پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: حالا که دشمن ما، منطق را نمیپذیرد، در برابر زور باید قدرت داشت
رئیس جمهور گفت: تفکر اینها این است که تمام زمینهای عالم را بگیرند یا بخرند. اخیرا پیشنهاد دادند جزیرهای عظیم و بزرگ را بالای دانمارک بخرند یا به زور بگیرند، تفکر این است، عالم را به زور میگیریم و یا میخیریم. یک همچین تفکری امروز در دنیا جایگاهی ندارد.
آقای روحانی افزود: اعتقاد ما بر این است که امروز ما در روزگاری زندگی میکنیم که همه ملتها صاحب احترام هستند. ما باید به حقوق همه ملتها و مردم در منطقه و خارج منطقه احترام بگذاریم. ما معتقدیم در هر کشوری مردم آن کشور حاکم آن کشور هستند و نه هیچ کس دیگر و ما نظامی هستیم که آغاز نظاممان، وسط نظام و در ادامه، آن را با رای پیش بردیم.
رئیس جمهور با اشاره به انتخاباتی که از ابتدا انقلاب در کشورمان برگزار شده است، گفت: بلافاصله بعد از آن، اولین انتخاباتی که برگزار شد مجلس قانون اساسی جدید در آن کشور شکل گرفت.
وی افزود: پس مبنای ما رای و نظر مردم است نه در داخل کشورمان بلکه همه جای دنیا مبنای ما رای و نظر مردم است.
رئیس جمهور گفت: ما امروز مواجه هستیم با کشورهایی که این مبانی را قبول ندارند. ممکن است با زبان بگویند دموکراسی را قبول دارند، اما نمیپذیرند و قبول ندارند.
رئیس جمهور افزود: وقتی میخواهند بروند افغانستان را بگیرند از مردم افغانستان نمیپرسند. همین امروز هم که میگویند که در افغانستان بمانیم یا نمانیم از مردم افغانستان اجازه نمیگیرند. در عراق اگر میخواهند پایگاه بزنند از مردم عراق اجازه نمیگیرند. در سوریه اگر میخواهند مردم را بمباران کنند از دولت قانونی سوریه اجازه نمیگیرند. در یمن اگر کشتار کنند با اجازه مردم وارد فضای آن کشور نمیشوند.
آقای روحانی گفت: دموکراسی را قبول ندارند نظر مردم را قبول ندارند، یک چیز برای آنها مطرح است و آن منافع آمریکاست، میگویند خلیج فارس و تنگه هرمز، ما که نفت نمیخواهیم از این جا ببریم که برای امنیتش فکر کنیم تفکر این است، میگوید اگر من بخواهم نفت ببرم برای امنیت تنگه هرمز فکر میکنم، چون من نفت نمیخواهم ببرم من اینجا یک نسخه میپیچم برای دیگران، میگویم دیگران که نفت ببرند بیایند امنیت اینجا را برقرار کنند یک پولی هم به من بدهند، حق مشاوره بگیرم و حق فرماندهی.
رئیس جمهور افزود: ما چنین اعتقادی نداریم، ما میگوییم آبراههای بین المللی برای همه باید امن باشد. سالها کشتیها ما در باب المندب منجی همه آنهایی بودند که تروریستها به آنها حمله میکنند. وقتی مردم عراق از ما تقاضا میکنند در برابر تروریست، نمیآییم محاسبه کنیم که آیا منفعت مادی برای مادارد. با تروریسم بجنگیم یا نه. ما میگوییم مردم عراق انسانهای شریف و همسایه ما در طول تاریخ و دوست ما مورد تجاوز تروریستها قرار گرفته است و از ما خواسته اند و ما دعوت آنها را اجابت میکنیم. این منطق ماست.
آقای روحانی گفت: منطق ما با منطق آمریکا نمیخواند. دو منطق رو درروی هم است. مشکل ما با آمریکا مشکل اقتصادی و سیاسی نیست مشکل استراتژیک و اساس تفکر و جهان بینی است که متفاوت است و ما معتقدیم تا زمانی که دنیا به این منطق بر نگردد امنیت برقرار نمیشود.
رئیس جمهور افزود: امنیت وقتی در جهان برقرار میشود که تمام کشورها متعهد به حقوق کشورهای دیگر باشند. همانطور که به حقوق کشور خودشان پایبند هستند به منافع کشورهای دیگرمعتقد باشند، آن وقت امنیت برقرار میشود فعلا این در حد یک آرزوست.
آقای روحانی گفت: حالا که اینچنین است پس ما باید در تمام زمینهها قدرتهای خودمان را بسیج کنیم حالا که دشمنان ما و حالا که طرف مقابل ما منطق را نمیپذیرد، اینجا جایی نیست که در برار زور، ما بخواهیم با منطق جواب بدهیم. طرف اگر موشک میفرستد ما بیاییم وسط میدان شروع کنیم یک سخنرانی کنیم، آقای موشک اینجا کشور ماست، اینجا مردم بی گناه هستند، آقای پرتاب کننده موشک اگر میتوانید دکمه را بزن تا موشک وسط هوا خودکشی کند و نیاید پایین، زور جوابش منطق نیست؛ منطق در برابر منطق، در برابر زور قدرت میخواهد.
رئیس جمهور تاکید کرد: وقتی طرف از زور میخواهد استفاده کند شما باید تمام توانتان را بکار بگیرید. اینجا دیگر میز مذاکره بدرد ما نمیخورد آنجایی که دشمن دارد از هواپیما، ناو جنگی، پهپاد و موشک برد بلند علیه ما استفاده میکند آنجا جایی است که ما باید برویم دنبال باور قدرت نظامی خودمان.
آقای روحانی افزود: اینجا ما «باور ۳۷۳» را نیاز داریم، اینجا ما باید سیستمی را بسازیم که حرکت دشمن را با فاصله بسیار زیاد بفهمیم و بعد بیایم سیستم خودمان را علیه آن تجاوز، قفل کنیم، موشکمان را پرتاب و آن را منهدم کنیم. حکمت ما الان این است اینجا باید با قوت کار را انجام دهیم.
ما باید روابطمان را با همسایگان و کشورهای دوست مستحکم کنیم
رئیس جمهور گفت: ما باید روابطمان را با همسایگان و کشورهای دوست در عمل مستحکم کنیم و فعالیت مشترک انجام دهیم و در کنار هم باشیم، دنیا هم به همین شکل کار میکند.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه ما امروز قدرت دفاعی توانمند و بسیار خوبی داریم، افزود: صنعت دفاعی ما باید همه شرکتهای خصوصی را به کار بگیرد، یک وقتی یک قطعهای وجود دارد که فناوری و چارچوبی دارد که طبقه بندی شده است، با این قسمت کاری نداریم، اما آن قسمتی که شاید بخشهای دیگر هم بتوانند تولید کنند، باید واسپاری کرد.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که در زمان جنگ آن روز که نیاز به خمپاره زیاد، گلوله و توپ زیاد داشتیم، چه کار میکردیم؟ گفت: کار را به همین کارخانه هایمان میسپردیم. همه را به میدان میآوردیم، زیرا نمیتوانستیم آن همه گلوله و خمپاره را از خارج بخریم، چون نه آنقدر پول و امکانات داشتیم و صنعت دفاعی ما محدود میتوانست تولید کند.
وی افزود: وقتی دیدیم برای حمل و نقل، ماشینهای نظامی ما کافی نیست از مردم کمک گرفتیم. وقتی دیدیم در جنگ، مهندس به اندازه کافی نداریم از مردم کمک گرفتیم، امروز هم همین است ما در صنعت دفاعی هر کجا میتوانیم به بیرون واگذار کنیم باید واگذار کنیم تا آنها درست کنند و هر جا ما میتوانیم به صنعت غیر دفاعی کمک کنیم این وظیفه ماست که این کار را انجام دهیم.
آقای روحانی با اشاره به تحریم اخیر در صنعت خودرو سازی گفت: در این تحریم اخیر، ما دچار مشکل شدیم چراکه قطعاتی میخواستیم که باید طبق قرارداد به ما میدادند، ولی ندادند، اما من بسیار خوشحالم که یکی از جاهایی که وارد عمل شد صنعت دفاعی ما بود که قطعه با کیفیت و شرایط خوب را ساخت و این به معنای آن است که ما در جنگ اقتصادی باید در کنار هم باشیم. در صنعت دفاعی هم باید در کنار هم باشیم و از همدیگر استمداد کنیم و کار را پیش ببریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مسئله دیگر، همکاری با دیگر کشورهاست، افزود: هر کشوری که چه در منطقه، چه مسلمان و چه دوست باید با آنها همکاری کنیم، زیرا همکاری کار را سهل و آسان میکند. ممکن است ما یک هواپیمای جنگنده مشترک بسازیم، یا یک تانک بسازیم، شنی اش را شما بسازید، موتور ش را شما بسازید، لوله اش را آن کشور و یا بدنه اش را آن کشور دیگر بسازد هیچ اشکال ندارد، ما با هم مشارکت میکنیم؛ دنیا هم به همین صورت دارد کار میکند.
آقای روحانی با بیان اینکه ما اگر بتوانیم با کشورهای دوستمان مشارکت کنیم، تمام صنایع دفاعی هم برای ما و هم برای طرف مقابل ارزانتر در میآید و رابطه ما مستحکم میشود، گفت: ارتباط با همسایگان و کشورهای دوست باید درعمل مستحکم شود. این که ما دائم با هم جلسه بگذاریم، تفاهمنامه امضا کنیم، مبادله کنیم، کف بزنیم، مشکل حل نمیشود. اینها مقدمات امر است، آنچه اصل است این است که ما بتوانیم در اقتصاد، تجارت و در سرمایه گذاری و صنایع دفاعی مشارکت کنیم و فعالیت مشترک انجام دهیم و در کنار هم باشیم.
رئیس جمهور افزود: میدانیم همسایگان و کشورهای دوستی داریم که در برخی زمینهها از ما پیشرفته ترند و در بعضی زمینهها مشابه ما هستند و در برخی زمینهها ما پیشرفتهتر هستیم، باید همدیگر را یاری و کمک کنیم و این کاری ضروری و لازم است که باید انجام دهیم برای اینکه به اهدافمان سریعتر دست یابیم.
آقای روحانی گفت: اقتصاد، فرهنگ، صنایع و قدرت دفاعی و همه چیز به اراده، روحیه و نشاط بر میگردد اینها همه فرعیات است، در همه زمینهها یک ملت اگر اراده خودش را حفظ کند و اگر با نشاط باشد و اگر به آینده امیدوار باشد از تمام مشکلات عبور خواهد کرد و اگر روحیه، نشاط و امید نباشد، صد «باور ۳۷۳» هم درست کنیم به باور نمیرسیم، اول باید به باور و ایمان و اعتقاد برسیم.
رئیس جمهور افزود: من هیچ شکی ندارم که ملت ایران در طول این ۴۰ سال در روزهای بسیار سخت و مسیرهای بسیار پیچیده با همه قدرت به صحنه آمده است، در کنار هم بودیم و توانستیم پیروزیها و موفقیتهای بزرگ بدست بیاوریم. امروز هم میتوانیم این کار را انجام دهیم.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه کاری که آمریکاییها کردند، اشتباه بوده است، گفت: حتما میفهمید که مسیری که انتخاب کرده اید اشتباه است به ضررتان بود، به ضرر خودتان، دوستانتان و اروپا بود، به ضرر آسیا، چین، ملت ایران و کشورهای منطقه بود و شما هیچ سودی نبردید.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که آمریکا چه سودی از این دشمنی برده است، افزود: سودتان چیست، فرض بگیرید که بتوانید کاری کنید که ما هزار بشکه نفت کمتر صادر کنیم، به شما چه میرسد؟ فرض کنید مردم ایران را در فشار قرار دادید به شما چه میرسد؟ جز اینکه کینه شما در دل ملتهای منطقه، مسلمانان و ایرانیها بیش از گذشته مینشیند و شما راه آینده را کاملا سد میکنید، چه خاصیتی دارد؟.
آقای روحانی گفت: اگر مقصود شما این است که نظام را عوض کنید و باز برگردید به این کشور و حاکم شوید مثل گذشته، منافع مردم را چپاول کنید و در منطقه به قول خودتان کارها را بدون دردسر انجام دهید، این خیال واهی و خواب آشفته است و تمام شد، ۴۰ سال پیش تمام شد، چقدر شما عقب مانده اید، چقدر دیر به نتیجه میرسید، چرا نمیتوانید واقعیت را درک کنید؟.
رئیس جمهور خطاب به آمریکا افزود: اگر میخواهید در این منطقه ثبات و امنیت باشد و به قول خودتان کمتر در منطقه پول خرج کنید (حالا هر چقدر هم از آن گاوهای شیرده، شیر بدوشید برای خرجهایی که دارید کافی نیست)، راهش حق و عدل و منطق، ادب و حفظ کرامت مردم و تواضع در برابر انقلاب اسلامی ایران و ملت است. بیایید تحریمها را بردارید، تصمیم بگیرید به حقوق این ملت و به راه این ملت احترام بگذارید، آن وقت شرایط فرق خواهد کرد.
آقای روحانی گفت: ما ملتی نیستیم که درحال ظلم و تجاوز و تهدید و فشار در برابر شما تسلیم شویم، این را شما به خوبی میدانید و آگاه هستید پس راه را اشتباه انتخاب کرده اید. اگر راست میگویید و در این منطقه امنیت میخواهید بدون ایران، امنیت این منطقه بوجود نخواهد آمد و تضمین نخواهد شد.
رئیس جمهور افزود: ایران یک قدرت بزرگ و بسیار تاثیرگذار در منطقه خاورمیانه و به ویژه در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان است و در صورتی که شما دست از تجاوز بردارید و مسیر درست را انتخاب کنید، ایران برای ایجاد امنیت کامل برای همه از این آبراه، آماده است.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به آمریکاییها گفت: دست از عناد بردارید و مسیر درست را انتخاب کنید و برخی را تحریک نکنید که با ایران رابطه نداشته باشند، ما با همه دوستان و همسایگان دوست هستیم و برای مذاکره و رفع سوء تفاهمها در منطقه آماده ایم که این به نفع همه خواهد بود.
رئیس جمهور افزود: همه آبراهها از مدیترانه و جبل الطارق گرفته تا تنگه هرمز و اقیانوس هند، باید برای همه امن باشد و ما آمادگی برای دوستی داریم و آماده ایم در برابر هر تجاوزی بایستیم.
آقای روحانی به توانمندیهای کشور در بخشهای مختلف و موضوع خودکفایی در بنزین اشاره کرد و گفت: سال گذشته در این مقطع، قدرت صادرات نداشتیم، اما امروز بنزین، گازوئیل و گاز صادر میکنیم.
وی با اشاره به اینکه امسال ما تابستانی را میگذرانیم که یک لحظه خاموشی برق نداشته ایم و مردم در کشور، مشکل آب نداشتند، افزود: البته بخشی از این موضوع به برکت فرهنگ مصرف صرفه جویی و بارشهایی بود که صورت گرفت.
رئیس جمهور گفت: همه آمار و ارقام ما امروز به ما میگوید در زمینههای مختلف پیشرفت در خور ملاحظهای داشته ایم.
آقای روحانی افزود: در شرکتهای دانش بنیان هر روز و هر ماه شرایط ما از ماهها و روزها و سالهای پیش بیشتر است به طوری که امروز ما ۴ هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم و هر روز در این زمینه درحال پیشرفت هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران که فشار به زندگی مردم بوده است، گفت: این فشارها فرصتهای خوبی برای ما به وجود آورد.
آقای روحانی همچنین با اشاره به شکست آمریکا در منطقه، افزود: اکنون روشن شده است آمریکا در هیچ برنامهای در منطقه موفق نبوده است و هیچ کس در آن تردیدی ندارد، حتی همسایههای جنوبی ما که مدتی بسیار به آمریکا دل خوش کرده بودند، خودشان الان به ما میگویند که ما فهمیدیم در روز خطر به جای آنکه آنها از ما دفاع کنند زودتر از همه فرار میکنند.
رئیس جمهور گفت: حوادثی که در چند ماه اخیر در منطقه پیش آمد نشان داد اولین فراری از منطقه ما در روز خطر، خود آمریکاییها هستند.
آقای روحانی افزود: این بیچارهها تکیه کرده بودند به ناوچه ها، ناو هواپیمابر و هواپیماها و پهپادهایشان که همه آرزوهای آنان برباد رفت و متوجه شدند که اصلاً اینگونه نیست.
رئیس جمهور گفت: به قول آن آقا، که به یکی از سیاسیون ما گفته بود آمریکاییها به ما که میرسند شیرند و روبروی شما که ظاهر میشوند خرگوش اند.
آقای روحانی گفت: ما در فارسی میگوییم در برابر شیر، موش اند.
رئیس جمهور خطاب به آمریکاییها افزود: آیا شما جایگاه خود را با رفتار و حرکتهای خود در منطقه تقویت کرده اید؟ آنکه میخواستید اسرائیل را در یک شرایط جدید قرار دهید توانستید این کار بکنید؟ در منطقه که میخواستید تروریست را نگه دارید به عنوان ابزار که هر زمانی از آنها استفاده کنید موفق شدید؟ در کجا شما موفق شدید؟.
رئیس جمهور گفت: شما گفتید ما از عراق به زودی میرویم، دروغ گفتید و نرفتید. شما چند سال است که میگویید ما از خلیج فارس داریم میرویم و میخواهیم واگذار کنیم به نوچه خودمان انگلیس، اما دروغ گفتید و نرفتید. شما گفتید از افغانستان به زودی میرویم، اما نرفتید. شما گفتید در کشتار مردم دخالت نمیکنیم، اما در تمام فجایع منطقه، شما یا طراح آن بودید یا مجری آن بودید یا کمک کار متخلفان و متجاوزان بودید.
آقای روحانی افزود: شما از سال ۲۰۰۰ به این سمت چه کاری برای مردم منطقه کردید؟ در افغانستان، عراق، لبنان، مردم فلسطین، سوریه، یمن چه کاری انجام دادید؟ شما هر روز مشکلی را بر مشکلات اضافه کردید.
رئیس جمهور گفت: به نظر من دعوای اصلی ما نه دعوای نظامی و نه دعوای اقتصادی است، بلکه ما مشکل تفکر، دیدگاه، آینده نگری، جهان بینی و مشکل راهبردی به آمریکا داریم.
آقای روحانی افزود: ما به عنوان یک مسلمان و یک ایرانی فرهنگ دوست معتقدیم که هر ملتی اولاً باید به فکر منافع ملی و امنیت ملی خودش باشد و این حق آن ملت است و ثانیاً حق تجاوز به دیگران را ندارد و باید به حقوق دیگران هم احترام بگذارد.
رئیس جمهور تأکید کرد: ادعای آمریکاییها این است که میگویند همه دنیا فدای آمریکا و هرچه ما اراده کردیم همان است، اما این برای دنیای امروز غیرقابل قبول است.
وی گفت: این کار بسیار ارزشمند و هدیه بسیار بزرگی از سوی نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای ملت عزیز ما بود.
آقای روحانی همچنین افزود: در طول سال نیز هدایایی ازجمله فعالیت زیردریایی جدید و نیز ناوچههای جدید به منظور تقویت قدرت دفاعی ما به ملت شریف ایران تقدیم شده است.
ترامپ و حزبش میروند، ایران پابرجا میماند
آقای روحانی گفت: پارسال در یکی از اجلاسهای مهم بین المللی یکی از سران اروپا از دیدارش با رئیس جمهور آمریکا گفت و اشاره کرد که ترامپ دیروز مرا دید و گفت اگر اروپاییها تا سه ماه آینده در تحریم مشارکت کنند دیگر از جمهوری اسلامی ایران در منطقه اثری نخواهد ماند.
رئیس جمهور افزود: به این مسئول معروف اروپایی هم گفتم که زمان میگذرد و خواهیم دید که چه کسی راست و دروغ میگوید اتفاقا زمان گذشت و ما تلفنی باهم صحبت کردیم و همان موقع هم به او گفتم که رئیس جمهور آمریکا خودش خواهد رفت و حزبش هم از قدرت خواهد رفت، اما جمهوری اسلامی ایران برای صدها سال دیگر مستحکمتر از قبل خواهد ماند.
آقای روحانی با اشاره به تشدید فشارهای آمریکا از سال گذشته و افزایش بیش از پیش آن در سال ۹۸ گفت: این مسایل پارسال تا حدودی مردم را دل نگران کرد و حتی در بازار شاهد بی تعادلی بودیم، اما مردم با هوشیاری مقتدرانه مقاومت کردند که نتیجه آن این شده که امسال وضعیت نسبت به مدت مشابه سال قبل بهتر شده است.
رئیس جمهور با اشاره به شکست آمریکا در رسیدن به اهدافش علیه ایران افزود: یک ابرقدرت با کمک سازمان سیاهش و خزانه داری اش و وزارت خارجه اش و جاسوسان منطقهای اش، همه چیز را به خدمت گرفته است تا ببیند کدام کشتی وارد ایران و کدام کشتی از بنادر ایران خارج میشود، چه کالایی وارد و چه کالایی خارج میشود، اما این تلاشها نتیجه نداده و باعث شده است آمریکا از هر زمان دیگری از نظر سیاسی و حقوقی در جهان ضعیفتر و منزویتر شوند.
آقای روحانی با اشاره به بخشی از متن برجام درخصوص رفع محدودیتهای مربوط به تجهیزات نظامی گفت: عملا از سال آینده این محدودیتها و این تنگناها برداشته میشود و جمهوری اسلامی ایران به راحتی میتواند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
رئیس جمهور افزود: پارسال وزیرخارجه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل همه تلاشهای خودش را علیه ایران به کار برد و نتیجه نگرفت و در زمان دیگری به جای وزیرخارجه، رئیس جمهور آمریکا خودش پای کار آمد، اما با وی همراهی نکردند و حتی در مجمع عمومی سازمان ملل همه، وی را به تمسخر گرفتند.
آقای روحانی تاکید کرد: همه شاخصهای اقتصادی نشان میدهد که وضع ما امسال، از نظر ثبات اقتصادی به مراتب بهتر از سال گذشته است و آمارهایی همچون افزایش صادرات غیرنفتی و همچنین رشد ۱۴۰ درصدی بورس، اثبات این مدعاست.
رئیس جمهور گفت: باوجود همه فشارها پارسال ۱۱ سد ملی، ۳۰ تصفیه خانه فاضلاب و ۶ تصفیه خانه بزرگ آب افتتاح و چند هزار مگاوات ظرفیت برق کشور نیز افزوده شد به گونهای که بالاترین صادرات برق و گاز را در طی دهههای قبل و بعد از انقلاب داریم.
آمریکا با خروج از برجام ننگ تاریخ را برای خود خرید
آقای روحانی افزود: آمریکا از سال ۹۶ توطئه جدیدی علیه ایران شروع کرد و در آغاز، برنامهای برای جنگهای روانی و سیاسی و سپس جنگ اقتصادی را انجام داد.
رئیس جمهور گفت: علامتهایی هم آمریکاییها در سال ۹۶ و ۹۷ دریافت کردند که شاید مشوق آنها در توطئه بود، اما ایران هیچگاه در برابر توطئههایی که دشمنانمان علیه ایران طراحی کردند نه غمناک شده و نه دل ما گرفته شده است.
آقای روحانی افزود: همیشه با روحیه لازم در برابر توطئه ها، ایستاده ایم.
وی با اشاره به اتفاقات سال ۹۶ که آمریکاییها به دنبال ایجاد اغتشاش در تهران و برخی از شهرستانهای کشورمان بودند، گفت: در سال ۹۶ از طریق عواملشان، آنها موفق شدن اغتشاشاتی در خیابانهای تهران و برخی شهرستانها به راه بیاندازند و تصور آنها این بود که یک اغتشاش چند ماههای در ایران کلید زدند، اما به حول و قوه الهی با تدبیر همه مسئولان اقدامات نیروهای امنیتی، انتظامی و نظامی و مسئولان نظام این حرکت ظرف ۵ روز در هم پیچیده شد.
رئیس جمهور افزود: این خود یک موفقیت بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران در برابر توطئههای بیگانگان بود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ آمریکاییها فشار اقتصادی را کلید زدند، گفت: آمریکاییها با خروجشان از برجام به معنی خروج از برجام یعنی عهدشکنی، پیمان شکنی، زیر پا گذاشتن قانون و مقررات بین المللی و تروریسم اقتصادی است.
رئیس جمهور افزود: آمریکا به خیال اینکه ایران را میتواند بخاطر این خروج و تحریم در فشار قرار دهد همه ننگها را به جان خرید و موضوعی بسیار محیرالعقولی است که یک کشوری ننگ تاریخ را برای خودش بخرد.
آقای روحانی گفت: آمریکا در برابر هدفی که تصور میکرد براحتی میتواند برای خود بدست بیاورد هدفی که دست نیافتنی است، آنها اعلام کردند این عهد را میشکنیم و این یک تخلف سیاسی، حقوقی، اخلاقی است و قانون بین المللی را زیر پا میگذاریم و یک تخلف سازمان مللی و بین المللی فشار به شرکتهای خارجی وارد میکنیم و بر یک ملت به عنوان تروریسم اقتصادی، اما حتما ظرف چند ماه آینده به موفقیت خواهیم رسید.
سامانه جدید دفاعی از اس ۳۰۰ قویتر است
آقای روحانی در جمع دست اندرکاران صنایع دفاعی و نیز سفرا و وابستگان نظامی خارجی مقیم تهران با تبریک عید غدیر، میلاد باسعادت امام هفتم، هفته دولت و نیز روز صنعت دفاعی، ابراز امیدواری کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران با همه کشورهای دوست از لحاظ سیاسی، امنیتی، دفاعی، اقتصادی و فرهنگی روز به روز مستحکمتر باشد.
رئیس جمهور گفت: همیشه در روز صنعت دفاعی، صنعتگران عزیز ما هدیه بسیار ارزشمند و مناسبی را سالانه تقدیم ملت غیور و شریف ایران میکنند که سال گذشته از جنگنده کوثر رونمایی شد و امسال نیز با رونمایی از سامانه پدافند هوایی «باور ۳۷۳» کار بسیار ارزشمندی صورت گرفته است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه اگر مقایسهای میان این سامانه و سامانه اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ صورت گیرد، افزود: سامانه باور ۳۷۳، سامانهای است که از اس ۳۰۰ قویتر و به اس ۴۰۰ بسیار نزدیکتر است.