پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت: بخشنامه «مصوبه کاهش سن مدیران کشور به زیر ۵۰ سال» اشتباه تفسیر شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی ربیعی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مصوبه کاهش سن مدیران کشور به زیر ۵۰ سال که این هفته از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، گفت: این مصوبه بد تفسیر شده و در واقع به این صورت است که افرادی که تا ۴۵ سالگی نتوانستند مدیریت بگیرند اینها باید به کارگروههای ارزیابی که در وزارتخانهها تشکیل شده بروند و اگر آن وزارتخانه بگوید اینها میتوانند مدیریت اخذ بکنند مشکلی نخواهد بود؛ به این کار «کارراههای مسیر شغلی» میگویند.
وی همچنین افزود: همینطور برای سایر سطوح مدیریتی هم شورای عالی اداری سن مدیریت را از ۴۵ سال به ۴۷ سال برای مدیریت عمومی و همینطور برای مدیریتهای بالاتر افزایش داده است.
ربیعی با بیان اینکه متاسفانه از این مصوبه تفسیر برعکس شده است، گفت: تفسیر اشتباه این بود که به افرادی که سالها کارکرده بودند بگوییم دیگر نمیتوانید مدیر شوید؛ این باعث میشد انگیزههای شغلی کاملا از بین برود.
سخنگوی دولت دراین باره تاکید کرد: اصل این مصوبه این است که کسانی که نتوانسته اند تا ۴۷ سالگی پست مدیریتی بگیرند از کانال ارزیابی باید تشخیص داده شود که اینها توانایی پست مدیریتی را دارند یا خیر.
ربیعی افزود: لازم است ما این مصوبه را تفسیر مفصلی بکنیم و برداشتهای اولیهای که درست نبوده را اصلاح و مصوبه را مجددا ابلاغ کنیم.
حذف چهار صفر از پول ملی ربطی به تورم ندارد
سخنگوی دولت گفت: حذف چهار صفر از پول ملی، ربطی به تورم، قدرت خرید و رشد اقتصادی ندارد بلکه صرفاً برای افزایش کارایی پول ملی و نزدیکی بیشتر آن به عرف جامعه است
ربیعی ادامه داد: موضوع حذف صفرها از پول ملی از مدتها پیش در دولت مطرح بود و امروز به جمع بندی رسیدیم که لایحهای در این باره تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارسال شود که بر اساس آن چهار صفر از پول ملی حذف و تومان واحد پول ملی خواهد شد که البته جزئیات این لایحه اعلام میشود.
وی افزود: این اقدام افزایش کارایی پول ملی را در پی دارد و هماهنگی بیشتری با عرف جامعه خواهد داشت، زیرا اکنون مردم معمولاً از عنوان ریال برای پول ملی استفاده نمیکنند و دراین لایحه حیثیت ظاهری پول ملی نیز در مقایسه با سایر عرصههای بین المللی در نظر گرفته میشود.
سخنگوی دولت گفت: با این اقدام مسکوکات نیز از نو به چرخه میآید، زیرا اکنون مسکوکات از چرخه خارج شده اند ضمن اینکه استهلاک پولهای کاغذی نیز کاهش مییابد در حالی که اکنون خیلی استهلاک داریم.
ربیعی افزود: این لایحهای است که باید به مجلس برود و طبق روال در دستور کار قرار گیرد البته سعی میکنیم آن را با دو فوریت به مجلس بفرستیم و از آن پس باید در مجلس کارشناسی شود.
سخنگوی دولت گفت: البته دیگر همکارانم در دولت اعم از رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد باید توضیحات بیشتری در این باره بدهند و توضیحات بنده مربوط به کلیات این موضوع بود که امروز به تصویب رسید و جزئیاتش در جلسه یکشنبه آینده بررسی و به مجلس ارسال میشود.
وی همچنین افزود: در جلسه امروز هیئت دولت اشکالی که در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان هیئت علمی پیش آمده بود بررسی و مقرر شد در این باره طبق روال سابق عمل کنیم.
ربیعی ابراز اطمینان کرد: اعضای هیئت علمی که در آستانه بازنشستگی هستند نگران نباشند، زیرا دولت همچنان به سیاقی که اصل قانون تعیین کرده است و از شمول هفت برابر اعضای هیئت علمی مستثنی بودند به همان قاعده عمل خواهد کرد.
سخنگوی دولت افزود: طبق اعلام حمایت رئیس مجلس شورای اسلامی تفاهمی عمومی در این زمینه شده است که این قاعده طبق روال سالهای قبل درباره اعضای هیئت علمی اجرا شود، زیرا نمیشود برخی پارسال طور دیگری بازنشسته شده باشند و امسال طور دیگری بازنشسته شوند.
وی تاکید کرد: نباید با هر آیین نامه، بودجه سالانه دستخوش تغییرات شود و همچنان قاعده قانونی سالهای پیش در این خصوص عملی خواهد شد.