به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی در ابتدای دویست و دومین جلسه شورا با یادآوری اینکه مدیریت شهری هماهنگ با وزارت بهداشت، در حال انجام وظایف محوله در مقابله با کروناست، افزود: در شرایطی هستیم که مردم دوران سختی را سپری میکنند و ماه پایانی سال دشوار ۱۳۹۸، شاهد بروز وضعی خاص در جامعه بدلیل ایپدمی کرونا هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با قدردانی از همه زحمتکشان در عرصه مقابله با کرونا، به ویژه دکتر زالی، رئیس ستاد مبارزه با کرونا در تهران و دکتر کرمی، مسئول ستاد مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این بیماری موجب شده است که هم سلامت جامعه تهدید شود و هم اقتصاد و معیشت بخش قابل توجهی از شهروندان که وابسته به رونق شب عید و ایام پایانی سال است، آسیب ببیند.
وی با اشاره به اینکه کارگران حوزه نظافت، گردشگری، غذایی، فروشندگان، تولیدکنندگان و دستفروشان و بسیاری از صنایع وابسته با اختلال در زندگی خود مواجه شده اند، افزود: اگر در بخش مقابله با کرونا، انتظار اصلی از دولت و حاکمیت برای اقدامات عمومی وجود دارد و شهروندان موظف به رعایت بهداشت فردی هستند، در حوزه معیشت و اقتصاد بخش قابل توجهی از جامعه که جزو حقوق بگیران دولت و نهادها نیستند، بار اصلی بر دوش خیرین و نیکوکاران است که در حد توان و بضاعت خود، فشار مضاعف بر نگرانی مربوط به سلامت را از پدران و مادرانی که در این ایام شرمنده فرزندان خود هستند، بردارد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سوانح طبیعی و بلایا، نوعی آزمون همنوع دوستی و انسانیت نیز هست، یادآور شد: خوشبختانه ایرانیان همواره از آن موفق بیرون آمده اند و در زلزله قبل و سیل ابتدای سال، شاهد جوشش احساسات انسانی و کمکهای مردم به آسیب دیدگان بودیم.
محسن هاشمی افزود: تشکلهای مردم نهاد یا سمنها که روز سمنها را نیز پشت سرگذاشتیم، ابزار کارآمدی برای سازماندهی و اثربخشی اقدامات داوطلبانه هستند که ستاد سمنهای شورای شهر تهران میتواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند.
وی ادامه داد: برای کاهش آسیبهای خانواده بزرگ مدیریت شهری نیز در این ایام پیک بیماری، تدابیری از قبیل کاهش نیروی انسانی مستقر در ادارات و تمرکز بر حوزه خدمات شهری و نظافت را میتوان پیش بینی کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران از اصحاب رسانه نیز خواست که توجه داشته باشند که ایجاد فضای پرتنش و افزودن به نگرانی عمومی، ایمنی را کاهش میدهد و میتوان در کنار اطلاع رسانی دقیق و به روز، امید را به جامعه تزریق و در میان زشتیهای بیماری، زیباییهای خدمت و همنوع دوستی را برجسته کرد.
سقف درآمدی بودجه ۹۹ شهرداری تهران تصویب شد
اعضای شورای شهر تهران سقف ۳۰ هزار و ۵۴۷ میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریالی درآمد شهرداری تهران برای سال آینده را به تصویب رساندند.
در دویست و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران اعضای شورای شهر تهران بررسی سقف درآمدی بودجه شهرداری برای سال آینده را در دستور کار خود قرار دادند.
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران درباره سقف درآمدی بودجه شهرداری توضیح داد: این سقف ۳۰ هزار و ۵۷۴ میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال در نظر گرفته شده است اگر اعضای شورا مخالفتی با این مساله دارند نظرات خود را اعلام کنند.
هیچ کدام از اعضای شورا با سقف درآمدی بودجه شهرداری برای سال آینده مخالفتی نکردند و در نهایت پس از رأی گیری سقف بودجه با ۱۳ رأی موافق، در صحن شورا به تصویب رسید.
استفاده از ۴ درصد بودجه شهرداری برای مقابله با حوادث پیشبینی نشده
اعضای شورای شهر تهران در جریان بررسی ماده واحده و تبصرههای بودجه شهرداری تهران با استفاده از ۴ درصد بودجه برای مقابله با حوادث پیشبینی نشده موافقت کردند.
بررسی ماده واحده و تبصرههای بودجه شهرداری تهران در سال ۹۹ در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
ناهید خدا کرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر در جریان بررسی تبصره ۱۲ بودجه ۱۳۹۹ شهرداری تهران مبنی بر اجازه به شهرداری درباره ورود به حوادث پیشبینی نشده اعم از سیل، توفان، زلزله، آتشسوزی و موارد مشابه در شهر تهران و توضیح اینکه شهرداری مجاز است تا سقف چهار درصد از سرجمع اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای را برای کنترل اوضاع و عادیسازی وضعیت هزینه کند، با اشاره به وضعیت حال حاضر تهران در مورد شیوع کرونا اضافه کرد: با اینکه در حال حاضر شرایط نامناسبی را در خصوص شیوع بیماری مسری کرونا میگذرانیم، اما جالب است که در این تبصره به بیماری مسری توجه نشده است، در شرایط فعلی همگان متوجه شدند که لازم است حتی یک بند جدا در این تبصره داشته باشیم.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران تاکید کرد حال که با اضافه شدن یک بند جدید در این تبصره موافق نیستید بهتر است در میان این حوادث پیشبینی نشده که اسمش در لایحه آمده است کلمه «بیماریهای مسری» را نیز به این حوادث پیشبینی نشده اضافه کنید.
حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به عنوان مخالف این پیشنهاد مطرح شده تصریح کرد: در بندهای «ب و پ» این تبصره اشاره شده که شهرداری تهران از بخش سرمایهای خود میتواند برای حوادث پیشبینی نشده استفاده کند و اضافه نشدن کلمه کرونا یا بیماری مسری به معنای بیتوجهی به این مهم نیست.
رسولی ادامه داد: در این تبصره به شهرداری اجازه دادهایم که تا سقف چهار درصد سرجمع اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای را برای کنترل اوضاع و عادیسازی وضعیت استفاده کنند و گذاشتن یک تبصره یا یک بند به معنای احترام گذاشتن نیست؛
پس از بررسیهای انجام شده، اعضای شورای شهر تهران با پیشنهاد خداکرمی مبنی بر اضافه شدن کلمه بیماریهای مسری در بند یک تبصره ۱۲ بودجه ۹۹ شهرداری تهران موافقت کردند.
بر پایه این مصوبه شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ مجاز است در صورت وقوع حوادث پیشبینی نشده از جمله سیل، طوفان، زلزله، بیماری مسری و ... تا سقف چهار درصد از اعتبارات هزینهها و تملک داراییهای سرمایهای خود را برای کنترل اوضاع هزینه کند.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران دولت ماسک و مواد ضدعفونی کننده استاندارد برای مترو، تاکسی و اتوبوس را تامین کند رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران طی تذکری به دولت خواستار تامین مواد ضدعفونی کننده استاندارد برای پاکسازی سطوح مترو، اتوبوس و مترو شد.
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران ضمن تشکر از سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران، گفت: این سازمان فعالیتهای متعددی را در تضمین سلامت مردم انجام میدهد و تلاش میکند تا با ضدعفونی کردن اماکن و وسایل حمل و نقل عمومی مخاطرات را کاهش بدهد.
او افزود: تذکری به سازمان برنامه و بودجه کشور دارم. علی رغم تلاشهای زیادی که انجام شده است، با کمبود مواد ضدعفونی کننده برای ضدعفونی مترو و تاکسی و اتوبوسها رو به رو هستیم. در شهر تهران ۶۰۰۰ اتوبوس و ۱۲۰۰ واگن مترو داریم که اینها شبانه ضدعفونی میشود.
وی ادامه داد: آقای نوبخت تامین اعتبار کند و هر چه زودتر این اقلام تهیه شود. ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی برای تاکسی و مترو و اتوبوس در دسترس قرار بگیرد و رانندگان این وسایل نقلیه بتوانند از حداقل امکانات بهرهمند شوند.
شهرداری انگیزه جدی در تشکیل سازمان گردشگری ندارد
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرداری مکلف به ارایه لایحه سازمان گردشگری در سال اول برنامه توسعه شده، اما با گذشت بیش از دوازده ماه از سال هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است.
محمدجواد حق شناس در دویست و دومین جلسه شورا در تذکری به معاونت اجتماعی شهرداری تهران، گفت: امروزه اهمیت گردشگری در ابعاد مختلف بر کسی پوشیده نیست و حتی در کوچکترین سکونتگاههای کشور این مقوله مورد توجه قرار دارد، اما در شهر تهران داستان به صورت دیگری است.
وی افزود: در راستای توسعه گردشگری در سال ۹۷ در ماده ۷۲ برنامه سوم توسعه شهر تهران شهرداری مکلف به ارایه لایحه سازمان گردشگری در پایان سال اول برنامه شده، اما با گذشت بیش از دوازده ماه از سال هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا گفت: به نظر میرسد انگیزه جدی وجود ندارد لذا به شهردار تهران تذکر میدهم نسبت به ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری هر چه سریعتر اقدام شود.
رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران
تهران، مرهون تدابیر و تمهیدات مدیریت شهری در پیشگیری از وقوع سیل است
رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: در سال جاری در دو مقطع شاهد بارشهای سیل آسا بودیم که خوشبختانه در هر دو مقطع فروردین و اسفند سیلی در تهران رخ نداد که به واسطه تدابیر و تمهیدات مدیریت شهری در پاک سازی مسیلها و لایروبی آنها بوده است.
زهرا نژادبهرام در دویست و دومین جلسه شورا با تشکر از نیروهای عملیاتی شهرداری تهران، گفت: باران چند روز گذشته که طی ۵۰ سال اخیر بی سابقه بود طراوت خاصی به شهر بخشید، اما در عین حال دغدغه مدیریت شهری در مناطق ۲۲ گانه در راستای پیشگیری از وقوع سیلاب بسیار بالا بود.
وی ادامه داد: ما بیش از ۷ مسیل و رود دره در تهران داریم که هر کدام میتواند منبعی برای وقوع احتمالی سیل باشد؛ لذا حضور موثر شهرداران نواحی و مناطق و استفاده از ظرفیتهای موجود در لایروبی مسیلها و نیز حضور موثر نیروهای عملیاتی شهرداری تهران سبب شد؛ روزهای آرامی را پشت سر بگذاریم.
نژادبهرام افزود: در سال جاری در دو مقطع فروردین و اسفند ماه تحت تاثیر بارشهای سیل آسا قرار داشت، ولی تمهیدات و تدابیر مدیریت شهری در پاک سازی مسیلها و رود درهها اقدام موثری در جلوگیری از بروز سیل بود که قابل تقدیر است.