به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد باقر نوبخت در مراسم امضای شش قرارداد سرمایه گذاری ریلی و بهره برداری ویدئو کنفرانسی ازطرحهای ناوگان ریلی گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای تملک سرمایهای یا همان طرحهای عمرانی پرداخت شده و این در حالی است که سال گذشته این میزان ۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: غیر از ۶۰ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی که عمده آن برای راه آهن بوده، دولت با گرفتن وام از صندوق توسعه ملی طرح خط راه آهن ششصد کیلومتری چاربهار به زاهدان را در دست اجرا دارد که هزینه آن به صورت نقد پرداخت میشود ضمن اینکه برای مثلث گردشگری اصفهان، یزد و شیراز که فقط قطعه یزد به شیراز متصل نیست هم اکنون خط راه آهن یزد به اقلید را در حال اجرا داریم که سال آینده به بهره برداری میرسد.
نوبخت گفت: علاوه بر اینها از محل تبصره ۱۸ که تلفیقی از منابع دولتی، صندوق توسعه ملی و بانک هاست دولت باوام گرفتن از صندوق توسعه ملی و تبدیل کردن آن به ریال برای هشت طرح توسعهای و اشتغال آفرین در حال هزینه کردن است که تاکنون ۲۰ درصد منابع هزینه شده و در حالی وارد سال آینده میشویم که ۵ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پول نقد داریم یعنی کسانی که در تبصره ۱۸ مشارکت میکنند اطمینان داشته باشند که پول آنها به صورت نقد پرداخت میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بیرحمان تاریخ، بالاترین تحریمها را حتی بر غذا و داروی کشور نیز وضع کردند، گفت: برای غذا و داروی کشور هیچ مجوزی از تحریم کنندگان نداریم و آنچه که در بخش غذا و دارو انجام میشود تلاشهای فعالان اقتصادی در دور زدن تحریم هاست.
نوبخت افزود: صنعتگران و فعالان اقتصادی که در این جلسه هم حضور دارند با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا برای توسعه کشور پای کار هستند از این رو از نمایندگان بخش خصوصی و سرمایه گذاران که فعالانه در کناردولت و برای توسعه کشورحضور دارند تشکر میکنم.
وی همچنین گفت: عموم کارمندان دولت که از مزایای فصل دهم استفاده نکردند این مزایا و افزایش قانونی در حقوق اسفند ۹۸ آنها اعمال شده که دریافت میکنند البته چند دستگاهی هم که باقی مانده اند هم تا پایان سال این مزایا و افزایش قانونی را اعمال خواهند کرد.
انعقاد ۶ قرارداد سرمایه گذاری ریلی و زیربنایی شش قرارداد سرمایهگذاری در حوزه ریلی و زیربنایی به ارزش ۱۳ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر راه و شهرسازی و ذینفعان امضا شد.
احداث خطوط فرعی ۶ مجتمع صنعتی و معدنی زیر مجموعه گل گهر، ساخت ۲۰۰ دستگاه واگن مخزن دار مخصوص حمل اسید و ۲۰۰ دستگاه ایزوتانک مخصوص حمل اسید با راه آهن، همچنین احداث خط فرعی و سایت بارگیری در خاتون آباد و توسعه تجهیزات بارگیری و تخلیه در مس سرچشمه و بندرعباس، ساخت ۶۰۰ دستگاه واگن باری کانتینربر به همراه احداث خط فرعی پتروشیمی مهاباد و خط فرعی پلیمر کرمانشاه از جمله طرحهای سرمایهگذاری است که سرمایهگذاری ۱۳ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال، عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان بنادر و دریانوردی به منظور افزایش سهم ریل از بندر، بهرهبرداری از طرحهای ریلی در حوزه فنی و زیربنایی به ارزش هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال و ورود ۳۲۲ ناوگان جدید به شبکه ریلی به ارزش ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از دیگر تفاهم نامههای امضا شده در این مراسم و طرحهایی است که به صورت ویدئو کنفرانسی به بهره برادری رسید.
با امضای این تفاهم نامه ها، ظرفیت سالانه حمل ریلی بار با افزایش ۱۶ و نیم میلیون تنی به ۶۶ و نیم میلیون تن میرسد.