پخش زنده
امروز: -
سطح زیر کشت گیاه زعفران کشور، در حال حاضر به ۱۱۳ هزار هکتار رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، آقای حسین زینلی با اشاره به اینکه زعفران یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است، افزود: هم اکنون نزدیک به یک میلیون نفر در زمینه کشت و کار این گیاه اشتغال دارند.
وی افزود: در ۱۱ سال گذشته بطور متوسط، هر ساله پنج هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاه زعفران در کشور اضافه شده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۲۸۰ تن زعفران به خارج از کشور صادر و ۳۵۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
وی افزود: بطور کلی در پنج ماهه سال جاری نیز به رغم همه موارد و مشکلات، ۷۶ تن زعفران به خارج صادر شده است.
آقای زینلی اضافه کرد: کشت گیاه زعفران از سوی کشورهای دیگر جهان نیز در حال توسعه است از این رو ضرورت دارد این محصول ارزانتر به دست بازارهای جهانی برسد.
وی گفت: زعفران در بین محصولات کشاورزی ایران، از اهمیت اقتصادی و اجتماعی بسیار بالایی برخوردار است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سازگاری با شرایط اقلیمی ایران، اشتغالزایی مناسب، ارزآوری بالا، نیاز آبی کم و ... از جمله مزیتهای مهم این محصول راهبردی کشاورزی است.
وی اضافه کرد: بالاترین سطح زیر کشت زعفران در حال حاضر مربوط به ایران است بنابراین باید به هر نحوی که امکان دارد با روشهای بهزراعی عملکرد تولید و با روشهای بهنژادی کیفیت این محصول را ارتقا بخشید.
آقای زینلی گفت: توسعه مکانیزاسیون یکی از روشهای بسیار مهمی که میتواند محصول زعفران را برای کشور، کشاورزان و صادر کنندگان اقتصادی کرد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از دو سال پیش تمرکز خود را بر روی توسعه مکانیزاسیون زعفران معطوف کرده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تا امسال هیچ نوع عملیاتی روی سورتینگ پیاز زعفران در کشور انجام نمیشد، اما خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته امسال برای نخستین بار، سورتینگ پیاز زعفران در ایران انجام و پیازهای عاری از هرگونه بیماری، با اندازههای مشخص به روشهای استاندارد بسته بندی و در اختیار کشاورزان برای کشت و کار قرار گرفت.
وی گفت: جدا از این، سال گذشته و امسال کشت پیاز زعفران در اغلب مزارع کشور به خصوص اراضی بزرگ و وسیع بصورت مکانیزه انجام شده است.
آقای زینلی با اشاره به اینکه دستگاههای کاشت پیاز زعفران در ایران بصورت فراوان وجود دارد، افزود: هم اکنون در زمینه کاشت این گیاه بصورت مکانیزه هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد.
وی گفت: امسال برای نخستین بار «برند ملی زعفران ایران» ثبت و «برند بین المللی زعفران ایران» نیز در حال ثبت شدن است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود:بغیر از این، نشان جغرافیایی زعفران ایران نیز به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد: مشکل اساسی در حوزه زعفران ایران این است که هنوز یک شرکت بزرگ هلدینگ در کشور وجود ندارد که بتواند با دنیا با یک زبان صحبت کند.
آقای زینلی در ادامه گفت: ایران در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا را تولید میکند بنابراین بایستی بتواند خود قیمت گذاری واحدی را هم انجام دهدنه اینکه خارجیها برای محصول زعفران ایران قیمت گذاری کنند.