته اند.
مقام انگلیسی: قرنطینه ممکن است بیش از یک ماه طول بکشد
دیر سازمان ملی بهداشت انگلیس تأکید کرد قرنطینه در این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ممکن است بیش از یک ماه طول بکشد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، استفان پروئیس گفت: تصمیم اعمال قرنطینه در انگلیس برای مهار شیوع کرونا، ممکن است بیش از یک ماه طول بکشد.
پروئیس در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تمدید قرنطینه در انگلیس افزود: مبارزه با این ویروس، یک رویارویی بلندمدت است. ممکن است تعطیلیها بیش از دو هفته هم ادامه پیدا کند، زیرا مسئله مربوط به ادامه شیوع این ویروس در کشور است؛ بنابراین مسئله یک مدت کوتاه چند هفتهای نیست، بلکه مستلزم آن است که ما با آن رویارویی بلندمدت داشته باشیم.
تصاویری از بزهای شهر ساحلی لیاندودو در انگلیس
به دنبال شیوع کرونا و اعمال منع رفت و آمد در انگلیس، بزهای شهر ساحلی لیاندودو در انگلیس آزادانه در گشت و گذارند
تبعیض نژادی و قومیتی در انگلیس
پایگاه اینترنتی سی ان ان (CNN) در گزارشی به قلم تارا جان و آلیشا خالق با عنوان "آیا جامعه اقلیت انگلیس به شکلی نابرابر تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است؟ نبود دادههای دولتی کافی، پاسخ به این پرسش را دشوار میکند" به بررسی نرخ بالای ابتلای اقلیتهای نژادی و سیاه پوستان به بیماری کووید-۱۹ در انگلیس پرداخت و در این باره نوشت: شمار قابل توجهی از کارکنان بخش بهداشت و سلامت که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده اند، دارای پیش زمینههای اقلیت قومی بوده اند.
۱۰ پزشکی که پیش از سایر پزشکان در انگلیس، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند، همگی دارای پیش زمینههای اقلیتی بودند؛ بنابراین نباید گفت ویروس کرونا میان افراد مختلف، تبعیض قایل نیست. همچنین با شدت گرفتن تلاشها برای مقابله با ویروس کرونا در انگلیس، اکنون مشخص شده است افراد رنگین پوست، نقش سربازان پیاده نظام را در مقابله با این ویروس به عهده دارند، به شکلی که نزدیک به نیمی از کارکنان بخش بهداشت و درمان شاغل در سازمان خدمات ملی سلامت انگلیس، دارای پیش زمینههای اقلیتی هستند. همچنین نزدیک به یک سوم پزشکان در انگلیس، مهاجر هستند.
در این مقاله آمده است برخی میگویند ویروس کرونا، تبعیض قایل نمیشود. اما اظهارنظرها، نتایج پژوهشها و گزارشهای منتشر شده در خصوص مرگ و میر کارکنان خط مقدم مبارزه با این ویروس در انگلیس، حاکی از آن است که این سخن (که ویروس کرونا تبعیض قایل نمیشود)، ممکن است نادرست باشد.
در سر تا سر انگلیس، تا کنون مراسم بزرگداشت و تقدیر از چندین نفر از افراد شاغل در حوزه بهداشت و سلامت برگزار شده است که بر اساس گزارش ها، به علت عوارض ناشی از آلودگی به ویروس کرونا فوت کرده اند. برخی از این افراد از اعضای اقلیتهای سیاهپوست یا آسیایی بودند.
رئیس اتحادیه پزشکان انگلیس موسوم به «انجمن پزشکی انگلیس» نیز در گفتگویی با روزنامه گاردین، خواستار تحقیقات دولت درباره این موضوع شد که آیا اقلیتها در برابر بیماری کووید-۱۹ آسیب پذیری بیشتری دارند یا نه.
بیماری کووید-۱۹ خانوادههای انگلیسی را از هم جدا و اقتصاد این کشور را فلج کرده است. اکنون این پرسش در رسانههای انگلیسی بارها مطرح میشود که آیا این بیماری، تاثیری نابرابر را بر گروههای اقلیت در انگلیس دارد؟
هنوز زمان پایان قرنطینه در فرانسه فرا نرسیده است
یک شب پیش از سخنرانی تلویزیونی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به مناسبت عید پاک اعلام شد فشار بر روی بیمارستانها همچنان سنگین است و بیمارستانها همچنان با موج بیماران ویروس کرونا رو به رو هستند؛ بنابراین برای مردم فرانسه که از آنها خواسته شده است برای عید پاک در خانه بمانند، هنوز زمان پایان قرنطینه فرا نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، اگرچه طبق آمار اعلام شده در روز شنبه توسط مسئولان بهداشتی شمار بیماران بخش مراقبتهای ویژه در فرانسه رو به کاهش است، اما کووید ۱۹ همچنان قربانیهای زیادی میگیرد.
در مجموع و بر اساس آخرین آمار رسمی ۱۳ هزارو ۸۳۲ نفر در فرانسه تاکنون بر اثر کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند. طبق آخرین آمار ۲۴ ساعته ۳۴۵ نفر در بیمارستان و ۲۹۰ در مراکز نگهداری سالمندان و سایر مراکز درمانی جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند. برای سومین شب متوالی تعداد بیماران بخش مراقبتهای ویژه در ۲۴ ساعت کاهش یافت. در حال حاضر ۶ هزار و ۸۸۳ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه هستند که در مقایسه با یک شب قبل با کاهش ۱۲۱ نفری و در مقایسه با چهارشنبه شب با کاهش ۲۶۵ نفری همراه بود. اما این کاهش به معنای پایان قرنطینه نیست و بیش از هر زمان دیگری از فرانسویها خواسته شده است که در خانه بمانند.
ژروم سالومون دبیر کل بهداشت فرانسه در مورد هرگونه خوش بینی بیش از اندازه در این زمینه هشدار داد و گفت زمان پایان قرنطینه فرا نرسیده است. با ماندن شما در خانه است که زندگیها را نجات میدهد. این اقدام بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.
برونو مگاربان رئیس بخش مراقبتهای ویژه و سم شناسی بیمارستان لری بوآزیر پاریس گفت باید به شدت مراقب باشیم. اگر به سرعت به تدابیر قرنطینه پایان دهیم ممکن است ویروس دوباره چرخه خود را آغاز کند.
ناو هواپیما بر شارل دو گل که ۵۰ تن از نیروهای آن به ویروس کرونا آلوده شده اند قرار است عصر روز یکشنبه به تولون برسد. خدمه این ناو قرنطینه خواهند شد و همه ناو و هواپیماهای آن ضد عفونی خواهند شد. کاپیتان اریک لاوو سخنگوی نیروی دریایی فرانسه گفت این کار بزرگی است که پیش از این هرگز انجام نشده بود.
کریستین برشو ویروس شناس و رئیس سابق انسرم و انستیتو پاستور که هم اکنون ریاست شبکه جهانی ویروسها را برعهده دارد میگوید قرنطینه مطمئنترین راه است، زیرا همه ما در انتظار واکسن هستیم، اما واکسن پیش از ۱۸ ماه یا بهتر بگوییم دو سال در دسترس نخواهد بود.
همزمان با تعطیلات عید پاک در حالی که در بخش گستردهای از فرانسه زمان تعطیلات مدارس است و رکورد گرما این هفته در شمال فرانسه شکسته شد، نظارتها در شماری از مناطق تشدید شد.
طبق نظرسنجی جدید ایفوپ برای روزنامه لوژورنال دو دیمانش در حالی که انتظار میرود مکرون در سخنرانی دوشنبه شب خود زمان تمدید دوباره قرنطینه را که از ۱۷ مارس آغاز شده است اعلام کرد اعتماد مردم فرانسه به دولت این کشور برای مقابله با بحران بهداشتی و اقتصادی ویروس کرونا کاهش یافته است. بر اساس این نظرسنجی در مجموع ۳۸ درصد افراد شرکت کننده به طور کامل به دولت برای مقابله با اپیدمی و تبعات آن اعتماد دارند.
علاوه بر قرنطینه انتظار میرود مکرون در مورد لزوم یا عدم لزوم استفاده همگانی از ماسک صحبت کند. سیبت اندیای سخنگوی دولت اعلام کرد تنها مسائل در چارچوب راهبرد قرنطینه مطرح میشود.
اما در حال حاضر مسائل مربوط به دوران پس از قرنطینه هم مطرح است. ژیل لو ژاندر رئیس حزب جمهوری به پیش در مجلس ملی میگوید اصلاحات قانون بازنشستگی باید کنار گذاشته شود، زیرا مانع از دستیابی به توافق پس از بحران بهداشتی میشود. از دیدگاه وی دوران پس از بحران بهداشتی همانند قبل ازآن نخواهد بود. وی در گفتگو با لوژورنال دو دیمانش گفت باید با بازآفرینی الگوهای خود در سطح فرانسه، اروپا و جهان به آرمانهای جدید پاسخ دهیم.
علاوه بر این شماری از مقامات اقتصادی فرانسه روز شنبه از کارگران فرانسوی خواستند پس از پایان قرنطینه و از سرگیری فعالیتها به سرعت کارها را آغاز کنند تا به جهش اقتصادی دست یابند.
بازگرداندن جت خصوصی حامل گردشگران از جنوب فرانسه
به گزارش سی ان ان، گروهی از مسافران که سوار بر یک جت خصوصی برای گذراندن تعطیلات خود از لندن به جنوب فراسه رفته بودند توسط پلیس فرانسه برگردانده شدند.
فرودگاه مارسی فرانسه چهارم آوریل به پلیس مرزی این کشور اطلاع داد که یک شرکت انگلیسی قصد دارد ۱۰ مسافر از کشورهای کرواسی، فرانسه، المان، رومانی و اوکراین را سوار بر جتی خصوصی از لندن راهی مارسی کند. این مسافران ۷ مرد بین ۴۰ تا ۵۰ سال و ۳ زن حدود ۲۵ سال بودند که قصد داشتند به کن بروند.
از میان ۱۰ مسافر این هواپیما، ۹ تای آنها از جمله سه شهروند فرانسه به لندن بازگردانده شدند و مسافر اوکراینی راهی برلین شد.
فرانسه به دلیل شیوع کرونا تحت قرنطینه سراسری قرار دارد و شهروندان خارجی تنها به دلایل خاص مانند مسائل پزشکی میتوانند وارد این کشور شوند.
مسئول یک گروه خیریه در انگلیس: کادر درمانی به دولت اعتماد ندارندسوزانه هوئیت از مسئوولان موسسه خیریه رویال اوستپروسیس (Royal Osteoporosis) انگلیس گفت: کادر درمانی بیمارستانها به مقامات دولت این کشور در تامین امکانات و تجهیزات اعتماد ندارند.
هوئیت گفت: نگرانی ما بیش از مرگ ۱۹ نفر از کادر درمانی بیمارستانها است. این نگرانی وجود دارد که در این آمار شمار مرگ و میر داروسازها و دیگر کارکنان و پرستاران خانگی ذکر نشده باشد. قطعا ما میدانیم که آنها به تجهیزات حفاظت بهداشتی دسترسی ندارند. ما با راه اندازی این اپلیکیشن قصد داریم که شکافهای موجود در رابطه با کمبود تجهیزات حفاظت پزشکی را کاهش دهیم. هیچ شکی وجود ندارد که مسئوولیت تامین تجهیزات حفاظت بهداشتی برعهده دولت است. وضعیت در حال بهتر شدن است، اما آنچه که دولت لازم است که انجام دهد این است که بداند که هنوز کمبودها و شکافهایی وجود دارد. ما باید اجازه دهیم که کادر درمانی بیمارستانها به صراحت در این رابطه حرف خود را بزنند.
وی افزود:به نظرم هیچ فردی نباید کارکنان بیمارستانها را در وضعیت کنونی فریب بدهد. آنها در خط مقدم هستند. موضوعی که لازم است به آن اشاره شود این است که دستورالعمل استفاده از تجهیزات محافظ شخصی مبهم بوده است. در ابتدا دستورالعملی برای استفاده از لباسهای محافظ پزشکی اعلام شده است و سپس این دستورالعمل تغییر کرده است. این موضوع سبب شده است که بسیاری از کارکنان بخش درمانی بیمارستانها احساس کنند که در وضعیت نامناسبی قرار دارند و از آنها به خوبی محافظت نمیشود. مشکلی که وجود دارد این است که تصویری مبهم هم اکنون در برابر کارکنان بیمارستانها وجوددارد. ما امیدواریم که این وضعیت شفاف شود. ما هم اکنون باید تمام تلاش خود را برای نشان دادن حمایت خود از کادر درمانی بیمارستانها نشان دهیم. آنها در خط مقدم قرار دارند و اعتماد خودرا به دولت در انجام کارشان از دست داده اند. آنها میتوانند جان بسیاری از افراد را نجات دهند و باید از آنها محافظت شود.
قدردانی وزیر انگلیسی از کمکهای ترکیه
وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت انگلیس از کمکهای ترکیه به کشورش برای مقابله با بیماری کرونا قدردانی کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، وندی مورتون با اشاره به کمکهای بهداشتی و تجهیزات طبی که ترکیه روز جمعه با یک فروند هواپیمای متعلق به نیروی هوایی این کشور به انگلیس ارسال کرد, این کمکها را سخاوتمندانه توصیف کرد.
وی تصویری از کمکهایی که ترکیه به کشورش ارسال کرده است در صفحه شخصی خود در تویتر منتشر کرد و این اقدام ترکیه را نشانه روابط مستحکم دوستانه ترکیه و انگلیس دانست.
وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت انگلیس نوشت: مایلم از مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه و فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه بخاطر ارسال ۲۵۰ هزار تجهیزات محافظ شخصی به انگلیس تشکر کنم.
مجازات ناقضان ممنوعیت از خانه در ترکیه
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد: تقریبا همه ساکنان ۳۱ استان ترکیه ممنوعیت خروج از خانه را که دولت این کشور به مدت ۴۸ ساعت در این استانها (از جمله آنکارا و استانبول) اعلام کرده است، رعایت کرده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه قرار چاپ ترکیه , وزارت کشور ترکیه با صدور بیانیهای از اینکه ۶۳ میلیون و ۶۴۰ هزار نفر که ساکنان این استانها هستند تقریبا همگی این ممنوعیت را رعایت کردند, ابراز خشنودی کرد.
وزارت کشور ترکیه افزود: شمار کمی از ساکنان این استانها ممنوعیت اعلام شده را رعایت نکردند و ۲ هزار و ۷۵۶ نفر که این ممنوعیت را نقض کرده بودند جریمه شدند و یا تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.
شایان ذکر است ممنوعیت ۴۸ ساعته خروج از خانه که در ۳۱ استان ترکیه اعلام شده است, ساعت ۲۴ امشب پایان خواهد یافت.
دو هزار و ۱۸۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه از دو هزار و ۱۸۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
اعلام ناگهانی قرنطینه مردم را به وحشت انداخت
اعلام ناگهانی وضع مقررات قرنطینه در ترکیه، موجب شد که مردم نیمه شب برای خرید مایحتاج خود در برابر فروشگاهها صفهای طویل ایجاد کنند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: در ترکیه به مدت ۴۸ ساعت و بسیار سختگیرانه مقررات قرنطینه به اجرا گذاشته شد. ساکنان ۳۱ شهر از جمله استانبول و آنکارا در قرنطینه هستند و به جز نانواییها و داروخانهها و حمل و نقل شهری مابقی فعالیتهای اقتصادی غیرفعال خواهند بود.
گزارشگر شبکه فرانس ۲۴ گفت: میدان معروف تقسیم خالی است. اطراف تنگه بسفر که معمولا مملو از جمعیت بود، نیز خالی از جمعیت شده است. در استانبول و آنکارا پایتخت ترکیه و به طور کلی در ۳۱ شهر بزرگ این کشور، مردم از روز شنبه حق ندارند از خانههای شان خارج شوند و این وضع تا پایان روز یکشنبه ادامه خواهد داشت. پلیس نیز نظارت بر این قانون را بر عهده دارد. این قرنطینه ۴۸ ساعته با هدف جلوگیری از گردش و پیک نیک مردم ترکیه اعمال میشود. پس از وحشت مردم ترکیه در عصر روز جمعه، سکوتی ناگهانی همه جا را فرا گرفت. مردم جمعه شب در برابر فروشگاهها صفهای طویل ایجاد کردند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یک شهروند را پخش کرد. این زن گفت: من هرگز این وقت شب از خانه خارج نمیشوم. اما وقتی آنها گفتند که ما در روزهای پایان هفته باید در قرنطینه باشیم، سریعا از خانه خارج شدم. چه کار دیگری میتوانستم انجام بدهم؟ به خودم گفتم باید برای خرید میوه و آب برای دو روز از خانه خارج شوم.
یک زن دیگر گفت ما مجبوریم این ساعت از شب از خانه خارج شویم. برای این که آنها (مقامات دولتی) در دقایق آخر به ما گفتند که در روزهای آخر هفته باید در قرنطینه باشیم. ما در خانه هیچی نداریم.
گزارشگر ادامه داد: مقررات قرنطینه بسیار سختگیرانه هستند. هیچ کس جز ضرورتهای پزشکی، به هیچ دلیلی حق خروج از خانه را ندارد. برخی از نهادهای پزشکی و همچنین مخالفان دولت ترکیه از هفتهها پیش خواهان وضع مقررات قرنطنه شده بودند. به گفته اکرم امام اوغلو شهردار استانبول، وی پیش از اعلام وضع مقررات قرنطینه از این تصمیم آگاه نبوده است. در روزهای اخیر، ویروس کرونا در ترکیه گسترش یافته است. از عصر جمعه بیش از ۵ هزار مبتلای جدید در این کشور شناسایی شده اند.
قبرس شمالی همه مرزهای زمینی و هوایی خود را بست
بخش ترک نشین قبرس در چارچوب تدابیر مقابله با شیوع کرونا همه مرزهای زمینی و هوایی خود را تا ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت) بست.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه صباح چاپ ترکیه، بر اساس تصمیمات هیئت دولت قبرس شمالی فقط اتباع بخش ترک نشین و یا خانوادههای آنان میتوانند در این مدت وارد قبرس شمالی شوند و شهروندان کشورهای دیگر تا تاریخ مذکور اجازه ورود به این منطقه را نخواهند داشت. همچنین سفر کشتیهای مسافربری به بخش ترک نشین قبرس نیز تا ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) غیر از موارد ضروری ممنوع شده است.
قدرت اوزرسوی وزیر امور خارجه بخش ترک نشین قبرس گفت: در چارچوب تدابیر مقابله با شیوع کرونا ورود کارکنان سازمانهای بین المللی , دیپلماتها و کارکنان سازمان ملل از بخش یونانی نشین به بخش ترک نشین قبرس نیز به مدت یک هفته متوقف میشود.
شمار مبتلایان به کرونا در بخش ترک نشین قبرس ۹۹ نفر اعلام شده است. تاکنون سه تن بر اثر ابتلا به این بیماری در بخش ترک نشین قبرس جان خود را از دست داده اند. شمار مبتلایان به کرونا در بخش یونانی نشین قبرس نیز ۶۱۶ نفر اعلام شده است. تاکنون در بخش یونانی نشین قبرس ۱۵ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.
افزایش ابتلا به کرونا در روسیه
فشار شدید بر بیمارستانها در مسکو
سخنگوی کرملین اعلام کرد با افزایش شیوع ویروس کرونا، بیمارستانها در مسکو پایتخت روسیه، زیر فشار قرار دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، دیمتری پسکوف اعلام کرد بیمارستانها در مسکو به علت افزایش مستمر شمار مبتلایان به کرونا، زیر فشار قرار گرفته اند. اوضاع در مسکو و سن پترزبورگ به شدت پر تنش است، زیرا شمار مبتلایان همچنان در حال افزایش است.
گفتنی است نیروهای ارتش روسیه برای ضد عفونی کردن خیابانها وارد عمل شده اند.
تشدید اقدامات قرنطینه خانگی در مسکو
شهردار مسکو از تشدید اقدامات قرنطینه خانگی و به تعلیق درآمدن کار بیشتر نهادها از دوشنبه آینده خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، مقامات روسیه از ابتلای هزار و ۶۶۷ نفر به کرونا طی یک روز خبر دادند. این در حالی است که شمار مبتلایان در مقایسه با روز گذشته کاهش یافته است؛ اما شمار کل مبتلایان در این کشور به بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است. مقامات همچنین از بهبودی ۲۵۰ نفر نیز خبر دادند و شمار بهبود یافتگان به هزار نفر رسید. مقامات همچنین از اتخاذ اقدامات بیشتر در برخی مناطق اداری از جمله مسکو برای مقابله با شیوع کرونا خبر دادند. سرگئی سوبیانین شهردار مسکو هم از تشدید اقدامات قرنطینه خانگی و به تعلیق در آمدن کار بیشتر نهادها از دوشنبه آینده همچنین اعمال سامانه مجوزهای الکترونیکی برای آمد و شد داخل مسکو و حومه آن خبر داد. استفاده از این سامانه در مرحله کنونی شامل آمد و شد خودروهای شخصی و وسائط نقلیه میشود.
خبرنگار این شبکه گفت: قرنطینه خانگی شامل همه گروههای مردم روسیه در ردههای سنی مختلف شده و این موضوع باعث گردیده است، مسکو بر خلاف معمول خالی از سکنه به نظر برسد. با وجود آنکه بسیاری در عمل به این اقدامات پایبند هستند، اما پلیس روسیه گروههای سواره و پیاده رو را برای گشت زنی اعزام کرده است تا از نظم و پایبندی شهروندان به قوانین اطمینان حاصل کند. روسیه از همه توان خود از پزشکان گرفته تا دانشمندان برای مقابله با کرونا استفاده میکند. نقش نیروهای امنیتی در این جنگ برای حفظ سلامت کشور و شهروندان بارز است.
یکی از افسران پلیس گفت: ما برای آگاه سازی با شهروندانی که بیرون آمده اند یا به سوی مراکز تجاری میروند، حرف میزنیم. همچنین برای آنها تصمیمات شهردار شهر را که مبتنی بر در خانه ماندن به جز مواقع ضروری برای بیرون آمدن است، شرح میدهیم.
یکی از افسران نیروهای گشت زنی گفت: ابلاغیهای درباره تمجع شهروندان به دست ما رسیده است. اکنون به آنجا میرویم. اگر معلوم شود این موضوع حقیقت دارد، با آنها صحبت میکنیم.
خبرنگار در پایان گفت: با وجود آنکه مقامات از همه خواسته اند، در خانه بمانند؛ اما برخی از شهروندان همچنان دستور العملها را نقض میکنند.
افزایش تصاعدی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه
با شناسایی ۲هزار و ۱۸۶ فرد جدید مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، شمار کل مبتلایان در روسیه به ۱۵ هزار و ۷۷۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، این نخستین بار است که در یک شبانه روز بیش از ۲ هزار مورد ابتلا در این کشور به ثبت میرسد.
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد در شبانه روز گذشته ۲۴ بیمار مبتلا به کروناویروس جان باختند تا در مجموع شمار درگذشتگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۱۳۰ نفر برسد.
در پایتخت روسبه همچون روزهای گذشته، بیشترین تعداد موارد ابتلا به کروناویروس شناسایی شده است.
تنها طی شبانه روز گذشته در مسکو یک هزار و ۳۰۶ ابتلای قطعی به ثبت رسیده است.
سرگئی سابیانین شهردار مسکو اعلام کرده است، به دلیل افزایش گسترده شیوع کرونا در پایتخت روسیه، از فردا دوشنبه تردد شهروندان و خودروهای شخصی در مسکو فقط با مجوز ویژه امکانپذیر است.
ترافیک آمبولانسها در مسکو همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا
شبکه راشاتودی از تردد زیاد آمبولانسها به بیمارستانها و مراکز درمانی مسکو در پی تشدید شیوع ویروس کرونا در این شهر از روسیه خبر داد.
شبکه تلویزیونی راشاتودی اعلام کرد همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در شهر مسکو شاهد ورود و خروج تعداد بسیار زیادی از خودروهای آمبولانس به بیمارستانها و مراکز درمانی مسکو هستیم و افزایش تردد این خودروها در اطراف بیمارستان به سنگین شدن ترافیک منجر شده است.
شبکه راشاتودی افزود در حالی که از مدتی قبل و در پی شیوع ویروس کرونا در شهر مسکو و تعطیلی نسبی آن خبری از ترافیک سنگین در خیابانهای آن نبود، ولی اکنون مسئولان بخش اورژانس مسکو با مشکل دیگری مواجه هستند که آن هم تردد زیاد آمبولانسها حامل مبتلایان به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی این شهر است. روز جمعه تصاویری از صف طولانی آمبولانسها با افراد مبتلا به کرونا در برابر بیمارستان نظامیان در مسکو و خیابانهای اطراف آن منتشر شد.
شبکه راشاتودی افزود تنها در مسکو شاهد تردد پرتعداد آمبولانسها به بیمارستانها نبوده ایم در مناطق دیگر از جمله در شهر "خیمکی" در جنوب روسیه هم تصاویری از تردد پرتعداد آمبولانسها به مراکز درمانی این شهر در پی تشدید شیوع ویروس کرونا در آن منتشر شده است. اکثر این آمبولانس حامل افراد مبتلا به کرونا هستند.
مسئولان بخش مقابله با کرونا در روسیه گفته اند در روزهای اخیر تعداد مبتلایان به کرونا در مناطق مختلف این کشور به شدت افزایش یافته است. مراکز درمانی در روسیه هم میگویند افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور فشارها بر آنها را افزایش داده است.
تصاویری از مسکو در قرنطینه
بازداشت فردی که دکمههای آسانسور مجتمع مسکونی را به بزاق دهان آلوده میکرد
نیروی پلیس قزاقستان، فردی که دکمههای آسانسور مجتمع مسکونی را به بزاق دهان آلوده میکرد، بازداشت کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آلماتی، پلیس شهر آلماتی اعلام کرد: فردی که در مجتمع مسکونی به نام شهر آل تائو (آل تائو سیتی) دکمههای آسانسور را با بزاق خود آلوده میکرد، بازداشت و به پانزده روز زندان محکوم شد.
این فرد با ابراز ندامت از کار خود از همه ساکنان این مجتمع مسکونی به خاطر کار خود عذرخواهی کرد.
حمل تجهیزات پزشکی ویروس کرونا با بزرگترین هواپیمای جهان
هواپیمای آنتونوف AN -۲۲۵ که تا کنون بزرگترین هواپیمای جهان شناخته شده است، حاوی تجهیزات پزشکی برای ویروس کرونا در فرودگاه شهر آلماتی فرود آمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، مبدا پروازی این سنگینترین هواپیما باری جهان از کشور چین بود و پس از سوخت گیری در فرودگاه آلماتی تجهیزات پزشکی را به کشور لهستان انتقال میدهد.
هواپیمای آنتونوف AN -۲۲۵ سنگینترین هواپیمای باری جهان است که تاکنون پرواز کرده است و طول بال آن حدود ۸۵ متر است و تاکنون دویست و پنجاه رکورد جهانی برای خود ثبت کرده است.
درخواست ایرانیان مقیم لهستان برای بازگشت به ایران
ایرانیان مقیم لهستان با بوجود آمدن شرایط قرنطینه، بازگشت به ایران را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ورشو، ایرانیان مقیم لهستان با بوجود آمدن شرایط قرنطینه در شهرهای لهستان، درخواست بازگشت به وطن را به سفارت جمهوری اسلامی ایران در ورشو ارائه کردند.
تعطیلی فرودگاههای لهستان و نبود خط مستقیم هوایی بین ورشو- تهران معضلی است که سفارت جمهوری اسلامی ایران در لهستان؛ وزارت امور خارجه و ستاد مقابله با کرونا برای آن در حال تصمیم گیری هستند.
وزارت امور خارجه لهستان هم اعلام کرد: خارجیان و از جمله ایرانیان که اعتبار ویزا آنان به پایان رسیده است تا یک ماه پس از برگشت به وضعیت عادی فرصت دارند نسبت به تمدید ویزا خود اقدام کنند.
ردیابی تلفنی مردم در ارمنستان برای مبارزه با شیوع کرونا