به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: براساس راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس، مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شدهای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارد و برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستور العمل کشوری انجام میشود.
در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانهها قرار دارند.
مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی مشابه هستند و میتوان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، به عنوان مثال میتوان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.
برای افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها استفاده شود.
با توجه به این که پیاز خام حاوی ویتامین C است میتوان روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است، استفاده شود.
با توجه به نقش ویتامینهای E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E نظیر روغنهای مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود.
از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری شود.
روزانه میتوان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود.
روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیها برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) برای ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده شود.
مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.